Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Υπερψήφισαν την (ν)τροπολογία του σχεδίου ΑΘΗΝΑ οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη Στερεά Ελλάδα!


Ένταση και ρίψη χημικών στη  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των φοιτητών  ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ έξω από τη Βουλή. 
Την ίδια ώρα  στο ελληνικό κοινοβούλιο με  ονομαστική ψηφοφορία...
την οποία  είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και 2 ανεξάρτητοι βουλευτές  υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με την οποία τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Με την τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και αφορά την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ  εξουσιοδοτείται την κυβέρνηση για ίδρυση, κατάργηση, μεταβολή, μεταφορά της έδρας Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 
 Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 148 βουλευτές, «όχι» δήλωσαν 125 βουλευτές, ενώ, δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».
 Ειδικότερα, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης. «Κατά» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΔΗΜΑΡ, ενώ «όχι» δήλωσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραϊτης. «Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κασαπίδης.
 ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ»  και από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  της Στερεάς Ελλάδας. Παρά τα  «μεγάλα» λόγια υπάκουσαν στην κομματική γραμμή ψηφίζοντας  την κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς και την συρρίκνωση των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας. Τον λόγο τώρα έχουν οι ψηφοφόροι τους!
Για την ιστορία:
 Από την Εύβοια ΝΑΙ ψήφισαν  ο Νεοδημοκράτης κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ. ΝΑΙ και  από τον  ανεξάρτητο βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο.  
 Από τη Βοιωτία  ΝΑΙ ψήφισαν οι τρεις  νεοδημοκράτες Κουτσούμπας, Καράμπελας και Μπασιάκος.
  Από τη Φθιώτιδα  ΝΑΙ ψήφισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και  οι Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου. 
Επίσης, υπερψήφισαν την τροπολογία οι νεοδημοκράτες βουλευτές   Φωκίδας   
κ. Α. Μανδρέκα και  ο κ. Κοντογεώργος   από την Ευρυτανία.
 ΟΧΙ  ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου Εύβοιας, Βασίλης Κυριακάκης Φθιώτιδας και Γιάννης Σταθάς Βοιωτίας. Επίσης, ΟΧΙ ψήφισαν  ο ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης, οι βουλευτές Εύβοιας της  ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης  και της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος.
ΠΗΓΗ : altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου