Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

'' Ο ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ''...

«Βεβαίως είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να παραδοθεί ο χρυσός – το απόθεμα της χώρας – στην εταιρεία  ΕΛ NΤΟΡΑΝΤΟ, που επιπλέον ο στόχος που έχει είναι να κερδίσει γρήγορα και την ίδια ώρα θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή ...

στο Νομό Έβρου όπως και στη Χαλκιδική», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη και θεσμικούς φορείς της περιοχής και πρόσθεσε:
«Καταστροφή που θα είναι και οικολογική και περιβαλλοντική διότι δίνοντας προτεραιότητα σε μια τέτοια επένδυση και μάλιστα με όρους κερδοφορίας, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παρθούν περιβαλλοντικά μέτρα, ταυτόχρονα προσδιορίζει τη φυσιογνωμία μιας περιοχής που έχει αναπτυξιακές δυνατότητες. Π.χ. στην ηλιακή παραγωγή, στην αλιεία, στον τουρισμό, δυνατότητες δηλαδή ανάπτυξης που μπορούν να δώσουν άμεσο όφελος στο λαό. Θα δημιουργήσει προβλήματα μιας μακρόχρονης καταστροφής του περιβάλλοντος που θα παρεμποδίσει την ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων της.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να δώσει τον πλούτο της χώρας που ανήκει σε όλο το λαό,  βρίσκεται στον Έβρο, αλλά ανήκει σε όλο το λαό, γιατί αυτό που επιλέγει είναι να υπηρετήσει την κερδοφορία είτε αφορά Έλληνες είτε ξένους επενδυτές. Θεωρούμε ότι σ’ αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρχει συμπαράταξη όλου του λαού έως την Κρήτη, γιατί ότι ο χρυσός δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. Και να σκεφτούμε ότι όταν τέτοιες επενδύσεις περνάνε, αυτά τα πράγματα θα αναπαράγονται και θα οξύνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα». 

http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου