Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

"Είναι προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας αγνοεί τις συνθήκες ζωής στα νησιά και ζει μεταξύ Κολωνακίου και Κολωνακίου"


από το Γραφείο Τύπου
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση...«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και πάλι απουσιάζει από την Ολομέλεια της Βουλής, που συζητά ένα εκ των κορυφαίων νομοσχεδίων, το Φορολογικό.Ούτε σήμερα άκουσε τους Εισηγητές των Κομμάτων. Δεν ήταν παρών ούτε στις ομιλίες Αρχηγών Κομμάτων, όπως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Διανέμω τα πρακτικά, όπου καταγράφεται η διαμαρτυρία μου, όπως και ο διάλογός μου με τον Προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Στουρνάρας εξακολουθεί να προσβάλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιπλέον να απαξιώνει και να προσβάλλει το έργο των Βουλευτών και κυρίως εκείνων που πασχίζουν για το δίκαιο του τόπου τους. Απαράδεκτος.

Χθες βράδυ, μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση, πούλησε μαγκιά ότι δεν υποχωρεί σε πιέσεις Βουλευτών, οι οποίοι του ζητούμε να μη κλείσουν ΔΟΥ των τόπων τους.

Είναι προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας δεν έχει ζήσει τις συνθήκες διαβίωσης στα νησιά. Τις αγνοεί. Προφανώς διότι ζει μεταξύ Κολωνακίου και Κολωνακίου.

Είναι ντροπή και εν πολλοίς αντεθνικό, να εξαναγκάζει τους κατοίκους του Αιγαίου, να σκέφτονται ότι δεν τους κρατάει άλλο το νησί τους.

Έχει αναλογιστεί, για παράδειγμα, τί σημαίνει για τα νησιά, που έχουν τεράστιο πρόβλημα θαλάσσιας και αεροπορικής σύνδεσης, το κλείσιμο των ΔΟΥ σε Λήμνο και Ικαρία και Ιθάκη;

Και τι σημαίνει η ταυτόχρονη συγχώνευση Νοσοκομείων, στα ίδια νησιά, που επί της ουσίας είναι υποβάθμισή τους, για να νοικιαστούν τελικά σε ιδιώτες, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στον παρθενικό του λόγο, τον Ιούλιο του 2012, στις προγραμματικές δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης;

Αν εκείνος είναι ψυχρός εκτελεστής, όπως τον αναφέρει σήμερα και η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά και portals και blogs, αυτό δεν του επιτρέπει, δεν του δίνει το όποιο δικαίωμα, να απαξιώνει το καθήκον των Βουλευτών, όταν μάλιστα τα κίνητρά τους είναι η υπεράσπιση του Δικαίου και να μη ερημώσουν τα νησιά, όπως πολύ θα ήθελαν ο Τόμσεν και οι λοιποί υπάλληλοι της Τρόικας. Το έχουν πει, εξ άλλου, στον Υπουργό Ναυτιλίας».

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Κουίκ: Κύριε Πρόεδρε για δεύτερη φορά, την ώρα που μιλούν οι Εισηγητές των κομμάτων πάλι απουσιάζει ο Υπουργός Οικονομικών. 

Μην μου πείτε ότι είναι εδώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. Μαυραγάνης, γιατί εκείνος από χθες το πρωί δεν ξέρω αν έχει πάει μέχρι και την τουαλέτα.

Ειλικρινά: που είναι ο Υπουργός Οικονομικών;

Χθες ήξερε να είναι στο Φόρουμ που πήγε και να καταδικάζει τις παρεμβάσεις των Βουλευτών λες και δεν είναι η δουλειά μας αυτή επειδή του λέμε να μην κλείσουν τις Δ.Ο.Υ. στα νησιά όπως κάνει στη Λήμνο.

Ο άνθρωπος είναι μεταξύ Κολωνακίου και Κολωνακίου και δεν ξέρει τι πάει να πει…

Προτείνω διακοπή της συνεδρίασης μέχρι να έρθει εδώ ο Υπουργός.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το πράγμα έτσι.

Πρόεδρος: Σημειώνουμε το γεγονός. Το Προεδρείο δεν μπορεί να υιοθετήσει την πρόταση αυτή. Δεν γίνεται για πρώτη φορά, είναι γενικότερο θέμα το οποίο κρατάμε και θα το αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια της Διάσκεψης των Προέδρων ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο προκρίνουμε.

Κουίκ: Κύριε συνάδελφε, δεν σας υποτιμώ αλλά είναι ένα κορυφαίο νομοσχέδιο. Κορυφαίο νομοσχέδιο. Πρέπει να είναι εδώ ο Υπουργός ο οποίος εχθές μόνο του κ. Πάρη Κουκουλόπουλου πέρασε τις τροπολογίες και πέταξε στα μούτρα της αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος: Θα σας το λύσει το θέμα αυτό ο Υπουργός που είναι εδώ και είναι ο κ. Μαυραγάνης. Είναι θέμα λειτουργίας της Βουλής και στη Διάσκεψη των Προέδρων θα το μεταφέρουμε και θα δούμε τι μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου