Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΙ ΔΕΛΦΩN-ΔΩΡΙΔΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ ( Mέλος της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.)
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ
Αριθμ.1/ 13-2-2013

        Στην Άμφισσα σήμερα την 13ην Φεβρουαρίου του έτους 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00΄μ.μ. στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ συνήλθαν σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τα Μέλη του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ» για συζήτηση... και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων που αναγράφονται στο πρόγραμμα εργασιών της Γ.Σ.
       Κατά την Συνέλευση αυτή εξεδόθη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

1. Λέμε ΟΧΙ στις Απολύσεις- διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγούν στην φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση, στο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών & υπηρεσιών.

2. Καταγγέλλουμε την λεηλασία των δικαιωμάτων μας από την Δημοτική Αρχήτου Δήμου Δελφών που επι δύο συνεχή έτηστέρησε από τους δικαιούχους εργαζόμενους «ετσιθελικά» και αυθαίρετα α) την ημερήσια χορήγηση ενός λίτρου γάλακτος, β) τις προληπτικές Ιατρικές εξετάσεις και Εμβολιασμούς  και γ) την χορήγηση των ατομικών μέσων προστασίας των εργαζομένων .Δεν μπορεί από τη μία να υπερεντατικοποιείται η εργασία μας λόγω έλλειψης προσωπικού και από την άλλη να μην λαμβάνονται μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειάς μας. Ούτε είναι επιτρεπτό με τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες να αναγκάζονται να τρέχουν οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια με αγωγές κατά του Δήμου Δελφών για να λάβουν αυτά που δικαιούντο εχθές μετά από πέντε και πλέον έτη εξαιτίας  της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δελφών, προκειμένου να εμφανίσει μείωση ελλειμμάτων του Δήμου.

3.  Άμεση χορήγηση του γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομένους για το έτος 2013. Σε διαφορετική περίπτωση να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

4. ΑΜΕΣΗ διενέργεια των προβλεπόμενων από το Νόμο προληπτικών Ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμού του προσωπικού και των δύο Δήμων και να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση των εργαζομένων, ο εμπαιγμός, και η αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών στους κινδύνους που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

5. Άμεση καταβολή των αποδοχών όλων των εργαζομένων του Δήμου Δελφών τις προθεσμίες που ορίζει ο Νόμος. Άμεση χορήγηση σε όλους τους εργαζόμενους με την πληρωμή των αποδοχών τους , αντίγραφο της κατάστασης μισθοδοσίας τους για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι τι πληρώνονται. Δεν θα ανεχθούμε άλλον εμπαιγμό από τους υπευθύνους του Δήμου Δελφών και κωλυσιεργία πάνω στο θέμα αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη ο υπεύθυνος εκκαθαριστής των αποδοχών.

6. Να σταματήσουν οι «επιλεκτικές» μετατάξεις Διοικητικών υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. του Δήμου Δελφών σε άλλες ειδικότητες ,προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη μελλοντική απόλυση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού πρέπει να είναι ενιαία για όλους τους υπαλλήλους Ι.Δ.Α.Χ. κλάδου ΔΕ σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Δελφών και όχι επιλεκτική που θυμίζει νοοτροπίες και πρακτικές άλλων εποχών.

7.  ΑΜΕΣΗ στέγαση του προσωπικού των Συνεργείων της Δ.Ε. Άμφισσας. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να μένουν άστεγοι μέσα στην βροχή και στο κρύο κάθε πρωϊ  μέχρι να ξεκινήσουν για την εργασία τους επειδή «έτσι θέλει» η Δημοτική Αρχή παρότι προτάθηκε επανειλημμένως από το Σύλλογό μας εναλλακτική πρόταση μέχρι να εξευρεθεί οριστική λύση.

8. Χορήγηση των ρεπό των εργαζομένων την αμέσως επόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και όχι να καθυστερείτε απαράδεκτα η χορήγησή τους και να δίνονται τότε που «βολεύει» την υπηρεσία και τους προϊσταμένους. Σε διαφορετική περίπτωση, τήρηση της νομοθεσίας όσον αφορά την απασχόληση των εργαζομένων το Σάββατο με ρεπό την Δευτέρα στα πλαίσια της πενθήμερης εργασίας.

9. Κανένας συνάδελφος να μην ανέβει σε αμάξι ή απορριμματοφόρο χωρίς το όχημα να είναι ασφαλές, να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα (ΚΤΕΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, κ.λ.π.) και να έχει εκδοθεί Δελτίο Κίνησης υπογεγραμμένο από τους αρμοδίους σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. οικ. 2264/12849/1992 έγγραφο του τέως Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης, και όχι να είναι υπογεγραμμένο με προεκτυπωμένη υπογραφή αναρμοδίου Αντιδημάρχου  όπως συμβαίνει με τα Δελτία Κίνησης που εκδίδει παράτυπα ο Δήμος Δελφών.

10. ΑΜΕΣΗ πρόσληψη Τεχνικού Ασφαλείας στον Δήμο Δελφών η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα από τον Αύγουστο του 2012 λόγω παραίτησης του προηγούμενου.

11. ΑΜΕΣΗ πρόσληψη Ιατρού Εργασίας στον Δήμο Δωρίδος η πρόσληψη του οποίου καθυστερεί αδικαιολόγητα εδώ και δύο χρόνια.

12.  Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας. Θέλουμε Ο.Τ.Α. για τους Δημότες και όχι για τους Ιδιώτες.

13. Την τοποθέτηση δύο ατόμων ως συνοδών πληρώματος απορριματοφόρου. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ένας μόνο εργαζόμενος για την μετακίνηση του τεράστιου όγκου και βάρους των κάδων απορριμμάτων θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Ούτε είναι επιτρεπτό να ζητούν ανεπίτρεπτα και προκλητικά από τους οδηγούς των απορριμματοφόρων να κατεβαίνουν από την θέση του οδηγού ,με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται, και να τους ζητούν να εκτελούν καθήκοντα εργάτη – συνοδού απορριμματοφόρου , όταν αυτό απαγορεύεται.

14. Να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ η προκλητική και παράνομη χρησιμοποίηση «ημετέρων & φίλων,» εργατών Γενικών καθηκόντων σε θέσεις Επιστατών καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού καθαριότητας.

15. Δημιουργία λειτουργικών χώρων ανάπαυσης και υγιεινής εργαζομένων (αντρών-γυναικών ), αποδυτήρια-wc-ντους.

16. Υγιεινή χωρών (αυτοκίνητων, περίγυρος, αμαξοστάσια, χώροι ανάπαυσης, αποδυτήρια).

17. Συντήρηση οχημάτων (τακτικοί-ενδιάμεσοι έλεγχοι)
α) Δημιουργία πλήρους καρτέλας συντήρησης κάθε οχήματος ξεχωριστά στην όποια θα αναγράφεται ο επόμενος τακτικός έλεγχος και συντήρηση.
β) Τακτικός έλεγχος και συντήρηση σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκάστοτε κατασκευαστή και της κείμενης νομοθεσίας, των υποδείξεων των τεχνικών ασφάλειας, τις καταγεγραμμένες υπόδειξης των οδηγών στα φύλλα πορείας των οχημάτων από ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Καταγραφή τεχνικών ελέγχων και επανορθώσεων βλαβών σε καρτέλες συντήρησης ανά όχημα.
γ) Να λαμβάνουν γνώση των παρατηρήσεων των οδηγών από άτομα που θα οριστούν από τον Αντιδήμαρχο σε κάθε εργοτάξιο και θα υπογράφουν αντί αυτού.     
δ) Ορισμός εβδομαδιαίας καθαριότητας και συντήρησης οχημάτων – μηχανημάτων εντός ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας.

18. Φαρμακευτικό υλικό (Σε κτίρια – Οχήματα – Ομάδες άμεσης ανάγκης).

19. α) Σε ειδικές κατηγορίες οχημάτων (καλαθοφόρα-γερανοφόρα- απορριματοφόρα)
           Να υπάρχουν και να ελέγχεται η σωστή λειτουργία τους όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που πρέπει να υπάρχουν βάση της κείμενης νομοθεσίας.
Όσα μηχανήματα χρειάζονται πιστοποίηση να διαθέτουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό (π.χ. καλαθοφόρα-γερανοφόρα : πιστοποιητικό ανυψωτικής ικανότητας)
β) Να υπάρχουν αντίγραφα όλων των αδειών οδήγησης στο γραφείο κίνησης καθώς επίσης και οι άδειες χειριστών (σκούπες-γερανοφόρα. κ.τ.λ.)
γ) Οχήματα που ο χειρισμός τους απαιτείται να γίνεται από άτομα που διαθέτουν την ανάλογη άδεια χειριστή βάση του π.δ. 31/1990 να γίνεται αποκλειστική χρήση αυτών από τα προαναφερθέντα άτομα με ενυπόγραφη ανάθεση καθηκόντων.
δ) Να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ η χορήγηση κινητής περιουσίας του Δήμου Δελφών (μηχανημάτων και εργαλείων ) σε Ιδιώτες εργολάβους κ.λ.π..

20. Να μην επαναληφθούν φαινόμενα, να δίνονται εντολές στο προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Δελφών να εργάζεται μαζί με συνεργεία εργολάβων. Εξουσιοδοτείται το κάθε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου να κινεί τις νόμιμες διαδικασίες προς τους αρμοδίους ( Αστυνομία, Εισαγγελία κ.λ.π.) για την αυτοφώρω διαδικασία κατά παντός υπευθύνου (Αντιδημάρχου, προϊσταμένων κ.λ.π.).

21. Να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας προς τους εργαζόμενους  του Δήμου Δελφών.

22. Να οριστεί χρονοδιάγραμμα συντήρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων  του εγκατεστημένου εξοπλισμού στα κτήρια των Δήμων (κλιματιστικά-λέβητες ανελκυστήρες).

23. Βάση του Ν. 3850/2010  να υπάρχει γραπτή  μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κίνδυνου για να λάβουν γνώση οι Διοικήσεις για τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας του κάθε Δήμου.
      Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.
      Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί και στους δύο Δήμους και να δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο και στις Ιστοσελίδες ανάρτησης δελτίων τύπου και ανακοινώσεων.

AKΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

              Ο                                                                       Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                        ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Σπυρίδων Λύτρας                                               Νικόλαος Δημολάς

ΠΗΓΗwww.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου