Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή με χιόνια και στα ημιορεινά

Δείτε τι καιρό θα κάνει το επόμενο 4ήμερο, μιας και ο καιρός  θα έχει ενδιαφέρον καθώς αναμένονται αρκετά χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα  κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο...

 Το βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική που επηρέασε σήμερα τον καιρό στη χώρα μας με βροχές στα ηπειρωτικά, τοπικές καταιγίδες (στη δυτική Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, ΒΑ Αιγαίο και ανατολική Μακεδονία-Θράκη) και χιόνια στα ορεινά αναμένεται αύριο να κινηθεί διαμέσου της χώρας μας προς το Αιγαίο επιδεινώνοντας εκ νέου τον καιρό με έμφαση αυτή τη φορά στα ανατολικά ηπειρωτικά, δηλαδή την Χαλκιδική, Θεσσαλία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, ανατολική Πελοπόννησο καθώς και το Αιγαίο συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής, η οποία ωστόσο θα είναι πρόσκαιρη καθώς νέο σύστημα από τα δυτικά θα αρχίζει να μας επηρεάζει από το απόγευμα του Σαββάτου φέρνοντας βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη νότια Ελλάδα και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα την Κυριακή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, ο καιρός στη Φθιώτιδα το προσεχές τετραήμερο θα είναι κατά περιόδους βροχερός με χιόνια στα ορεινά που στη διάρκεια της Κυριακής θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα:

Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και μετά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 800-900 μέτρα και άνω κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φαινόμενα θα ενταθούν στη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς, αλλά από το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα ενισχυθούν πρόσκαιρα σε μέτριους 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος και θα έχουμε τοπικές νεφώσεις, οι οποίες όμως βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι προβλέπεται νέος γύρος βροχών και χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από τα 900-1000 μέτρα και άνω (δηλαδή από την Παύλιανη, Καρπενήσι). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-14 βαθμούς.

Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες και μάλιστα οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν και να κατέβουν σταδιακά μέχρι τα 700-800 μέτρα (από το Δομοκό και πάνω). Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και έπειτα, οπότε τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί από 6-8 βαθμούς.

(Δείτε ένα ενδεικτικό χάρτη χιονοπτώσεων για την Κυριακή πρωί).



lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου