Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΒΕΛΙΤΣΑΣ 6 & 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σύντομη περιγραφή:
Σαββάτο 6 Απριλίου-πρωί: θεωρία snowpack, χρήση διασωστικών μέσων, μέτρα ασφάλειας (εξ αναβολής της  2/3/13).
Απόγευμα: Παραλαβή εξοπλισμού, εξοικείωση, έλεγχος τακτοποίηση σακιδίων-υλικών.
Βράδυ: διανυκτέρευση στον ξενώνα Miliascampsή όπου αλλού.
Αναλυτικό πρόγραμμα:...


1.      Θεωρία στρωμάτων χιονιού και συμπεριφορά αυτών. Πρακτική εφαρμογή.
2.      Επιλογή ασφαλούς διαδρομής
3.      Είδη χιονιού και τρόποι σκιαρίσματος σε αυτά.
4.      Γνωριμία με το ARVA και τρόποι χρήσης αυτού. Εύρεση ενός, δυο και τριών ARVA σε πεδίο. Τεχνικές και τακτικές.
5.      Τρόποι ανεύρεσης θύματος (με Sonda) και ξεχιόνισμα θύματος.
6.      Απλοί τρόποι μεταφοράς τραυματία με τα σκι.
7.      Απλές επισκευές στον εξοπλισμό (απρόοπτα).

Κυριακή 7 Απριλίου: κατάβαση χαράδρας Βελίτσας
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης μιας μεγάλης πορείας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται αναλόγως του καιρού και των συνθηκών χιονιού.
Η πορεία εξελίσσεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον μακριά από τους θορύβους του χιονοδρομικού με θέα στον Πατραϊκό και Ευβοϊκό κόλπο και τελειώνει με μια μεγάλη κατάβαση προς τη μονή Παναγιάς Ιερουσαλήμ. Η ομάδα θα μεταφερθεί αρχικά στην κορφή του αναβατήρα «Βάκχος» (στη βάση του Γεροντόβραχου) απ’ όπου θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της πορείας (αναλόγως της δυναμικότητας της ομάδας) μπορούν αν γίνουν αναβάσεις σε παρακείμενες κορφές (όπως Τσάρκος ή ακόμα και Λιάκουρα).
Πριν την πορεία θα γίνει ενημέρωση για τις υπάρχουσες συνθήκες και τους αντικειμενικούς κινδύνους κατά τη διαδρομή.
Η διάρκεια της διαδρομής αναμένεται να είναι 5 με 6 ώρες. Στο τέλος της χιονοδρομικής διαδρομής χρειάζεται περπάτημα διάρκειας 30’ ως και 90’ (11/2 ώρα). Από το τέλος της διαδρομής, πούλμαν του ΧΚΠ θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες πίσω στο χιονοδρομικό. Ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος αναλόγως των συνθηκών.
Για τη συμμετοχή κάποιου στην εξόρμηση απαιτείται εξοπλισμός ασφαλείας, δηλαδή ARVA φτυάρι και Sonda και ορειβατικά σκι. Όποιος δεν έχει δικό του εξοπλισμό θα μπορεί να νοικιάσει έναντι ειδικού αντιτίμου από την εταιρία «Κλαουδάτος e-shop».
Θα υπάρξει λίστα συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή ακόμα και να αναβληθεί –έστω και την τελευταία στιγμή- αν οι συνθήκες το απαιτούν. Λάβετε υπόψη σας ότι το χρονοδιάγραμμα (ιδιαίτερα το πρωινό) πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά για λόγους ασφαλείας.
Τυπικό πρόγραμμα
08.00-08.30 Κελάρια 1.750 (εκδοτήρια) συγκέντρωση  της ομάδας, γνωριμία με τους αρχηγούς ,ενημέρωση, προετοιμασία, έλεγχος εξοπλισμού.
08.30-09.00 άσκηση- έλεγχος ARVA
09.00-14.00 (15.00) πορεία, κατάβαση
15.00-16.00 επιστροφή, αποχαιρετιστήριο ποτό
Κόστος συμμετοχής: 60€ (περιλαμβάνει υπηρεσίες του χιονοδρομικού και αμοιβή Οδηγού). Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 35€ στο λογαριασμό τραπέζης της Αγροτικής Τράπεζας! ΑΤΕ 0100101373427 (ΙΒΑΝ GR 43 0432 0310 0001 0010 1373 427) και αποστολή αντίτυπου της κατάθεσης στα παρακάτω mail.
Κόστος ενοικίασης εξοπλισμού (από τον Κλαουδάτο): πλήρης (σκι, φώκιες, μπότες, ARVA, φτυάρι Sonda) 30€, μόνο σκι, φώκιες, μπότες 25€.
Επικοινωνία-δηλώσεις συμμετοχής:,chrisbel@sch.gr , contact.hmga@gmail.com πληροφορίες στο6976690816-απογευματινές ώρες κ. Μπελογιάννη Χρήστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου