Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΔ Σχετικά με τον αποχιονισμό δημοσιου οδικού δικτυου

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ κ. Γρηγόρης Δούνης σχετικά με τον αποχιονισμό στο Παρνασσό,  προς τα ΜΜΕ.

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριοι,
Σε συνέχεια της μέχρι τώρα επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι...
η ΕΤΑΔ ως διαχειρίστρια του Χιονοδρομικoύ Κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ), έχει υπογράψει σύμβαση η οποία προβλέπει μεν υπηρεσίες αποχιονισμού οδικού δικτύου και χώρων στάθμευσης του ΧΚΠ από τον ανάδοχο αλλά με αποκλειστικό σκοπό την εξασφάλιση της βέλτιστης, απρόσκοπτης, ασφαλούς νόμιμης λειτουργίας του ΧΚΠ και την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και χιονοδρόμους του ΧΚΠ, και όχι γενικά την εξυπηρέτηση των αναγκών όμορων Δήμων ή την υποκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών αναφορικά με τη διάνοιξη δημοσίων οδών.

Οι συμβατικές υπηρεσίες αποχιονισμού, οι οποίες μάλιστα επιβαρύνουν την εταιρεία μας με ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως, δεν αφορούν νόμιμη υποχρέωση της εταιρείας μας για τον αποχιονισμό του περικείμενου στο ΧΚΠ οδικού δικτύου, αλλά διμερή συμφωνία με αποκλειστικό σκοπό την διασφάλιση της λειτουργίας του ΧΚΠ στις περιπτώσεις όπου οι ΟΤΑ -που είναι εκ του Νόμου (βλ. το 44070/2194/25.05.2009 έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας / Διεύθυνση Δημοσίων Έργων / Τμήμα Συγκοινωνιών περί καθορισμού αρμοδιότητας συντήρησης οδών, ΦΕΚ 270/Β/10.06.2009) αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την συντήρηση και τον αποχιονισμό του περικείμενου οδικού δικτύου- αδυνατούν ή αμελούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή των αυτή. Η απόλυτα εμπεριστατωμένη θέση αυτή της ΕΤΑΔ ΑΕ έχει γίνει γνωστή επανειλημμένα με επιστολές προς όλους τους όμορους Δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Περαιτέρω, όπως είναι εύκολα κατανοητό και εύλογο, οι συγκεκριμένοι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι του ΧΚΠ και του εκάστοτε αναδόχου, όταν δεν επαρκούν για τον ταυτόχρονο αποχιονισμό όλων των οδικών προσβάσεων στο ΧΚΠ, κατευθύνονται, με αποκλειστικό γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία και επιχειρηματική απόδοση του ίδιου του ΧΚΠ, στην κατά προτεραιότητα διάνοιξη των προσβάσεων από όπου διέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών του ΧΚΠ, ήτοι εν προκειμένω στην οδό προς Αράχωβα, από την οποίαν εξυπηρετείται ποσοστό περί του 80% των επισκεπτών του ΧΚΠ προβαίνουν στη διάνοιξη και των υπολοίπων προσβάσεων, όπως άλλωστε έγινε και τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς καθυστέρηση.

Γρηγόρης Δούνης
Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΑΔ

16 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε φταίει το ΧΚΠ, κάνει ότι μπορεί πέραν των συμβατικών του υποχρεώσεων... Η διάνοιξη του δρόμου καθώς και η συντήρηση και επισκευή του είναι υποχρέωση των ΟΤΑ.
    Ευγενικά ο κος Δούνης αναφέρει ότι οι ΟΤΑ "αδυνατούν ή αμελούν να ανταποκριθούν" η άποψη μου είναι ότι τουλάχιστο κουτοπόνηρα αδιαφορούν... Όταν λοιπόν, χρόνια τώρα, οι επιχειρηματίες της περιοχής και ως επακόλουθο οι τοπικοί παράγοντες ενδιαφέρονται οι επισκέπτες να φτάσουν μόνο μέχρι το Λιβάδι(πιστεύω ότι δε χρειάζεται άλλη εξήγηση αυτό), αδιαφορούν συστηματικά για το ΧΚΠ.
    Ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι μας ότι στην κάρτα πληρώνουμε και υπηρεσίες εκχιονισμού των δρόμων και εάν οι ΟΤΑ έκαναν σωστά τη δουλειά τους μπορεί και η κάρτα να ήταν πιο φθηνή για εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω σχετικά με την ευθύνη.Το ΧΚΠ οφείλει να μεριμνήσει για την προσβασιμότητα των δρόμων και να συνεργαστεί με τους όμορους Δήμους. Όσοι είναι πελάτες τους διαμένουν στους όμορους Δήμους και τις υποδομές φιλοξενίας για να έχουν πελατεία στο ΧΚΠ τις δημιούργησαν οι Δήμοι και οι ιδιώτες επαγγελματίες.
    Με δεδομένο α) ότι με έντονες καιρικές συνθήκες οι Δήμοι και η Περιφέρεια πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προσβασιμότητα δρόμων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά να διανοίξουν δρόμους για ψυχαγωγία και β) με δεδομένο τις υποδομές των Δήμων και της Περιφέρειας σε εκχιονιστικά και γ) σε συνδυασμό το β με τα μειωμένα κονδύλια και την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, επιβάλλεται το ΧΚΠ να πάρει πρωτοβουλίες εκχιονισμού και να συνεργάζεται στενά με τους ομορους Δήμους στον εκχιονισμό.
    Αυτό όμως προϋποθέτει συμμετοχή στα συντονιστικά όργανα των Δήμων και προσαρμογή των δημοπρασιών εκχιονισμού του ΧΚΠ σύμφωνα με τις υποδομές του κάθε Δήμου σε μηχανήματα και πόρους.
    Τι να το κάνω αν καθαρίζουν τα πάρκιγκ και οι δρόμοι είναι κλειστοί ? Αρωγή και συνεργασία χρειάζεται και όχι περιοχές δύο ταχυτήτων.
    Γιάννης Νικηφ. Πάλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ κ. ΠΑΛΛΑ
    ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑΛΟΦΟ???(ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ).
    ΔΩΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ 200ΧΙΛ. ΕΥΡΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ??????
    -ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ-(ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΟΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε φίλε,
    το σχόλιο μου έχει να κάνει με την ανακοινωση της ΕΤΑΔ ΑΕ.
    Για τα ερωτήματα που θέτεις δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω.
    Τα προβλήματα που δημιουργησε ο Καλλικρατης στους Δήμους την τελευταία 2ετια είναι η κύρια αιτία. Για δες τε τα κονδύλια σε σύγκριση με παλαιότερα.
    Σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από πευράς Δήμων αλλά να μην κάνει και τον ...Πόντιο Πιλάτο το ΧΚΠ !Όπως είπες ΑΕ είναι ένας λόγος παραπάνω γιατί πρέπει να εξασφαλίζει το ίδιο πρόσβαση για τους "πελάτες" του.
    Γιάννης Νικηφ. Πάλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΩΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ?
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΗ? ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΠΟΥ?ΣΠΡΩΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ?
    Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΤΕΤΣΙ?
    200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΟΙ...
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ.........
    Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ?ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο ότι φάνηκε το ΧΚΠ δεν είχε κανενα προβλημα στην λειτουργία του .
    Πίστες, αναβατήρες γεμίζουν απο πελάτες , ακόμα κι όταν καποιοι δρόμοι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ παραμένουν κλειστοί λόγω "αδυναμίας" ή "ασυνενοήσιας" των αρμοδίων.
    Πελάτες που έρχονται απο όποιον δρόμο βρίσκουν ανοικτό .
    Και ο ανοικτός δρόμος είναι ξεκάθαρα αρμοδιότητα ΟΤΑ,
    όπως αρμοδιότητα ΕΤΑΔ είναι η ασφαλή λειτουργία του ΧΚΠ.

    Ας ελεγχθεί επιτέλους ο καθείς γαι το πόσο καλά ασκεί τις αρμοδιότητες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΕΟΟΟΟΟΟΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΞΕΧΙΟΝΙΖΕ ΑΡΑ ΜΗ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ.
    - ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ -(ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ Ο Μ......Σ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ
    ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ...
    ΑΛΗΘΕΥΕΙ?

    ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ

    Υ.Γ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΘΕΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ...ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΚΤΑΚΤΟ!!!! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ.
    ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΙ!!!
    ΕΣΥ?
    200.ΟΟΟ !!!ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ........
    ΚΑΙ ΤΟΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?

    Υ.Γ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ...ΘΑ ΣΕ ΓΔΑΡΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ...ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΙΑΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ Ε Π Ι Σ Κ Ε Υ Η !!!! ΑΙΝΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!
    ΠΕΣΤΟ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ Η ......ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α ΞΕΧΑΣΑ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟ. ΤΟ 2023......
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥΤΣΙΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή