Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έλεγχο όλων των αιρετών από το 2003 και μετά ζητά ο Πεπόνης


Εντολή στο ΣΔΟΕ να περάσουν από... ψιλό κόσκινο όλους τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά καθώς και όλους τους επιθεωρητές μεταφορών, υγείας, εργασίας, περιβάλλοντος, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων....
που δεν στηρίζεται σε κάποια συγκεκριμένη καταγγελία, εστιάζει στην ανάγκη φορολογικού και τραπεζικού ελέγχου όλων των παραπάνω προσώπων.
Ειδικότερα, η έρευνα, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα πρέπει να αφορά πλήρη φορολογικό έλεγχο και άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων. Σε δεύτερο χρόνο και εφόσον ανακύψουν στοιχεία, τότε στο «μικροσκόπιο» της έρευνας μπορεί να μπει και το ενδεχόμενο διάπραξης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Πιο συγκεκριμένα: στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα φορολογικά και τραπεζικά στοιχεία:
-Δημάρχων, αντιδημάρχων οικονομικών υπηρεσιών, μελών οικονομικών υπηρεσιών και ταμιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003
και μετά.
-Περιφερειαρχών , αντιπεριφερειαρχών  και οικονομικών επιτροπών των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομαρχών.
-Μελών σώματος επιθεωρητών Ελέγχου υπουργείου Μεταφορών, ειδικής υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συλλέξει τα πρώτα στοιχεία για τα περισσοτέρων από τα  υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους  και περιφέρειες.
Ωστόσο, το ΣΔΟΕ, ως γνωστόν, συνεχίζει να είναι  υποστελεχωμένο και είχε ζητηθεί κατ επανάληψη η ενίσχυση του Σώματος από έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου