Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Όπλο μας, η αλληλεγγύη


"Είμαι ηλεκτρολόγος με 22 χρόνια προϋπηρεσία. Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Έχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι....
Συντηρώ συστήματα με 64975_4822444353492_1252919492_nτάση 20.000 βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Όλα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Όλα μεικτά".
Κάπως έτσι ξεκινά τις δηλώσεις του ο Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος των σωματείων, των εργαζομένων του μετρό.  Εδώ και 8 μέρες η Αθήνα βρίσκεται χωρίς μετρό, ενώ οι στάσεις εργασίας από τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, καθώς και οι κινητοποιήσεις πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Μόνο που η σημάσια της απεργίας για κάποιους δεν είναι ακριβώς η ίδια. Στα αυτιά μου το τελευταίο διάστημα το μόνο που ηχεί είτε από τα ραδιόφωνα είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι το εξής: Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν νέα απεργία για 8η συνεχή ημέρα.

Συγχρόνως ο Χατζηδάκης, υπουργός ανάπτυξης δηλώνει απερίφραστα τα εξής: ''Δε μπορεί η κοινωνία και η κυβέρνηση να είναι όμηροι συντεχνιακών επιχειρήσεων.'' Και συνεχίζει: "Αποτέλεσμα της Απεργίας είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της χώρας.'' Πόσο αστείο,και πόσο λυπηρό ταυτόχρονα; Εν έτει 2013 να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις, ενώ δεν δισταζεί μάζι με τον Σαμαρά να προχωρήσουν στο μέτρο της επίταξης, στην ποινικοποίηση των απεργιών και στις απολύσεις των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που το σύστημα έχει καταρεύσει, που οι ζωές μας έχουν καταρεύσει, που το μέλλον μας έχει καταρεύσει. Την ίδια στιγμή που όλα διαλύονται, την ίδια στιγμή που ο μισθός ανέρχεται στα 400 ευρώ μετά βίας πλέον.

Ο Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται από την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Εγώ προσωπικά λοιπόν θέλω να του ζητήσω μία συγνώμη που δε θα μπορέσω αύριο να ενισχύσω την αγορά της Ερμού. Που δε θα μπορέσω να πάω την βόλτα μου στην Βουκουρεστίου, που δε θα πιώ τον καφέ μου στο Κολωνάκι, που δε μπορέσω να επισκεφθώ το Mall αλλά και που δε θα μπορέσω να  βάλω ένα μπουκάλι στα μπουζούκια ώστε να ενισχύσω την οικονομία της χώρας μου.

Λυπάμαι κύριε Χατζηδάκη αλλά η αξιοπρέπεια μου είναι αυτό που μου έχει απομείνει και θεωρώ χρέος μου να σταθώ δίπλα στους εργαζομένους-απεργούς, που με κίνδυνο τη ζωής τους καθημερινά εισπράτουν εξεφτελιστικά χρηματικά ποσά ώστε να γυρνούν στο σπίτι τους με μια φρατζόλα ψωμί, και να μπορούν να κοιτάνε την οικογένεια τους στα μάτια.
421692_241241799293509_210994362_nΞέρω ότι αυτές τις μέρες όλοι περνάμε δύσκολα λόγω των απεργιών. Ξέρω επίσης ότι όλοι έχουν τις δουλείες τους και τις  ασχολίες τους και θα ταλαιπωρηθούν αυτές τις μέρες. Αλλά ξέρω επίσης  ότι τώρα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η στήριξη και η αλληλεγγύη στους ανθρώπους αυτούς. Σήμερα είναι αυτοί. Αύριο όμως; Μπορεί να είσαι εσύ, εγώ,ο καθένας από εμας.

Ας σταματήσουμε να κοιτάμε τον εαυτό μας. Οι άνεργοι ανέρχονται πλέον στα 2.000.000 και δυστυχώς το ποσοστό αυτό συνεχίζει και αυξάνεται ραγδαία.. Όταν η δημόσια παιδεία και υγεία καταργούνται. Όταν  τα φαινόμενα υποσιτισμού στην χώρα μας αυξάνονται όλο και περισσότερο, καθώς και το ποσοστό των αυτοκτονιών πως γίνεται να κάνουμε μείζον πρόβλημα μας τον αγώνα των εργαζομένων; Πως γίνεται ακόμη και σήμερα να περπατάς στον δρόμο και να ακούς φράσεις όπως: '' Ακόμη έχει απεργία το μετρό,θέλω να πάω για ψώνια στα μαγαζιά.''. Πως γίνεται ακόμη και σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή ο καθένας να κοιτάει για ακόμη μια φορά την πάρτη του;.

Ίσως να έγινα σκληρή, ίσως με παρέσυρε ο θυμός. Ίσως...Δε μπορώ όμως να μείνω θεατής σε όλον αυτό τον παραλογισμό. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στο μετρό δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους. Αυτόν τον αγώνα τον στηρίζουν ανοιχτά ο ΗΣΑΠ, η ΕΘΕΛ και η ΠΝΟ, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Στα Σεπόλια αυτή τη στιγμή γίνεται ένας τεράστιος αγώνας των απεργών εργαζομένων απέναντι στο μέτρο της επίταξης. Ας τον στηρίξουμε και ας γίνει αυτό αφορμή προς όλους τους εργαζομένους.  Αν όχι τώρα πότε; Aν όχι εμείς, ποιοί;; Όπλα μας είναι οι φωνές μας και η αλληλεγγύη μας. Δε μπορούν να μας τα πάρουν. Καλή συνέχεια...

Υ.Γ: Για μένα το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να βαδίσει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε... (Ναζίμ Χικμέτ)

Της Έφης Θάνου στο http:/hlektrikosthiseas.blogspot.gr, 24/1/2013

9 σχόλια:

  1. Συναγωνίστρια Εφη.Νέα Πασιονάρια και διάδοχη της Ροζας Λουξεμπουργκ.Σκούπισε τα δάκρυά σου,κάνε πέτρα την καρδιά σου.Ειναι πραγματικά πικρό το ψωμί που μετά βίας μπορουν να αγοράσουν της γης οι κολασμένοι "εργαζόμενοι" των Ελληνικών ΔΕΚΟ.Που να φτάσουν οι 5000 ευρο το μήνα την σημερον ημέραν.Ειναι κι αυτη η Συνταγματική μονιμότητα βρε αδερφέ που δεν σαφήνει να απολυθείς έτσι ωστε να αναζητήσεις την τύχη σου στον ιδιωτικό τομέα.Αμ το άλλο.Ξέρεις τι είναι να εχεις πτυχιάρα του Δημοτικού με μεταπτυχιακό στο ημιγυμνάσιο και να προσπαθουν να σε κατεβάσουν στο επίπεδο του ψωμόλυσα καθηγητη Πανεπιστημίου.Εμπρός λοιπόν Εφη.Πρόταξε τα στηθη σου για να μπορούν αυτοί να έχουν τα κεχτημένα δικαιόματά τους.Να συνεχίσουν να προσφέρουν τηλεθέαση ως φτωχοι κι αδικημένοι Ξανθόπουλοι,κι απ την άλλη να γίνονται ήρωες ριάλιτι,εύκολου και γρήγορου πλουτισμού στα διεθνή μιντια. Υ.Γ Μη μου αραδιάσεις τίποτα κοινωνικούς αυτοματισμούς,κατσίκες του γείτονα και αλλες συριζεικες παρλαπίπες γιατι το παραμύθι δεν πουλαει πια. ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν απευθύνεσαι ως ανώνυμος άνεργος σουβαλιώτης σε κάποιον με ονοματεπώνυμο κάπως το λέμε αυτό στη σουβάλα αλλά δεν θυμάμαι ......πώς!!!!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΘΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΟΜΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ. ΑΝΕΡΓΕ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (Ξέρεις τι είναι να εχεις πτυχιάρα του Δημοτικού με μεταπτυχιακό στο ημιγυμνάσιο και να προσπαθουν να σε κατεβάσουν στο επίπεδο του ψωμόλυσα καθηγητη Πανεπιστημίου) ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.(ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΗ Η ΘΑΝΟΥ/ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η ΝΕΑ ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑ ΟΥΤΕ Η ΡΟΖΑ Η ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΚ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ(ΑΚΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ..ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ..) . ΡΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΓΝΟ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ?
    ΣΟΥ ΕΘΗΞΕ ΡΕ ΤΟ ΚΟΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ?
    ΤΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΡΕ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΚΡΑΤΙΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ( Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ) ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ?
    ΡΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΦΟΓΚΟΚΟΛΑΡΙΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΣΟ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΥΕΛΑ ΡΕ ΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.
    ΓΡΑΨΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΡΕ ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αποψεις μπορει να εκφραζει ο καθενας σε
    καμια περιπτωση ομως δεν πρεπει να υπαρχουν ακραιοι χαρακτηρισμοι και μαλιστα ανωνυμα.Επισης θα ηθελα να πω οτι στη σουβαλα υπαρχουν ανεργοι αλλα κα αεργοι. ο νοων νοειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙ Η ΕΦΗ ΤΟ ΜΟΝΟ Ο Π Λ Ο Μ Α Σ ΕΙΝΑΙ Η Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η / ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΩΣ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΚΑΤΣΙΚΑ (στο χωριό μας γίδα τη λέμε) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
    ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝΕΡΓΕ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ Η ΛΕΞΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!! ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ!!!!!!! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΡΟΥΧΑ ΦΑΓΗΤΟ/ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ !!!!!!! ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΦΙΛΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ/ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...26 Ιανουαρίου 2013 στις 2:55 μ.μ.

    ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ 1870-1919*ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1919 ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ *ΦΡΑΙΚΟΡΠΣ*

    Η πιο διάσημη φράση της ήταν η «Η ελευθερία είναι μόνο για τους σχισματικούς/αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά» (Freiheit ist immer Freiheit der Andersdenkenden). Αυτό αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης φράσης: *«Ελευθερία μόνο για τα μέλη της κυβέρνησης, μόνο για τα μέλη του Κόμματος – όσο πολυάριθμα και να είναι – δεν είναι καθόλου ελευθερία. Η ελευθερία είναι πάντα η ελευθερία αυτού που σκέφτεται διαφορετικά. Η ουσία της πολιτικής ελευθερίας δεν εξαρτάται από τους φανατικούς της “δικαιοσύνης”, αλλά μάλλον στις αναζωογονητικές, ευεργετικές και καθαρτικές πράξεις αυτών που σκέπτονται διαφορετικά. Αν η “ελευθερία” γίνει “προνόμιο”, η λειτουργία της πολιτικής ελευθερίας σπάει.»
    ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤ ΒΑΙΛ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ*
    -Η κοκκινη Ρόζα χάθηκε κι αυτη.
    Κανείς δεν ξέρει που το κορμί της παραχώσαν.
    Ελεγε την αλήθεια στους φτωχούς .
    Γι αυτο και οι πλουσιοι τη σκοτωσαν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχικά για ακόμη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διαχεισριστή του blog που ανέβασε το κείμενο μου σε αυτόν τον ιστότοπο. Κατά δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω τον Ανώνυμο 11:13 μ.μ. που με παρομοίασε με την Ρόζα Λούξεμπουρκ.Παρόλο που δεν το κατάλαβε με χαροποίησε ιδιαίτερα ο χαραχτηρισμός. Τρίτον οι απόψεις διίστανται και δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε με όλους. Αλλά να αυτή η ειρωνεία και η κακεντρέχεια χωρίς επιχειρήματα δεν βοηθάει.Γιατί δεν υπάρχει κάποια ζύμωση μέσα από τη συζήτηση. Tέλος θα ήθελα να πω ότι δεν αναφέρθηκα σε κάποιο πολιτικό χώρο οπότε η αναφορά στο Σύριζα είναι άστοχη.Αλλά θα μου πείτε για όλα φταίει ο Σύριζα δε θα φταίει και για αυτά που γράφω εγώ στο κειμενό μου; Ευχαριστώ και Πάλι τον διαχειριστή.Θα ήθελα να κλείσω με κάποιους στίχους του Ιάκωκου Καμπανέλη:Αρνιέμαι
    να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό,αρνιέμαι να `χω σκέψη που σωπαίνει να περιμένει μάταια τον καιρό. Kαλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Μπλουζάκι χίπικο και παντελόνι τζιν
    και στην καρδιά ζωγραφισμένος ο Γκεβάρα.
    Στα πορνοστάσια με ουίσκι και με τζιν
    παίζουν αλέγκρο την καρδιά μου σε κιθάρα.

    Άι, Ρόζα Λούξεμπουργκ, τι σου ’χω φυλαγμένα,
    πάνω στο κάρρο σ’ είδα στα εννιακόσια εφτά.
    Εγώ τότε κοιμόμουνα στο φως τού εικοσιένα
    κι εξήντα χρόνια αργότερα σε βρήκα στα χαρτιά.

    Φυλλάδες κίτρινες και πράσινη χολή,
    τα νιάτα σου, τα νιάτα μου κι οι εμπόροι.
    Χρυσό πουλάκι δίχως το κλουβί
    για σένα κάνουν τον Αγώνα οι τζογαδόροι.










    ΑπάντησηΔιαγραφή