Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Πηδάει από το καράβι». Η οικογένεια Κυριακόπουλου – Ηλιόπουλου


 H ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα (σσ χτες η εταιρία) τα λέει όλα ...και δεν υπάρχει θέμα για     ρεπορτάζ. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο φερόμενος επενδυτής εκτός ίσως από τον κο Κυριακόπουλο» με αυτόν τον τρόπο θα σχολιάσει ο υπεύθυνος για τη Φωκίδα του Ομίλου της S&B κος Κεφάλας για την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Όμιλος σύμφωνα με την οποία η εταιρία βρίσκεται σε επαφή με επενδυτή για την πώληση του συνόλου των μετοχών της, αφού πρώτα αγοράσει όλες τις μετοχές που κατέχουν οι ιδιώτες με προτεινόμενη τιμή ανά μερίδιο τα 5.8 ευρώ. Επιπλέον, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, συζητήσεις γίνονται και για αλλαγή της έδρας της επιχείρησης με πιο πιθανή χώρα την Αγγλία ή το Βέλγιο αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον «πατριωτικό» χαρακτήρα της οικογένειας Κυριακοπούλου που στα δύσκολα, αντί να στηρίξει τη χώρα και να συμβάλει στη σωτηρία της σύμφωνα με τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια που διαθέτει, προτίμησε να την κοπανήσει με σκοπό να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος.
 Η οικογένεια Κυριακόπουλου – Ηλιόπουλου έχει συσσωρεύσει πολύ μεγάλο πλούτο εκμεταλλευόμενη επί σειρά πολλών δεκαετιών το φυσικό πλούτο της χώρας. Σήμερα λοιπόν που η Ελλάδα και η Φωκίδα έχουν ανάγκη τη στήριξή του, δίχως ίχνος πατριωτικού αισθήματος το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα διαφυλάξει τα κέρδη του και ενδεχομένως πως θα τα αυξήσει.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας :
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ενημερώθηκε από τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο, ότι ο ίδιος, και μέλη της οικογένειας Κυριακόπουλου (οι Μέτοχοι) βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις με επενδυτή (ο Επενδυτής) σχετικά με μια συναλλαγή στο πλαίσιο της οποίας ο Επενδυτής και οι Μέτοχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της Εταιρείας με προσφερόμενη τιμή ¤5,80 ανά μετοχή (η Πρόταση), και με πρόθεση να προχωρήσουν αμέσως μετά σε διαγραφή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
 Σύμφωνα με τους υπό συζήτηση όρους συναλλαγής οι μετοχές των Μετόχων (τις οποίες κατέχουν άμεσα ή έμμεσα και αντιπροσωπεύουν συνολικά ποσοστό περίπου 61% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας) δεν θα προσφερθούν στο πλαίσιο της Πρότασης και, εφόσον η Πρόταση πραγματοποιηθεί και ολοκληρωθεί επιτυχώς, οι Μέτοχοι θα παραμείνουν, ως μέτοχοι πλειοψηφίας, σε κοινό σχήμα με τον Επενδυτή.
 Ενημερωθήκαμε επίσης ότι η SCR-Sibelco NV δεσμεύτηκε έναντι του Επενδυτή υπό ορισμένες προϋποθέσεις να αποδεχθεί την Πρόταση, εφόσον πραγματοποιηθεί, με το σύνολο των μετοχών της στην Εταιρεία το οποίο ανέρχεται σε 10.216.963 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 20% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Επιπλέον, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, η Sibelco έχει δεσμευθεί να μην διαθέσει τις μετοχές της, να μην αποδεχθεί ή ψηφίσει υπέρ οποιασδήποτε πρότασης, συγχώνευσης ή παρόμοιας συναλλαγής, η οποία θα είναι ανταγωνιστική της προαναφερθείσας πρότασης καθώς και να μην προχωρήσει σε συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις σχετικά με οποιαδήποτε ανταγωνιστική συναλλαγή.
 Οι ίδιες δεσμεύσεις εφαρμόζονται και μεταξύ των Μετόχων και του Επενδυτή, στο πλαίσιο των αποκλειστικών τους συζητήσεων.
 Ενημερωθήκαμε ότι οι ανωτέρω συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εξαρτώνται από σειρά θεμάτων, επομένως δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η Πρόταση ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα πραγματοποιηθεί σε σχέση με τις μετοχές της Εταιρείας.
 Σε κάθε περίπτωση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα παραπάνω θα εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση σύμφωνα με τα κατά νόμο προβλεπόμενα.
 Σύμφωνα με άλλα χτεσινά δημοσιεύματα από πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κρίτων Αναβλαβής είχε προϊδεάσει για το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας και μάλιστα είχαν ακολουθήσει μεταβιβάσεις πακέτων των βασικών μετόχων σε εταιρείες holding με έδρα το Λουξεμβούργο.
 Φαίνεται, πως μετά το ναυάγιο με τον Όμιλο Μυτιληναίου έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αυτό το εγχείρημα.
 Σήμερα η οικογένεια Κυριακόπουλου ελέγχει το 59% της S&B ( μετόχους (Οδυσσέας Κυριακόπουλος 9,98%,Μαρία Φλώρα Κυριακοπούλου 1,64%, Αικατερίνη Κυριακοπούλου 37,55% ) ενώ 19% ελέγχει η βελγική Sibelco.
 H εταιρεία πραγματοποιεί πάνω από το 90% των πωλήσεών της στο εξωτερικό και ουσιαστικά πρόκειται για μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βραζιλία και Κίνα.
 Η μεταφορά της έδρας και σε αυτή την περίπτωση όπως με τη ΦΑΓΕ και την Coca-Cola γίνεται για να απολαμβάνει στο μέλλον ο όμιλος καλύτερα επιτόκια δανεισμού.
 Οι δραστηριότητες των ορυχείων στη Μήλο και του Βωξίτη στον Παρνασσό εξυπακούεται ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
 Στο εννεάμηνο του 2012 ο όμιλος της S&B πραγματοποίησε πωλήσεις 354 εκατ. ευρώ, είχε ebitda 58,7 εκατ. ευρώ και κατέγραψε καθαρά κέρδη 15,9 εκατ. ευρώ.
 Πρόσφατα , η εταιρεία ανακοίνωσε νέα εξαγορά στην Κίνα. Απέκτησε το 50% της Chaoyang Gold Common Mining Co. Ltd έναντι 4,4 εκατ. ευρώ.
ΑΠΟ: http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου