Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση Λαίνη σε Λύτρα για την κακή κατάσταση του γηπέδου της Ιτέας: “Φταίει η συνεχής και κακή χρήση”


 Για την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ιτέας, μιλά στην εφημερίδα μας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Δελφών κ. Γιώτα Λαΐνη, η οποία επισημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα συντήρησης και ότι τα προβλήματα...
δημιουργούνται από την κακή και πολλή χρήση.


 Να υπενθυμίσουμε πως στο θέμα του γηπέδου είχε αναφερθεί ο πρώην αντιδήμαρχος Ιτέας και προπονητής του Αστέρα Ιτέας κ. Γιάννης Λύτρας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας την περασμένη Τρίτη, ο οποίος είχε επισημάνει ότι ο χλοοτάπητας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενους τραυματισμούς.

Γ. Λαΐνη «Αν θέλουν τα γήπεδα σε καλή κατάσταση πρέπει να μάθουν πρώτα να τα σέβονται»
Αναγνωρίζοντας την άσχημη κατάσταση του γηπέδου της Ιτέας, η αντιδήμαρχος κ. Γιώτα Λαΐνη ξεκαθάρισε στην εφημερίδα μας πως έχει τοποθετηθεί φυσικός χλοοτάπητας και όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, για να μπορέσει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα πρέπει να γίνονται εκεί μόνο αγώνες και όχι προπονήσεις.
 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέσα στο 2012, είχαν καλεστεί όλα τα Σωματεία και οι Ακαδημίες της Ιτέας, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει προπόνηση. «Έπρεπε να βγάλουμε πρόγραμμα, γιατί όπως καταλαβαίνεται δεν ήταν δυνατόν να μπαίνουν όλοι μέσα να κάνουν προπόνηση. Έτσι καλέσαμε όλους τους εκπροσώπους για να βρούμε από κοινού μια λύση και το ιδανικότερο ήταν να προπονούνται στο γήπεδο οι Ακαδημίες που αποτελούνται από νεαρά άτομα που δεν κάνουν ζημιές και από εκεί και πέρα να γίνονται και οι αγώνες», τόνισε η κα Αντιδήμαρχος.

 Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι δόθηκαν σε όλες τις ομάδες οδηγίες από τον κατασκευαστή, οι οποίες ισχύουν για όλα τα γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, ενώ η πιο σημαντική παρατήρηση ήταν ότι κανένας δεν πρέπει να μπαίνει μέσα όταν βρέχει. «Παρά τις οδηγίες, έμπαινε ο καθένας όποτε ήθελε και φτάσανε στο σημείο να είναι κλειδωμένο το γήπεδο και να πηδάνε από τα κάγκελα», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα πως εάν οι προπονητές και οι παίκτες θέλουν να έχουν ένα Δημοτικό γήπεδο σε καλή κατάσταση θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.
 Η κα Λαΐνη ξεκαθάρισε ακόμα πως για να πατηθεί ο χλοοτάπητας με κύλινδρο για την συντήρησή του, θα πρέπει να έχει βρέξει την προηγούμενη μέρα, τονίζοντας πως η Δημοτική Ενότητα διαθέτει έναν κύλινδρο ο οποίος είναι μικρός και δεν επαρκεί γιατί χρειάζεται μεγαλύτερο βάρος. Έτσι για τη συντήρηση που έγινε πριν 1,5 μήνα περίπου ζητήθηκε κύλινδρος από ιδιώτη, ο οποίος και τον παραχώρησε ενώ οδηγός του δήμου πάτησε τελικά τον χλοοτάπητα για δύο μέρες.
Στην ερώτησή μας γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κύλινδρος της Άμφισσας, επεσήμανε πως για να μετακινηθεί πρέπει να μεταφερθεί με φορτηγό κάτι που μπορεί να στοιχίσει έως και 300 ευρώ, και φυσικά είναι ασύμφορο για το Δήμο.

 Σχετικά με τη γενικότερη συντήρηση του γηπέδου, η κα Αντιδήμαρχος επεσήμανε πως από τότε που παραδόθηκε προς χρήση λιπάνθηκε με οδηγίες του κατασκευαστή. Επειδή διανύουμε βροχερές ημέρες έχει ζητηθεί πάλι η συνδρομή ιδιώτη να παραχωρήσει τον κύλινδρό του ώστε να πατηθεί πάλι, ενώ αρχές Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να γίνει πάλι λίπανση.
Σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο η κα Λαΐνη μας ενημέρωσε πως ήδη έχει υπογράψει σύμβαση ο ανάδοχος και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. «Από το 2011 ξεκίνησα έναν μεγάλο αγώνα για το βοηθητικό γήπεδο, με το ΚΑΣ και τη Ι’ ΕΠΚΑ, όπου ευτυχώς η προϊσταμένη κ. Ψάλτη είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα συνεννοήσιμος. Είχαμε βέβαια την ατυχία, η δημοπρασία να γίνει τέσσερις φορές γιατί η χρηματοδότηση είναι από ιδίους πόρους και όπως είναι πλέον γνωστό σε όλη τη χώρα, οι εργολάβοι αποφεύγουν να έρθουν σε δημοπρασίες γιατί φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν. Είχαμε την «τύχη» να βρισκόμαστε στη χειρότερη οικονομική συγκυρία και δυστυχώς είμαστε στην πρώτη εφαρμογή του απαράδεκτου Καλλικράτη. Θεωρώ, ότι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν, να παρακαλάει αντιδήμαρχος εργολάβους να αναλάβουν έργα. Ευτυχώς όμως για το βοηθητικό γήπεδο υπέγραψε τη σύμβαση ανάδοχος και για καλή μας τύχη είναι συμπολίτης μας, ο «Ηρακλής – Μπαρτσώτας». Πιστεύω ότι το βοηθητικό γήπεδο είναι ένα πολύ σημαντικό έργο,  αφού θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι Ακαδημίες ενώ το Δημοτικό Γήπεδο θα σταματήσει τις συνεχείς χρήσεις και θα γίνονται εκεί μόνο αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Κλείνοντας επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Γήπεδο δεν είναι θέμα συντήρησης αλλά θέμα κακής και πολλής χρήσης. «Πρέπει να μάθουν να σέβονται τον χώρο του γηπέδου. Δαπανήθηκαν χρήματα και αν θέλουν να έχουν γήπεδα σε καλή κατάσταση θα πρέπει να το καταλάβουν και να ακολουθούν τις οδηγίες του κατασκευαστή», κατέληξε.
ΑΠΟ : http://karteria1.blogspot.gr
ΠΗΓΗ : www.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου