Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κου Ν. ΦΟΥΣΕΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κου N. ΔΡΟΛAΠΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
     
 Προς: Την Εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

ΚΟΙΝ: ΚΑΡΤΕΡΙΑ (Σε απάντηση του κειμένου που έχετε      αναρτήσει).
             ΦΩΚΙΔΑ tv.gr (Σε απάντηση του κειμένου που έχετε αναρτήσει).                         
                                                        
Αριθμ. Πρ.: 141/11.02.2013

ΘΕΜΑ:  Απάντηση σε επιστολή αναγνώστη σας.

Σε απάντηση σε επιστολή αναγνώστη σας που δημοσιεύτηκε στην σελίδα 13 του φύλλου της εφημερίδα σας με αριθμό 1646 σας γνωρίζουμε τα εξής:

1.         Ο Αναγνώστης σας σχολιάζει και απευθύνει ερωτήματα επί ενός εγγράφου και δημόσιου απολογισμού του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδος (ΝΑΦ) την τετραετία 2007-2010. Ο απολογισμός αυτός υπάρχει στη διάθεση του κάθε δημότη στο γραφείο του Δημάρχου Δελφών από όπου μπορεί και να τον προμηθευτεί. Στον απολογισμό αυτόν παρουσιάζεται με λεπτομέρειες και με παράθεση  πλήρων  κοστολογικών στοιχείων το κάθε έργο και η κάθε δράση της ΝΑΦ την τετραετία 2007-2010. Εμείς θεωρούμε ότι ήταν υποχρέωσή μας να δημοσιοποιήσουμε τον απολογισμό αυτόν για να έχει την ευκαιρία ο κάθε δημότης να ενημερωθεί και να μπορεί να απευθύνει και ερωτήσεις σαν και αυτές που απηύθυνε ο συγκεκριμένος αναγνώστης σας, τις οποίες σαφώς δεν θα είχε απευθύνει αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί ο απολογισμός αυτός.

2.         Όλα, ανεξαιρέτως όλα, τα έργα στα οποία χρειάστηκαν συμπληρωματικές συμβάσεις για να ολοκληρωθούν ήταν τέσσερα. Ήταν και τα τέσσερα αυτά έργα με προβληματικές μελέτες όταν τα παραλάβαμε το 2007 και  η κατασκευή τους παράπαιε.  Περιγράφονται αναλυτικά και με παράθεση όλων των στοιχείων τους  (και των κοστολογικών των συμπληρωματικών συμβάσεων που συνήφθησαν κατά νόμον) στις σελίδες 22-23,27,67 και 70 του τόμου του απολογισμού, όπου ο αναγνώστης σας  μπορεί να ανατρέξει και να ενημερωθεί αναλυτικά και πλήρως.

3.         Κανένα απολύτως έργο ή μελέτη έργου δεν έγινε με ανάθεση την τετραετία 2007-2010 πλην του έργου της αντιστήριξης των πρανών του δρόμου Πανόρμου Ερατεινής(σελ. 43 του τόμου του απολογισμού). Το έργο αυτό έγινε με ανάθεση λόγω άμεσης επικινδυνότητας κατάρρευσης του πρανούς και η ανάθεσή του έγινε με ειδική διαδικασία και κατόπιν κληρώσεως. Όλες οι προμήθειες υπηρεσιών ή υλικών που  πραγματοποιήθηκαν την τετραετία 2007-2010 από την ΝΑΦ έγιναν στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.

4.         Όλες οι μελέτες για έργα που συντάχτηκαν ή ολοκληρώθηκαν ή συνεχίστηκαν από τη ΝΑΦ την τετραετία 2007 – 2010 αναφέρονται αναλυτικά και με πλήρη κοστολογικά στοιχεία στις σελίδες 29-31, 63, 72-73 του τόμου του απολογισμού. Εκτός από δύο που αφορούν δρόμους και που τις αφήσαμε (στο τέλος του 2010) σε εξέλιξη, όλες οι υπόλοιπες ή συντάχτηκαν από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ήταν δημοπρατημένες από προηγούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Άρα μακριά από μας η προκήρυξη πανάκριβων μελετών που απέμειναν αναξιοποίητες στα συρτάρια της Νομαρχίας όπως ισχυρίζεται ο αναγνώστης σας.

5.         Η μελέτη της σελίδας 135  του απολογισμού (για την οποία ο αναγνώστης σας θεώρησε ότι έπιασε λαυράκι) δεν επιβάρυνε στο παραμικρό τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας. Πληρώθηκε απευθείας από την Εταιρεία S&B μιας και αφορούσε αποκαταστάσεις κοιτασμάτων βωξίτη. Για το λόγο αυτό δεν παρατίθενται κοστολογικά στοιχεία στην σελίδα αυτή του απολογισμού. Για την τύχη της συνέχειας της μελέτης αυτής και του έργου που αυτή αφορούσε ο αναγνώστης σας μπορεί να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που χειρίστηκαν το θέμα μετά το 2010.

6.         Σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αποκαταστάσεων μεταλλευτικών χώρων παραπέμπουμε τον αναγνώστης σας στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Δασαρχείο, Επιθεώρηση Μεταλλείων) να απευθύνει τις ερωτήσεις του.

7.         Την ερώτηση για το ποιοι συγγενείς συνεργατών του τότε Νομάρχη  απασχολήθηκαν και σε ποιόν εργολάβο, ο αναγνώστης σας πρέπει να την απευθύνει απευθείας σε αυτούς που υπαινίσσεται ή να τους κατονομάσει δημόσια και είμαστε σίγουροι ότι θα πάρει απ΄ αυτούς που τους αφορά το θέμα (όσο τους αφορά), τις κατάλληλες απαντήσεις.

8.         Όλα τα κοστολογικά στοιχεία του προγράμματος «ΠΑΜΦΩΚΙΣ», και αυτά που αφορούν το «Τεχνικό Σύμβουλο», περιγράφονται με σαφήνεια στις σελίδες 210-219 του τόμου του απολογισμού. Στο πρόγραμμα «ΠΑΜΦΩΚΙΣ»  που μέσα σε 15 μήνες που «έτρεξε» απορρόφησε για το Νομό 13,5 εκ. ευρώ, απασχολήθηκαν συνολικά πέντε διπλωματούχοι μηχανικοί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου νομίμως συναφθείσες, οι οποίοι και σταμάτησαν να εργάζονται αμέσως μόλις ξεκίνησε η κρίση και περιορίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος.

9.         Τα κοστολογικά στοιχεία των εκδόσεων κλπ, αναφέρονται ανά κατηγορία στη σελίδα 291 του τόμου του απολογισμού.

10.       Το Δρόμο Άμφισσα – Χιονοδρομικό μήκους 27 χιλιομέτρων και κόστους κατασκευής τουλάχιστον 15 εκ. ευρώ δεν τον πετάξαμε στις καλένδες. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΑΜΦΩΚΙΣ». Υπάρχει προμελέτη συνταχθείσα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και είχε ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ).

11.       Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα απαντηθεί ποτέ η σχετική ερώτηση του αναγνώστη σας, αν δηλαδή άλλος Νομάρχης θα ήταν καλύτερος ή χειρότερος από το Ν. Φουσέκη την τετραετία 2007-2010…εκ των πραγμάτων.

Τέλος όσον αφορά το ύφος, τις ειρωνείες (Άπα(ν)τα) καθώς και τα λοιπά χαρακτηριστικά στοιχεία του κειμένου του αναγνώστη σας, εκτός του ότι τον χαρακτηρίζουν πλήρως , σας δηλώνουμε ότι:
Α.  Στις δημοκρατίες είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι, ο υπέρτατος κριτής των ασχολουμένων με τα κοινά είναι ο λαός και εμείς τυχαίνει να έχουμε κριθεί πλειστάκις από το λαό θετικά.
Β. Ζούμε σε μικρή κοινωνία και όλοι γνωρίζουν το βίο και την πολιτεία όλων μας, την πορεία μας στη ζωή και τα κοινά καθώς και τις επιδιώξεις και τα κίνητρα των κάθε είδους ενεργειών μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου