Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

[Ε.Α.Σ. ΛΙΛΑΙΑΣ] Κριτήρια επιλογής δασκάλων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Διαδικασία επιλογής προσωπικού για τη διεξαγωγή πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του Ε.Α.Σ. Λιλαίας

Αγαπητοί συγχωριανοί και συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής,
            Με αφορμή κάποια δημοσιευμένα σχόλια στο διαδίκτυο...
θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα τα οποία μάλλον δεν έχουν γίνει κατανοητά από όλους – ίσως και λόγω ελλιπούς πληροφόρησης από μέρους μας.
            Όπως ίσως γνωρίζετε, ο σύλλογός μας παρέχει διάφορα μαθήματα στους κατοίκους της Λιλαίας αλλά και γειτονικών χωριών, όπως παραδοσιακούς χορούς, μοδιστρική, aerobic, αλλά προτίθεται να διοργανώσει μελλοντικά ενδεχομένως και μαθήματα σκακιού, ζωγραφικής, ping pong (ή ότι άλλο επιθυμεί ο κόσμος και είναι μέσα στις δυνατότητές μας).
            Για να μην υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι οι δασκάλες του χορού, μοδιστρικής, aerobic, αλλά και των μελλοντικών μαθημάτων του συλλόγου, είναι άνθρωποι χωρίς πείρα, που έμαθαν αυτά που διδάσκουν από μερικά DVD ή την τηλεόραση, είμαστε αναγκασμένοι να παραθέσουμε τα παρακάτω:
            Η δασκάλα του χορού είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, με πολυετή πείρα στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών και ιδιαίτερα αγαπητή στα χωριά του κάμπου μας. Η δασκάλα μοδιστρικής έχει πτυχίο ΟΑΕΔ τετραετούς κύκλου σπουδών, πολυετή πείρα στο αντικείμενο, με πολλά χρόνια επιχείρηση μεταποίησης και δημιουργίας ενδυμάτων στην Αθήνα. Η δασκάλα aerobic σπούδασε στην ιδιωτική σχολή A.F. Studies στην Αθήνα, με πείρα ετών σε γυμναστήρια της Αθήνας με τα αντίστοιχα ένσημα.
            Είναι βέβαιο, ότι υπάρχουν άνθρωποι με ανώτερα διαπιστευτήρια, ενδεχομένως με πιο «βαριά» πτυχία και σπουδές. Μιας και ο σύλλογός μας δεν είναι δημόσιος οργανισμός για να είναι αναγκασμένος να κάνει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, τα κριτήρια επιλογής αποφασίζονται και ψηφίζονται στο Δ.Σ. του συλλόγου και τα κυριότερα είναι τα παρακάτω:
·     Βασικότερο όλων είναι το μεράκι και η αγάπη του δασκάλου στο αντικείμενο που διδάσκει
·     Οι γνώσεις που έχει και η πείρα του στο αντικείμενο
·     Η διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Για παράδειγμα, οι δασκάλες μοδιστρικής και aerobic, προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς, μιας και είναι κάτοικοι Λιλαίας και επιθυμούν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς μας χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Υπάρχει μια επιβάρυνση τρία (3) ευρώ / μήνα τα οποία πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στο ταμείο του συλλόγου για διάφορα έξοδα (συντήρηση κτιρίου, αγορά μικρο – εξοπλισμού για τις δραστηριότητες αυτές κλπ).

Ο Ε.Α.Σ. Λιλαίας, στην προσπάθειά του να προάγει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε προσφορά παροχής υπηρεσιών και γνώσεων, ειδικά όταν είναι αφιλοκερδής, είτε από κατοίκους της Λιλαίας είτε από γειτονικά χωριά. Οι προτάσεις σας θα συζητηθούν στο συμβούλιο και θα ψηφιστούν από τα μέλη του, με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, μέσα φυσικά στα πλαίσια του νόμου.
            Ίσως έπρεπε να είχαμε προβεί σε αυτή την ανακοίνωση πριν αρκετό καιρό για να προλάβουμε τυχόν παρεξηγήσεις και για να προστατέψουμε τον κόσμο από το να εκτεθεί με άστοχες δηλώσεις σε διάφορες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη απήχηση.
            Κρίνουμε σκόπιμο λοιπόν, να επικοινωνείτε μαζί μας προσωπικά, ούτως ώστε να λύσουμε όποιες απορίες ή προβληματισμούς έχετε πριν βγάλετε βεβιασμένα συμπεράσματα που ίσως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με τιμή,
Ο πρόεδρος Δ.Σ.                                                          Ο γραμματέας
      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥ                                                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΑΣ

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΕΦΑΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΙΛΑΞΕΙΣ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή