Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καζαμίας 2013


Με κακοκαιρία και ζοφερά συναισθήματα εισέρχεται το νέον έτος. Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος για την επικείμενη απογείωση της χώρας. Παρατηρείται συνωστισμός στα αεροδρόμια. Σχολιάζοντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα...
ο σ.Μάκης Μαΐλης υπογραμμίζει «έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι έρχεται θύελλα, μην εμπιστεύεστε την ΕΜΥ και το ΣΥΡΙΖΑ». Αισθήματα ανακούφισης υπάρχουν όταν δηλώνει δημόσια την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ.
Φεβρουάριος
tsipras-ge-vara-570-570x760Για τη Λατινική Αμερική αναχωρεί  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να έχει επίσκεψη εργασίας η οποία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. «Έχουμε αφήσει εκκρεμότητες από το προηγούμενο ταξίδι κι εμείς μισές δουλειές δεν κάνουμε» τονίζει χαρακτηριστικά. Παρατηρείται εντούτοις εσωτερική τριβή μεταξύ συνιστωσών ως προς το καίριο ερώτημα «ποιοι θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο». Τελικά η αντιπροσωπεία συντίθεται κατά το 1/3 από ψηφοφορία, 1/3 από κλήρωση με SMS και 1/3 αριστίνδην.  «Αστεία πράγματα του λόμπι της δραχμής» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μάρτιος
Λόγω χρονικής γειτνίασης των Απόκρεω και της Εθνικής Εορτής η «Χρυσή Αυγή» καλείΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ τους πολίτες να ενδυθούν εθνικές ενδυμασίες. Τα μέλη της οργάνωσης παίρνουν κατά γράμμα την εντολή, ανοίγουν τις ντουλάπες και εμφανίζονται με στολές των SS, ταγματασφαλιτών και γερμανοτσολιάδων. Ο βουλευτής Κασιδιάρης εμφανίζεται ως «μαυροκούκουλας». Μοναδική εξαίρεση ο βουλευτής Παναγιώταρος ο οποίος διαπρέπει ως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
 Απρίλιος
Loverdos VenizelosΣυνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Με πρωτοφανείς διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες οι σύνεδροι καλούνται να εκλέξουν τον ηγέτη που θα οδηγήσει στην αναγέννηση του Κινήματος. Οι υποψηφιότητες είναι τρεις: του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Διαπρεπούς Συνταγματολόγου και του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ.Α.Π.  Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εμφανίζεται στο χώρο του Συνεδρίου ξυπόλητος, με τρίχινο ράσο και αυτομαστιγούμενος ο Ανδρέας Λοβέρδος εκλιπαρώντας συγγνώμη και άφεση αμαρτιών. Ο νέος ηγέτης τον συγχωρεί μεγαλόθυμα και τον ασπάζεται.
 Μάιος
Αναβάλλεται επ’ αόριστον το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ λόγω παρατεταμένης απουσίας του προέδρου και της συνοδείας του στη Λατινική Αμερική. «Κάτι μερεμέτια τελειώνουμε κι επιστρέφουμε» διαμηνύει ο κ. Τσίπρας. Αντιθέτως με αλλαγή ηγεσίας ολοκληρώνεται το Συνέδριο του ΚΚΕ. Η σ. Παπαρήγα παραδίδει τα ηνία στη σ. Αλέκα.
aleka
Ιούνιος
tsoxatzopoulos-14Πανηγυρική αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου λόγω μειωμένου καταλογισμού. Ο λέων Άκης δηλώνει ηθικά και ιστορικά δικαιωμένος. «Οι σκευωροί κατατροπώθηκαν» είναι τα πρώτα του λόγια. Η πτέρυγα των V.I.P. στον Κορυδαλλό, αποκρίνεται με το ιστορικό σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!»
Ιούλιος
treasure
Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών ανακαλύπτονται οι θησαυροί του Αλή Πασά, του λήσταρχου Νταβέλη, του ληστή Κακαράπη, του Μεγαλέξαντρου και κάτι ψιλά. Επίσης με αιφνιδιαστική επιχείρηση του Σ.Δ.Ο.Ε. εισπράττονται επιτέλους τα χρεωστούμενα της Μιχαλούς. Ο χρυσός ρέει άφθονος στην ελληνική οικονομία. Οι δανειστές εξοφλούνται σε μετρητό και αποπέμπονται αφού τους δοθεί και γενναίο πουρμπουάρ. «Η Παναγιά βοήθησε» τονίζει ο κ. Σαμαράς. «Αν δεν έκανα ΕΓΩ το PSI φράγκο δεν θα βρίσκαμε» επισημαίνει με νόημα ο κ. Βενιζέλος. «Επιβράβευση της υπεύθυνης στάσης της ΔΗΜ.ΑΡ.» χαρακτηρίζει τις εξελίξεις ο κ. Κουβέλης.
Αύγουστος
KaramanlisΗ αναγέννηση της Ελληνικής οικονομίας οδηγεί τον πληθυσμό σε ξέφρενες διακοπές οι οποίες κρατούν όλον τον Αύγουστο. Η ανεργία αγγίζει το 50% εφ’ όσον με το μέρισμα των θησαυρών οι εναπομείναντες εργαζόμενοι παραιτούνται λόγω αιφνιδίου πλουτισμού. Ο αποκαλούμενος και «σοφός της Ραφήνας» σπάζοντας τη σιωπή του προειδοποιεί: «Μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα, ακολουθήστε το παράδειγμά μου: δουλειά-δουλειά-δουλειά».
Σεπτέμβριος
Επιστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ολιγόμηνη επίσκεψη εργασίας στη Λατινική Αμερική. Στο αεροδρόμιο ο κ. Τσίπρας προχωράει σε βαρυσήμαντες δηλώσεις σε άπταιστα ισπανικά: “Jorje Dragasakis es muy inteligente muchacho! Rena Dourou es la mujer más bella! Patria o Muerte!” Η συνοδεία του Προέδρου συνοδεύει τις δηλώσεις με κόνγκας, μαράκες, πνευστά  και κιθάρες στον επαναστατικό ρυθμό «τσίκα τσίκα μπουμ, ολέ, ολέ».
 Οκτώβριος
Το ελληνικό μπουμ προκαλεί τριγμούς στην Ευρωζώνη. Οι υπερχρεωμένες χώρες του Βορρά αναγκάζονται να ζητήσουν νέα δάνεια και κούρεμα του χρέους τους. Το αφεντικό του Eurogroup φον Στουρνάρας επιβάλει σκληρούς όρους για το νέο δανεισμό. Έλληνες επίτροποι εγκαθίστανται στις βορειοευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας τη σοφή αναλογία της συγκυβέρνησης 5-3-2.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Νοέμβριος
Σε εντυπωσιακή επιχείρηση πάταξης της ανομίας, οι δυνάμεις της τάξης εισέρχονται σε μεγάλο εργοστάσιο ζυθοποιίας. Ανακαλύπτουν καλά κρυμμένες 2 εκατομμύρια κενές φιάλες μπίρας, κι άλλες τόσες γεμάτες. Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι υπεύθυνες δυνάμεις της συγκυβέρνησης.ZITHOPOIIA
«Με αυτά τα πολεμοφόδια η παλαβή αριστερά των άκρων ετοίμαζε νέο Κόκκινο Δεκέμβρη» συμπεραίνει γνωστός και έγκριτος αρθρογράφος.
Δεκέμβριος
merkel1111
Στο αίτημα της Γερμανίας να της δοθεί δάνειο, η Ελληνική Κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού απαντάει αρνητικά: «δεν θα ταΐζουμε εμείς τα εργατικά μυρμήγκια της Μεσογείου, τους τεμπελχανάδες τζίτζικες του Βορρά». Κατόπιν τούτου δρομολογείται η έξοδος της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Η χρονιά κλείνει με δραματικό διάγγελμα της κλαίουσας Καγκελαρίου.  Μιλάει για τους ανάλγητους Έλληνες που δε δείχνουν στάλα αλληλεγγύης στους εταίρους.
Καλή χρονιά!
http://redkangaroo.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου