Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Θα γίνει της... κάλπης


    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, για το αν τελικά θα υπάρξει σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία μονοπωλεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης και ειδικά των Μ.Μ.Ε..
Αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη διάσκεψη των Προέδρων αλλά και μεταξύ προέδρου της Βουλής και κομματικών επιτελείων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά), η διαδικασία να γίνει σε μια συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες, με επτά κάλπες να στήνονται συνολικά.

Η συνεδρίαση ξεκινά σήμερα το πρωί στις 10.00, με κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους για το ποια τελικά είναι η καταλληλότερη διαδικασία απόδοσης ευθυνών, αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Να σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των βουλευτών και στις τρεις ψηφοφορίες, παρόλο που η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της πως «εμείς θα συμμετέχουμε έως το τέλος και δεν τίθεται θέμα αποχώρησης».

Τρεις ψηφοφορίες βγάζουν επτά κάλπες

Τα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας αποφάσισαν να προτείνουν το σχήμα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τρεις ξεχωριστούς κύκλους ψηφοφοριών, που θα αντιστοιχούν στην κάθε πρόταση η οποία έχει κατατεθεί από τις πολιτικές παρατάξεις. Ειδικότερα:


  • η πρώτη ψηφοφορία θα αφορά στην πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως βασικού υπεύθυνου της κατάστασης που διαμορφώθηκε με το πραγματικό περιεχόμενο της λίστας που παρέδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και αφορούσε στα ονόματα Ελλήνων φορολογουμένων που «έβγαλαν» χρήματα στο εξωτερικό
  • η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή των δύο προκατόχων του χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Οικονομικών (Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου) και
  • η τρίτη ψηφοφορία θα αφορά στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προσυπογραφόμενη και από τη Χρυσή Αυγή, για παραπομπή των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου (τέσσερις κάλπες)
Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες ή με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλα τα εγκαλούμενα πρόσωπα καθώς και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αυτά. Τέσσερις κάλπες ζητούν επίσης τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και το ΚΚΕ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εγκαλούμενους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς, εφόσον το επιθυμούν, να αναπτύξουν τις θέσεις τους ενώπιον του Σώματος.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των μαραθώνιων ονομαστικών ψηφοφοριών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18.00 το απόγευμα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου