Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (για μαθητές Λυκείου) 25 Φεβρουαρίου - 22 Μαρτίου 2013


Κάθε χρόνο, περίπου 10 000 μαθητές Λυκείου από 37 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 160 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων. Ομιλίες από ενεργούς ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν...
και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους, δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων. Στο τέλος της ημέρας, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία, οι συμμετέχοντες μαθητές συνδέονται, μέσω διαδικτύου, και συζητούν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους. Θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα των 3 προηγούμενων ετών, από τα πειράματα που τρέχουν στον επιταχυντή LHC στο CERN! 

        Και εφέτος συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, το ΕΜΠ και το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".  

        Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ επελέγη να επισκεφθεί το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ για την παρακολούθηση του προγράμματος την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013,  με ομάδα 5 μαθητών της Β΄τάξης και συνοδό καθηγητή τον κ. ΚΕΦΟ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου