Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Βασίλης Κυριακάκης στην λαϊκή συνέλευση στα Καστέλλια για τα μεταλλεία.


Το Σάββατο 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας Καστελλίων Φωκίδας λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για το θέμα των μεταλλευτικών εξορύξεων βωξίτη στην περιοχή τους και τη πιθανή επέκταση τους σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.
Στην συνέλευση ...
παρευρέθη και ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης με σκοπό να ενημερωθεί και να ακούσει τις απόψεις των κατοίκων.
Στο τέλος της συνέλευσης έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Ο αγώνας των κατοίκων είναι ένας αγώνας για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους και των παιδιών τους. Είναι ένας αγώνας για το δικαίωμα τους να ζήσουν στο χωριό τους και να αξιοποιήσουν το πλούτο του όπως αυτοί ορίσουν.
Δεν είναι μόνοι σε αυτό τον αγώνα. Βρίσκονται μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες αυτής της χώρα ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα και ανθρωποκτόνα πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και του μνημονιακού καθεστώτος. Κόντρα στην αντιλαϊκή δήθεν αναπτυξιακή πολιτική που ξεπουλάει γη, νερό και φυσικό πλούτο εις βάρος του δημόσιου και τοπικού συμφέροντος. Βρίσκονται μαζί με τους Κρητικούς ενάντια στην μετατροπή των βουνών τους σε απέραντα αιολικά πάρκα, μαζί με τους Χαλκιδικιώτες και τους Θρακιώτες ενάντια στις επικίνδυνες εξορύξεις χρυσού. Ενάντια στη διαπλοκή του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης με μεγαλοεταιρείες και τη σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση τους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Δύναμη σε αυτόν τον αγώνα τους αποτελεί η ενότητα τους. Η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί από τις προσπάθειες διάσπασης της εταιρείας και κάθε είδους «καλοθελητών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόσο με την παρουσία του όσο και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα βρίσκετε στο πλευρό τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου