Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “KAPTEPIA” - ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΤΕΑΣ : Μέρος Β' “Από τις αρχές του 20ου αιώνα έως την δεκαετία του '60” - ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΤΕΑΣ : Μέρος Β'
“Από τις αρχές του 20ου αιώνα έως την δεκαετία του '60”
Πριν από 1 χρόνο περίπου (Δεκέμβριος 2011), είχε παρουσιασθεί η άγνωστη ιστορία 
της Ιτέας, από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τις αρχές του 20ου αιώνα, σε μία εκδήλωση στο ''Κυριακοπούλειο''... όπου η κυρία Γιώτα Μαδούρα, είχε επιμεληθεί και παρουσιάσει την όλη ιστορική διαδρομή για το θέμα. Όλοι μας ενθυμούμαστε το πρωτοακουσθέν ''Ακραγάλιον'' και τις αναφορές στην άγνωστη για τους περισσότερους από εμάς, προϊστορική, ιστορική, μεσαιωνική και νεώτερη ιστορία της μικρής μας Ιτέας. Από εκείνη την όμορφη βραδιά, όλοι οι παρόντες, αναμφισβήτητα, είχαμε αποκομίσει ιστορικές γνώσεις από το άγνωστο παρελθόν της πόλης μας.
Την όλη εκδήλωση είχε οργανώσει ο Σύλλογός μας ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ'' και υπήρξε η υπόσχεση ότι, θα ακολουθήσει και το Β' μέρος αυτής της προσπάθειας, για την καταγραφή, μελέτη και παρουσίαση της ιστορικής συνέχειας του θέματος.
Στις 26 του Ιανουαρίου λοιπόν, εφέτος, στον ίδιο χώρο και ώρα 19:00, θα παρουσιασθεί το Β' μέρος της εργασίας της κας Γιώτας Μαδούρα και η χρονική περίοδος την οποία περιλαμβάνει είναι από τις αρχές του 20ου αιώνα έως την δεκαετία του 1960.
Θα παρουσιασθούν άγνωστες καταγεγραμμένες και αποτυπωμένες πτυχές από την οικονομική και κοινωνική ζωή της Ιτέας, εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη, μιας και η ιστορία του τόπου μας, το παρελθόν του και τα διδάγματα από αυτό, δεν είναι προνόμιο και γνώση μόνον ολίγων.
http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου