Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση «σταθμός» για τη διαθεσιμότητα


Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το πρωτοδικείο Τρίπολης, που βάζει «φρένο» στη διαθεσιμότητα πέντε υπαλλήλων της αποκεντρωμένης διοίκησης...
Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδος και Ιονίου.
Οι πέντε εργαζόμενοι θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους από τη Δευτέρα το πρωί, οπότε θα έχει κοινοποιηθεί η προσωρινή διαταγή, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου 2013.
Η προσωρινή αυτή απόφαση θορύβησε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου καθώς είναι γνωστό πως έχουν γίνει δεκάδες προσφυγές εναντίον της διαθεσιμότητας. Φοβούνται μήπως εξελιχθεί η υπόθεση αυτή εξελιχθεί σε «ντόμινο» και «τινάξει στον αέρα» το κυβερνητικό πρόγραμμα για την απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τα όσα ορίζει το μνημόνιο.
Ωστόσο η κατάσταση δείχνει να είναι ακόμα χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει το επόμενο διάστημα να θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 25.000 εργαζομένων.
Η Τρόικα η οποία αναμένεται να έρθει εκ νέου στην χώρα μας στα μέσα του επόμενου μήνα δεν αποκλείεται να θέσει εκ νέου το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο. Στην περίπτωση που δεν «τραβήξει» η διαθεσιμότητα και δεν επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ενάντια στις απολύσεις.

ΠΗΓΗ:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου