Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - « Εκούσιος Αναδασμός Μαριολάτας » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ:  Παράταση προθεσμίας περαιώσεως της μελέτης με τίτλο
« Εκούσιος  Αναδασμός Μαριολάτας »

1.    ΙΣΤΟΡΙΚΟ

     Η μελέτη «Εκούσιος  Αναδασμός Μαριολάτας» είναι το έργο...
  που εκπονείται στην κτηματική περιφέρεια της κοινότητας Μαριολάτας  Ν. Φωκίδος,  η οποία ενεκρίθη  με την απόφαση αριθ. 1164/6-6-07 του Νομάρχη Φωκίδος  . Η χρηματοδότηση είναι από πιστώσεις Κ.Α.Π και επιλέξιμο προϋπολογισμό 173.448,00 €.
     Τα συμβατικά τεύχη της μελέτης συνέταξε το τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Ν.Α. Φωκίδος . Το φυσικό αντικείμενο της μελέτης είναι ο αναδασμός ( δημιουργία νέου κτηματικού καθεστώτος ) έκτασης 5.500 στρ. στην  κτηματική περιφέρεια της κοινότητας Μαριολάτας  . Η εκπόνηση της μελέτης ανατέθηκε μετά από αξιολόγηση, στα συμπράττοντα γραφεία μελετών: Χατζηστεφάνου Ηλία Τοπογράφο Μηχ/κο ,  Ροδόπουλο Χρίστο Τοπογράφο Μηχ/κο και Ευθύμιο Κωνσταντίνου Τοπογράφο Μηχ/κο, με την υπ΄αριθμ. 126/15/11-07-08 απόφαση της  Α΄ Νομαρχιακής Επιτροπής.
      Το συμφωνητικό υπεγράφη την 28-8-2008 στο ποσό των 173.448,00 €, με προβλεπόμενη προθεσμία ολοκλήρωσης 24 μήνες ( δηλ. 31-08-10).
     Οι εκτελεσθείσες μέχρι σήμερα εργασίες του αναδασμού αφορούν την κτηματογράφηση του παλαιού κτηματικού καθεστώτος μέχρι το στάδιο της οριστικοποίησής του . Έχει εγκριθεί ο 1ος  Συγκριτικός Πίνακας με την υπ’αριθμ.1364/23-11-10 απόφαση Δ/ντη Εγγείων Βελτιώσεων της Ν.Α. Φωκίδος  με συνολική προεκτιμηθήσα δαπάνη 206.403,12 € . Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί τρεις λογαριασμοί και έχει εξοφληθεί το ποσό των  81.203,92  πλέον Φ.Π.Α.

2.    ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ –ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ          
    ΜΕΛΕΤΗΣ
     Η διαδικασία της 1ης ανάρτησης ολοκληρώθηκε με την από 5-11-10 απόφαση της Επιτροπής Αναδασμού με την οποία ταυτόχρονα δόθηκε εντολή για την εκκίνησή της διαδικασίας της 2ης ανάρτησης . Ωστόσο λόγω της αναδιάρθρωσης των διοικητικών δομών του κράτους  (Πρόγραμμα Καλλικράτης ) και της ανακατανομής αρμοδιοτήτων , δεν κατέστη δυνατή η άμεση συνέχιση των εργασιών του σταδίου της εκκαθάρισης των δικαιωμάτων , καθώς προέκυψε η ανάγκη ανασυγκρότησης τόσο της   Επιτροπής Αναδασμού όσο και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
    Η ανασυγκρότηση των δύο Επιτροπών έγινε με τις αριθ. πρωτ. 5350/25-8-11 και 6852/10-11-11 Αποφάσεις του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας .Η ανασυσταθείσα  Επιτροπή Αναδασμού με σχετική απόφαση στις 28/9/11 έδωσε εντολή για επανεκκίνηση των εργασιών του σταδίου εκκαθάρισης των δικαιωμάτων , το οποίο και ολοκληρώθηκε μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες δημοσιότητας τον Απρίλιο του 2012. Τα οριστικά κτηματολογικά διαγράμματα πίνακες παραδόθηκαν στη συνέχεια στην  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να προχωρήσει στις εργασίες του επόμενου σταδίου του αναδασμού ( ποιοτική εκτίμηση και κατάταξη γαιών).
     Σχετικά με το αρχικό υποβληθέν χρονοδιάγραμμα λαμβανομένης υπόψη και της οριακής προθεσμίας θα έπρεπε να κινηθεί διαδικασία αναθεώρησης και παράτασης του μέχρι την 30η Απρίλιου 2011. Ωστόσο καθώς εκείνη την χρονική περίοδο δεν υφίστατο Επιτροπή Αναδασμού, κρίθηκε σκόπιμο σε συνεννόηση με την Επιβλέπουσα Υπηρεσία και δεδομένης της συναίνεσης του αναδόχου για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης , υποβολή του σχετικού αιτήματος να γίνει αμέσως μετά την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Αναδασμού έτσι ώστε το το νέο χρονοδιάγραμμα να είναι ρεαλιστικό και σύμφωνο με τα πραγματικά δεδομένα  Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο κατά την αρχική συγκρότηση της Επιτροπής Αναδασμού όσο και κατά την ανασύστασή της μεσολάβησε μεταξύ των επιμέρους σταδίων της μελέτης συνολικός «νεκρός»  χρόνος δεκαπέντε (15) μηνών.  Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε με την αριθ. πρωτ. 509/13-2-2013 νέα αίτηση –έγγραφο με επικυρωμένο χρονοδιάγραμμα εκπόνησης των υπολοίπων σταδίων της μελέτης σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται περαίωση εργασιών της μελέτης την 31η Δεκεμβρίου 2013.

         Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω
ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
 Την χορήγηση παράτασης μέχρι 31-12-2013 για την ολοκλήρωση της μελέτης του αναδασμού.
                                                                                         ΜΕ Ε.Π.
                                                                                            Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΛΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου