Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΚΑΛΛΙΕΩΝ


Έληξε στις 14/1/2013 η προθεσμία της Δημόσιας Διαβούλευσης του ΣΧΟΟΑΠ Καλλιέων.

Είχε προηγηθεί στις 14/11/2012 στο Μαυρολιθάρι, η παρουσίαση της μελέτης του παραπάνω χωροταξικού σχεδίου από το Δήμο Δελφών. Εκεί είχαν διατυπωθεί ...
στο Δήμαρχο κ. Φουσέκη και οι πρώτες αντιρρήσεις πάνω στην πρόταση χωρικής και οικιστικής οργάνωσης της Δημοτικής Ενότητας.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ειδικότερα όσον αφορά το σχέδιο οργάνωσης των χρήσεων γης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μεταλλεία, Λατομεία, Αιολικά Πάρκα, Υδροηλεκτρικά  Έργα, Δασικό-Χιονικό Χωριό κ.ά. είναι μερικά από τα σημεία όπου αμέσως εστιάστηκε η διαφωνία.

Έτσι, τα αντανακλαστικά των χωριών λειτούργησαν άμεσα και με πρωτοβουλία του Μαυρολιθαρίου ορίστηκε στις 16/12/2012 συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Stanley της Αθήνας. Η μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών και η παρουσία εκπροσώπων απ’ όλη την περιοχή κατέδειξε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της, που κατά γενική ομολογία ορίζεται «γι αυτήν χωρίς αυτήν»!
Δείτε τα πρακτικά της συγκέντρωσης για το ΣΧΟΟΑΠ εδώ:

Το αποτέλεσμα ήταν, οι διαφωνίες αυτές να υποβληθούν και επισήμως στη διαβούλευση που ακολούθησε. Έτσι, το σύνολο σχεδόν των Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων της περιοχής κατέθεσαν τις θέσεις τους που πήραν την μορφή επίκρισης για το προτεινόμενο σχέδιο, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις.
Δείτε το κατατεθέν στη διαβούλευση κείμενο εδώ:   http://www.mavrolitharifokidos.gr/images/M_images/katatethen_diavouleusi_827.pdf


Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι πως διαπιστώθηκε σωρεία χαρτογραφικών λαθών (ανύπαρκτοι δρόμοι, λανθασμένα όρια κλπ) που δημιουργούν προβληματισμό όσον αφορά την άγνοια ή την σκοπιμότητα από την πλευρά της μελετητικής εταιρείας.   

Τελικά αυτό που ζητούν τα χωριά και οι σύλλογοι της Δ. Ε. Καλλιέων είναι, όλη η περιοχή τους να είναι μία περιοχή ειδικής προστασίας!

Άρα ο Δήμος Δελφών θα τους σεβαστεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου