Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Τοπίο στην ομίχλη!

Άναστολή Λειτουργίας
Ισχυροί ΝΔ άνεμοι και περιορισμένη ορατότητα!
Μην ξεχνάτε ότι κάθε Σάββατο και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει το ΧΚΠ λειτουργεί 
Non Stop 12 συνεχείς ώρες (από 08:00-20:00)!


Άσχημες καιρικές συνθήκες εχθές, με ισχυρούς ΝΔ ανέμους και πολύ πυκνή ομίχλη. Αποτέλεσμα να βρεθούν σε αναστολή μέχρι τις 12:00 οι αναβατήρες Ηρακλής και Ηνίοχος (κατόπιν λειτούργησαν με χαμηλή ταχύτητα) και εκτός λειτουργίας οι Οδυσσέας και Δίας.
Πάντως ακόμη και με αυτές τις συνθήκες το ΧΚΠ λειτούργησε και δέχτηκε τους λιγοστούς τολμηρούς φίλους που το επισκέφθηκαν.


Σήμερα το πρωί οι καιρικές συνθήκες δείχνουν παρόμοιες αλλά φαίνεται αισθητή βελτίωση από το μεσημέρι. Έτσι και σε συνάρτηση με την 12ωρη συνεχή λειτουργία του ΧΚΠ υπάρχουν χρονικά περιθώρια να απολαύσετε σκι εφόσο επαληθευτούν οι προβλέψεις.

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι λειτουργία των αναβατήρων του ΧΚΠ επηρεάζεται μόνο από τους ισχυρούς ανέμους. Σε περίπτωση χιονόπτωσης ή περιορισμένης ορατότητας οι αναβατήρες λειτουργούν κανονικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πελάτες (χιονοδρόμοι – επισκέπτες) ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και αναλόγως την κρίση τους αποφασίζουν εάν θα κάνουν χρήση των αναβατήρων ή όχι. Το ΧΚΠ  ουδεμία ευθύνη φέρει σε περιπτώσεις που υπάρχει από τους πελάτες κακή εκτίμηση των καταστάσεων!
 

Η ΑΓΝΩΣΤΗ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: Κι όμως υπάρχουν χιλιάδες χιονοδρόμοι που ακούν για τις πίστες Περιφερειακή, Σαχάρα  και Δίας και δεν ξέρουν ούτε καν που βρίσκονται. Πίστες μαγικές, απότομες, εύκολες, πίστες παραδεισένιες! Εμείς σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε:
Η Περιφερειακή αποτελεί τη σύνδεση με σκι Κελλάρια – Φτερόλακα. Είναι μια πίστα δρόμος μήκους 4 χλμ. περίπου, με απίστευτη θέα προς τις ψηλότερες κορφές του Παρνασσού Λιάκουρα και Τσάρκο και γενικά στο καθαρά αλπικό τοπίο του βουνού.
Η Σαχάρα αποτελεί την πίστα καμάρι του ΧΚΠ. Δύσκολη, πλατιά, πάντα με το ποιοτικότερο χιόνι στο βουνό και με σημεία πατημένα αλλά και απάτητα. Η χαρά του έμπειρου χιονοδρόμου! Για να πάτε στη Σαχάρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συρόμενο Οδυσσέα από τα Κελλάρια και τον συρόμενο Δία από τη Φτερόλακα.
Ο Δίας είναι η πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στους αναβατήρες  Ηνίοχο και Ερμή. Είναι μια εύκολη πίστα, εξαιρετική για μέσους σκιέρ, με το δικό της συρόμενο αναβατήρα και με μηδενική κίνηση.
Ο συρόμενος Δίας χρησιμεύει επίσης και σαν συνδετικός αναβατήρας για επιστροφή με σκι από τη Φτερόλακα προς τα Κελλάρια αλλά και για σύνδεση της Φτερόλακας με την πίστα Σαχάρα.
 
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΒΟΛΤΑ: Όταν ο καιρός το επιτρέπει οι επισκέπτες μας μπορούν να βολτάρουν με τους αναβατήρες Ερμής και Ηνίοχος και να απολαύσουν τη θέα από ψηλά προς τα βουνά της Ρούμελης και του Μωριά καθώς και τους κόλπους του Κορινθιακού και Μαλιακού!
 
ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΛΚΥΘΡΑ: Για τους μικρούς μας φίλους (και… για όσους αισθάνονται μικροί) λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη πίστα για έλκηθρα στα Κελλάρια και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στους αναβατήρες Βάκχο και Αφροδίτη!

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα  προβλέπονται χιονοπτώσεις με πιθανότητες βελτίωσης το απόγευμα, ισχυροί Δ άνεμοι και θερμοκρασία από  -1˚ C έως +1°C.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα θα λειτουργήσουν  καιρού επιτρέποντος ( Υπάρχει αναστολή λειτουργίας))
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος, Ήρα, Πυθία, babylift 1 babylift 2 και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Περιφερειακή, Σαχάρα, Ηνίοχος, Πυθία και Ήρα.

Στα Chalet που λειτουργούν στα Κελλάρια και τη Φτερόλακα μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα ή snack δίπλα στο τζάκι.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Μην ξεχνάτε
να ενημερώνεστε για την κατάσταση των δρόμων, τον καιρό και τη λειτουργία του ΧΚΠαπό τον ιστότοπο   www.parnassos-ski.gr ή σε 24ωρη βάση από τα τηλέφωνα του χιονοδρομικού μας,   2234022700, καθώς και στο 80011 00300 (κλήση δωρεάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου