Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ


Ο Λαογραφικός Σύλλογος πράττοντας όπως πάντα υπεύθυνα και θεσμικά όπως του αρμόζει θα ήθελε να πληροφορήσει τους  απανταχού Σουβαλιώτες  και τους φίλους του χωριού μας τα εξής :

·         Στην ανοιχτή Συνέλευση των Συλλόγων που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Συλλόγου στις 9 Νοεμβρίου 2012, κυριάρχησε το θέμα της Πατερόλακας  όπως  το επέβαλε η περίσταση και   πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις ομόφωνα. Εγκρίθηκε ένα ψήφισμα , η σύσταση μιας επιτροπής αγώνα , και η συλλογή υπογραφών  που θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Γυναικών πρωτοστάτησε στο θέμα αυτό και μάζεψε περίπου 1000 υπογραφές πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι. Οι υπογραφές και το ψήφισμα παρεδόθησαν στη αρμόδια υπάλληλο ,υπεύθυνη και  της υπόθεσης αυτής κυρία Γερακούδη στη Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς  Ελλάδος στη Λάρισα,  από εκπροσώπους των Συλλόγων και  λιγοστούς δυστυχώς συγχωριανού μας .
·         Ο Δήμος  Δελφών ανέλαβε από μέρους του τις δικές του πρωτοβουλίες οι οποίες ήταν :
1.       ειδική διοικητική προσφυγή με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της έγκρισης εκμίσθωσης της  Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς  Ελλάδος .                    Η προσφυγή αυτή απερρίφθη.
2.       προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας με δικηγόρο την κυρία Αγγελική Χαροκόπου.              Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί.
·         Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών για δεντροφύτευση της περιοχής  Πατερόλακας προϋποθέτει από το Δασαρχείο Άμφισσας τοπογραφικό και μελέτη για το συγκεκριμένο χώρο. Παρόλα αυτά αν χρειαστεί να προχωρήσουμε χωρίς τα διαδικαστικά ο Λαογραφικός Σύλλογος  είναι μπροστάρης ως συνήθως.
·         Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων με αριθμό πρωτοκόλλου 1107/211/17-02-2011 όπως φαίνεται είναι το Φεβρουάριο του 2011  και προκαλεί  και σε μας προβληματισμό , απορία και ανησυχία  και δεν  αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό της δημοσιοποίησης  τώρα.
Αυτές είναι οι εξελίξεις μέχρι τώρα. Τι γίνεται από εδώ και στο εξής ;
·         Το θέμα της Πατερόλακας θα συζητηθεί  τη Δευτέρα  11– 2– 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών με αριθμό 28 ημερησίας διάταξης .
·         Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Πολύδροσου κυρίου Νικολάου Μολιώτη προσκαλούνται σε συνάντηση τα μέλη της επιτροπής αγώνα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Δ.Ε Παρνασσού, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις επί του θέματος και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενάργειες.
·         Δική μας πρόταση να παραβρεθούν επιτέλους όλοι οι συγχωριανοί γι΄αυτό το μείζων ζήτημα , να παύσουν πλέον οι μικροψυχίες και οι αντιπαραθέσεις  και αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο η συγκέντρωση.
·         ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΙΤΟ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΜΕΣΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
·          Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει  κανένας .Μαζί λοιπόν  με τους τοπικούς φορείς τον Πρόεδρο της Κοινότητας τους Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους , τον δικό μας πλέον Αντιδήμαρχο ( χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του)  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ας δώσουμε τη μάχη μας από το δικό του μετερίζι ο καθένας   σε κλίμα σύμπνοιας και ομοψυχίας.
·         Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το συγχωριανό μας Χρήστο Μουτσιανά που μας  κρατάει συνέχεια ενήμερους και μπορούμε να αντλούμε πληροφορίες και στοιχεία που χρειαζόμαστε. 
                                                                                                  Για το Δ.Σ  του Λαογραφικού Συλλόγου 
                                                                                                                        Ο πρόεδρος
                                                                                                                Αθανάσιος  Ν. Αδαμάκος

2 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ...ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalo tha itan h anakinosi aytti na anartithi stin platia toy xorioy,kai na gini omilia stin taberna koytsioylas mono gia to zitima ayto.kata ti gnomi moy prepi sinexia na ginonte anakinosis apo ta megafona toy dimoy gia to problima poy exi prokipsi. mono etsi tha gini afipnisi ston kathe soybalioti na antidrasi kai na mathi akribos to problima.pame re pedia mia fora oloi mazi xoris antipalotites na kanoyme xorio.dimitri tzibara simboylepse ton torino antidimarxo kai ton proedro molioti gia peretero energies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή