Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ξέφυγε το θέμα με το λατομείο στην Πολύδροσο, από τα στενά όρια της Φωκίδας.


Aμάν! Τι συμβαίνει στην Πολύδροσο Φωκίδας; Είναι δυνατόν, αντιδήμαρχος πράμα, να στέκεται με το μέρος του κόσμου και όχι του επιχειρηματία και της ανάπτυξης;  Είναι δυνατόν... να μιλάει για αντίσταση ενάντια στα ΜΑΤ και το Στρατό;;; Είναι δυνατόν, να “σηκώνει το γάντι” στις προκλητικές δηλώσεις του επιχειρηματία περί αίματος;;; Για ένα απλό λατομείο;
Ναι, αλλά τα ΜΑΤ μπορεί και να χτυπήσουν κάποιον σοβαρά… Καλύτερα να μην τα μάθουν αυτά οι “Πολίτες της Eldorado” γιατί θα τον καταγγείλουν για “ηθικό αυτουργό” τον άνθρωπο… Γιατί κάποιοι ακόμα και σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι όταν βρίσκεσαι απέναντι στα ΜΑΤ μπορεί και να τραυματιστείς, μπορεί και σοβαρά, και δεν έχει καμιά σημασία αν διαμαρτυρόσουν για κάτι σωστό και δίκαιο ή αν το το δικαίωμα στη διαμαρτυρία δεν έχει ακόμα καταργηθεί. Επισήμως τουλάχιστον.
Αυτά στη Φωκίδα. Στη Χαλκιδική ο “προκλητικός (Καναδός) επιχειρηματίας” έχει φέρει ήδη τα ΜΑΤ. Το Στρατό όχι ακόμα. Και τα έχει τα ΜΑΤ, όποτε τα χρειάζεται και τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για να χτυπάνε άλλους πολίτες που ζητάνε τα αυτονόητα. Και ο Δήμαρχος – ΑρΠάχτα τον λένε, γνωστός στο Πανελλήνιο – δεν είναι με τον κόσμο, είναι με τους επιχειρηματίες, το Μπόμπολα και τους Καναδούς.  Εκεί η αδικία έχει μόνιμα εγκατασταθεί, συρματοπλέγματα και πριόνια στο δάσος, τα ΜΑΤ χτυπάνε ανελέητα τους κατοίκους που διαδηλώνουν κι όμως εκείνοι συνεχίζουν να διαδηλώνουν… Αυτό το ηθικό δεν έχουν βρει τρόπο να το σπάσουν.
Και η εταιρεία και ο Δήμαρχος και τα τσιράκια τους ψάχνουν να βρουν ενόχους, αυτουργούς, ηθικούς αυτουργούς, αν μπορούσαν να βάλουν μέσα κι όλο τον πληθυσμό θα ήταν ακόμα καλύτερα. Και το παράξενο είναι ότι η αντίδραση μεγαλώνει, παρά την οικονομική κρίση, παρά τις υποσχέσεις για δουλειά και μεροκάματο… και ο κόσμος που ανεβαίνει στο βουνό αυξάνεται, παρά την αυξανόμενη βία των ΜΑΤ, παρά τις συλλήψεις και τα δικαστήρια, παρά τις απειλές της τηλεόρασης και των φωτοσοπιασμένων φωτογραφιών του Δένδια.
Σε αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, που ευχόμαστε ειλικρινά στους κατοίκους της Πολυδρόσου Φωκίδας να μην γνωρίσουν ποτέ.
Το θέμα το ανακαλύψαμε από το ιστολόγιο ΚΑΡΤΕΡΙΑ. Από εκεί και το άρθρο που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ κος ΕΥΣΤ. ΘΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙ… ΑΙΜΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου