Σε μία συγκλονιστική κίνηση που δείχνει το μεγαλείο του «ευ αγωνίζεσθαι» και αποτελεί απόδειξη πως η νίκη στον αθλητισμό δεν είναι το παν, προέβη ο δρομέας Φερνάντεζ Ανάγια, σε αγώνα στην Ισπανία.
Σε καιρούς πως στο βωμό της νίκης, αρκετοί αθλητές θυσιάζουν κάθε ηθική και αξία...
ο Φερνάντεζ Ανάγια ήρθε για να δώσει πραγματικό νόημα στον όρο του fair play. O Ισπανός αθλητής του στιπλ, ενώ είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο έπειτα από... λάθος του Κενυάτη, Αμπέλ Μουτάι, του έκανε «δώρο» τον πρωτιά!
Το περιστατικό βέβαια συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου στον αγώνα με ονομασία «Χίρου-Χέρι» , στην πόλη Μπουελάδα Ναβάρα, ωστόσο πήρε έκταση μόνο τις τελευταίες ώρες, έπειτα από σχετική φωτογραφία που ανέβασε κάποιος στο facebook. Ο Μουτάι έδειχνε ότι θα τερματίσει εύκολα στην πρώτη θέση και στα τελευταία μέτρα της διαδρομής χαλάρωσε αρκετά και άρχισε να χαιρετάει το κοινό, χωρίς όμως να συνειδητοποιήσει ότι ο Ανάγια βρισκόταν πολύ κοντά του και ήταν έτοιμος να τον περάσει.
Ενώ όμως ο Ισπανός μπορούσε να το κάνει αφού είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του συναθλητή του, αλλά τον έσπρωξε για να βγει εκείνος πρώτος και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα στιπλ!