Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! - Μόνιμος φορολογικός νόμος με ενιαίο συντελεστή 15%


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/03/2013
Μόνιμος φορολογικός νόμος με ενιαίο συντελεστή 15%
 Κατάργηση όλων των φόρων που βαρύνουν την κατοχή ακίνητης περιουσίας
Με αφορμή την απαίτηση της τρόικας για χρονική επιμήκυνση του λεγόμενου «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών» (το γνωστό χαράτσι που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος) για ένα ακόμα έτος...
η «δημιουργία, ξανά!» επισημαίνει:
1. Οι συνεχείς αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας αποθαρρύνουν κάθε  επενδυτή – ντόπιο και ξένο, μικρό και μεγάλο – ενώ επιτείνουν το κλίμα καχυποψίας και διατηρούν την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος σε μηδενικό επίπεδο. Δεν είναι αποδεκτό ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να εντάσσεται στις μικροκομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, ούτε να υποτάσσεται στις επικοινωνιακές ανάγκες της αντιπολίτευσης. Χρειάζονται καθαρές προτάσεις που να ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και να αποκαθιστούν κλίμα εμπιστοσύνης, ικανό να κάνει την Ελλάδα, ξανά! ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
2. Η «δημιουργία, ξανά!» προτείνει νέο, μόνιμο για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια, φορολογικό νόμο 30 το πολύ σελίδων και ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανταγωνιστικό των γειτόνων μας (Κύπρου, Βουλγαρίας, Τουρκίας).
Άμεσοι φόροι να επιβάλλονται μόνο επί εισοδημάτων. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι επί της ακίνητης περιουσίας και να αντικατασταθούν με έναν, που θα αποδίδεται στους Δήμους και ο οποίος θα είναι μόνιμος με συνταγματική δέσμευση. Ο μόνος «λογικός» φόρος ακίνητης περιουσίας, είναι ο φόρος υπεραξίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10
ΤΗΛ: 2118005665 FAX: 2118003365
Πληροφορίες: Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος, Νικόλαος Λ. Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου