Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αφαίμαξη της Αστυνομικής Δ/σης Φωκίδας καταγγέλουν οι αστυνομικοί


Αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όμορους Νομούς καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, με έγγραφό της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Συναδέλφισσες και  Συνάδελφοι...

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, έχουν εξελιχθεί σε καθημερινό φαινόμενο. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα συγκροτείται σε καθημερινή βάση η Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας προκειμένου όπως μεταβεί και ενισχύσει τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για λήψη μέτρων τάξης.
Κατόπιν τούτου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1 . - Στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ. Φωκίδας υπάγονται οι φυλακές Μαλανδρίνου και οι φυλακές Άμφισσας, όπου καθημερινά γίνονται μεταγωγές πολλών  κρατουμένων από και προς αυτές, με συνέπεια να είναι αναγκαία και υποχρεωτική η στελέχωση  αυτών με τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών.
2 . - Η υπάρχουσα δύναμη  της Α.Δ. Φωκίδας υπολείπεται σχεδόν πενήντα (50) Αστυνομικών υπαλλήλων της προβλεπόμενης οργανικής.
3 . - Το οδικό δίκτυο του Νομού είναι κυρίως ορεινό και πεπαλαιωμένο, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα η μετάβαση των συναδέλφων σε τυχόν απομακρυσμένο περιστατικό.
4 . - Σε εβδομαδιαία βάση και κάποιες φορές και δύο φορές την εβδομάδα, διατίθεται σημαντικός αριθμός αστυνομικού προσωπικού για τη λήψη μέτρων τάξης κατά τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα είτε στην Άμφισσα είτε στην Λιβαδειά.
5 . - Οι αστυνομικοί που απαρτίζουν την Δ.Υ. και μεταβαίνουν καθημερινά στις όμορες Διευθύνσεις δικαιούνται μέχρι τέσσερις (4) εκτός έδρας αποζημιώσεις και σχεδόν όλοι τις έχουν υπερκαλύψει και σε συνδυασμό την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα, είναι υποχρεωμένοι να σπαταλάνε σημαντικά χρηματικά ποσά από την πενιχρή αμοιβή τους, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες (σίτιση), μιας και περνούν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας μακριά από τα σπίτια τους.
Επιπλέον, οι  περισσότερες βάρδιες που εκτελούν μαζί με το χρόνο που απαιτείται για την μετάβαση και την επιστροφή στην έδρα της Α.Δ. Φωκίδας, ξεπερνούν πολλές φορές τις δέκα ώρες ημερησίως, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ωρών απλήρωτης, όπως πάντα υπερεργασίας. Να τονίσουμε ότι για τη μετακίνηση της Δ.Υ. χρησιμοποιείται λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, που έχει βαφτιστεί Διμοιρίας, δεν εμπνέει καμία ασφάλειά στο μετακινούμενο προσωπικό και δυσκολεύει αυτό τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής  του μέσα σε αυτό όσο και κατά τη διάρκεια της κίνησής του(στενά καθίσματα, μη αλεξίσφαιρα τζάμια, μη τοποθέτηση πλέγματος περιμετρικά των τζαμιών, τεράστια δυσκολία κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση του προσωπικού όταν φέρει τον εξοπλισμό του).
Εύκολα λοιπόν κανείς συμπεραίνει τα εξής:
Από τη μία, η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας είναι μια διεύθυνση με μεγάλες  και αυξημένες ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται από τους ελάχιστους Αστυνομικούς που απομένουν για την αστυνόμευση των πολιτών, μιας και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού χρησιμοποιείται για τις μεταγωγές των κρατουμένων και για τη λήψη μέτρων τάξης.
Από την άλλη, οι εξαθλιωμένοι οικονομικά συνάδελφοι και ταλαιπωρημένοι σωματικά από τις συνεχείς μετακινήσεις, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και δεν μπορούν να κάνουν κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.
Είναι σαφές πλέον ότι, με το ελάχιστο προσωπικό που απομένει και που έχει φτάσει και αυτό στα όριά του, δεν μπορεί να εμπεδωθεί κανένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της Φωκίδας σε καμία περίπτωση.
Κλείνοντας, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και  προτείνουμε την λήψη μέτρων τάξης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις των όμορων νομών με ιδίες δυνάμεις και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τουλάχιστον την λήψη μιας ελάχιστης διοικητικής μέριμνας για το αστυνομικό προσωπικό που θα συνεχίσει να απασχολείται σε αυτές και την άμεση διάθεση σε μόνιμη βάση στην Α.Δ. Φωκίδας, ενός λεωφορείου που θα είναι κατάλληλο και θα παρέχει ασφάλεια και άνεση χώρου για τους επιβαίνοντες συναδέλφους.
Επιπλέον, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων θεωρούμε αυτονόητη την έκδοση διαταγής από το Αρχηγείο που θα χορηγεί επιπλέον ημερήσιες αναπαύσεις στο απασχολούμενο σε αυτές προσωπικό.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                                        ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος
amfissapress.gr

2 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ . ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΡΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ)ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή