Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Με 18,4 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι ΟΤΑ για την αντιπυρική περίοδο


Το ποσό των 18.400.000 ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ, για τις ανάγκες της πυροπροστασίας της αντιπυρικής περιόδου του 2013.

Για την έγκαιρη κατανομή του εν λόγω ποσού στους ΟΤΑ της χώρας... ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απέστειλε ήδη έγγραφο στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος θα στείλει άμεσα την πρόταση κατανομής, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά, ότι «προχωρούμε άμεσα στην κατανομή του ποσού των 18.400.000 για τις ανάγκες πυροπροστασίας ήδη από τον Απρίλιο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί η ΣΑΤΑ, το ποσό παραμένει το ίδιο, καθώς, στόχος μας είναι, οι δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ενόψει του καλοκαιριού».

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ότι «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο πλευρό της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ ορθολογικά, για την πραγματική θωράκιση της Πολιτικής προστασίας της Χώρας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου