Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ιερός πόλεμος για τους ιμάμηδες στη Θράκη


Ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας επιχείρησε η Αγκυρα με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με τον διορισμό των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στην περιοχή της Θράκης. 
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου ηγείται ο Αχμέτ Νταβούντογλου...
εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα παρέβλεψε τα νόμιμα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, ακολουθώντας στάση καταπίεσης»! Κάνει επίσης λόγο για τουρκική μειονότητα στην περιοχή, η οποία δεν ρωτήθηκε προκειμένου να πάρει το Κοινοβούλιό μας την απόφαση να διορίζονται οι ιμάμηδες της Θράκης από το ελληνικό κράτος και όχι από την κοινότητα των μουσουλμάνων. 
Απαντώντας ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος διά του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, σημειώνει: «Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν συνάδει με τη διακηρυγμένη βούληση περί βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Εντάσσεται στις γνωστές προσπάθειες της Αγκυρας να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ως προς τη μεταχείριση των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας από την ελληνική πολιτεία, μια απόπειρα που πέφτει στο κενό, καθώς η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θράκη αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης των διαφορετικού θρησκεύματος πολιτών της, με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας και σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων». Σημειώνει τέλος με νόημα πως η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τα βήματα που κάνει η Τουρκία στον τομέα των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου