Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα για τους αγρότες στο εκτακτο ΔΣ του Δημου Αμφικλειας- Ελατειας



Ψηφισμα για τους αγροτες που κατεθεσε η παραταξη του Γιάννη Γρίβα
στο εκτακτο ΔΣ του Δημου Αμφικλειας- Ελατειας  της 4.2.2013

 Κάτω Τιθορέα  4.2.2013

ΨΗΦΙΣΜΑ  
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας 
Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που ήδη βρίσκονται στους δρόμους...
  προκειμένου, να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές συνέπειες στο εισόδημα τους από τις συνεχόμενες επιβαρύνσεις στο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, λιπάσματα ,σπόροι κ.λπ), αλλά και από τις μειώσεις των τιμών των προϊόντων τους.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική με τις περικοπές στις  συντάξεων, τα χαράτσια και την επιβολή νέων φόρων ακόμη και στους αγρούς , επιδεινώνει   ακόμη πιο πολύ την κατάσταση των αγροτών και των οικογενειών τους . Οι διαφαινόμενοι στόχοι  της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στους αγρότες.

Καλεί την Κυβέρνηση την ύστατη τούτη ώρα, να αναλογιστεί την σοβαρότητα των υπαρκτών προβλημάτων των αγροτών και μέσα από τον διάλογο με του αγρότες, με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια να δρομολογήσει τις απαραίτητες λύσεις για την ανακούφιση των αγροτών . 

Καταγγέλλουμε την ολιγωρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την συνεχιζόμενη αδιέξοδη πολιτική του, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην προωθούνται οι απαραίτητες διαθρωτικές αλλαγές (π.χ συναιτερισμοί)  και να μην  υλοποιούνται έγκαιρα τα αναπτυξιακά προγράμματα των αγροτών (π.χ σχέδια βελτίωσης), ιδιαίτερα των νέων , με  προφανή συνέπεια εκτός των άλλων την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν μερίδιο ευθύνης για την συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, τον μαρασμό της υπαίθρου και την απώλεια μεγάλου  μέρους του αγροτικού εισοδήματος.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι  στον δίκαιο αγώνα των αγροτών που είναι πλέον αγώνας επιβίωσης  , ζητάμε από την Κυβέρνηση την άμεση λύση των προβλημάτων των αγροτών με πράξεις και όχι με λόγια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου