Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Άμφισσας


                                              

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φωκίδας


  Στο ΦΕΚ 3496/Β΄/31.12.2012 δημοσιεύτηκε ο νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας που προβλέπει μείωση των  κλινών του Νοσοκομείου από 132 σε 80 και 31 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με το επικουρικό προσωπικό που αναλογεί.

  Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της συρρίκνωσης αναφέρουμε ενδεικτικά στοιχεία για τα νοσοκομεία άλλων δύο μονοεδρικών νομών της χώρας μας σύμφωνα με τους νέους, ανάλογους με το δικό μας, μεταμνημονιακούς Οργανισμούς τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ    ΓΙΑΤΡΟΙ     ΚΛΙΝΕΣ      ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ         ΑΤΟΜΑ/ΚΛΙΝΗ
 ΓΡΕΒΕΝΩΝ              44             110              31500                       286
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ            31                80              20280                       253
ΦΩΚΙΔΑΣ                   31               80              40430                       505

  Τα θλιβερά πρωτεία του νομού μας (ίδιοι γιατροί και κλίνες με το Καρπενήσι με διπλάσιο πληθυσμό στη Φωκίδα) είναι αποτέλεσμα και της άκριτης και με κάθε μέσο στήριξης της κυβέρνησης και των αποφάσεών της από τη βουλευτίνα του νομού μας ,που ακολουθεί τα πατήματα της προκατόχου της στα πλαίσια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,  στην υλοποίηση της παράλογης, αδιέξοδης και ανάλγητης δημοσιονομικής τάχα εξυγίανσης που στραγγαλίζει τη χώρα κι  εξαφανίζει  τις  κοινωνικές δομές και τους προνοιακούς μηχανισμούς της.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φωκίδας πιστεύει ότι η μόνη λογική που διέπει τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας είναι η «συρρίκνωση» του ΕΣΥ και η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας με αποκλειστικό στόχο την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και τον «εξευμενισμό» της τρόικας.
  Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση  λειτουργεί ως «Προκρούστης» της δημόσιας περίθαλψης, της μόνης περίθαλψης που μπορούν να έχουν οι φτωχοί και αδύναμοι αυτής της χώρας στη σημερινή συγκυρία της ακραίας φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης.
   Η δημοσίευση του νέου Οργανισμού αποτελεί μια «εχθρική»  κίνηση για τη δημόσια περίθαλψη στη Φωκίδα. Δεν μπορούμε ως πολίτες και ως κοινωνία να επιτρέψουμε να δοθεί η «χαριστική βολή» σε ένα νοσοκομείο με συσσωρευμένα προβλήματα και ελλείψεις χρόνων. Αντίθετα, οφείλουμε να διεκδικήσουμε μαζί με τα κινήματα πολιτών και χέρι-χέρι  με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (που το κρατούν ακόμα  όρθιο κάτω από αντίξοες συνθήκες) όχι απλώς τη διοικητική αυτοτέλειά του  αλλά και την αποφασιστική ενίσχυση του με το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές και πόρους ώστε μαζί με τα  δύο Κέντρα Υγείας του Νομού σε πλήρη λειτουργία να  οδηγηθούμε στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στο νομό.
  Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η αναφορά στο νέο οργανισμό ότι  «σκοπός του Νοσοκομείου είναι η παροχή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας…» δεν σημαίνει την ανάληψη και της πρωτοβάθμιας φροντίδας που μέχρι σήμερα σωστά ανήκει στα Κ.Υ. δια της κατάργησής τους.
Συνολικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαιτεί την άμεση απόσυρση των νέων μνημονιακών Οργανισμών των νοσοκομείων και την αναμόρφωση τους, αφού προηγηθεί η πλήρης καταγραφή των τεκμηριωμένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου Χάρτη Υγείας της χώρας.
                                                                                                Άμφισσα 11.01.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου