Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Το χιόνι πλέον στο βουνό φτάνει τα 2 μέτρα!

Σταμάτησε η σφοδρή χιονόπτωση που έθαψε στην κυριολεξία όλο το βουνό. Ο καιρός μετά μας γλύκανε με έναν καταπληκτικό ήλιο και μια μέρα καθαρά ανοιξιάτικη. Το χιόνι πλέον στο βουνό φτάνει τα 2 μέτρα!
Όμως τα προβλήματα που άφησε πίσω η χιονόπτωση ήταν πολλά. Η προσπάθεια του....

προσωπικού επικεντρώθηκε στους αναβατήρες Αφροδίτη και Αίολο που ήταν οι πιο εύκολοι για να λειτουργήσουν. Κατόπιν συνεχίστηκε η προσπάθεια στον Περικλή, το Βάκχο και τον Τηλέμαχο. Ο Ηρακλής είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα ανεμοσούρια να έχουν στην κυριολεξία γεμίσει με χιόνι όλο το σταθμό κορυφής!

Η κατάσταση του Παρνασσού μετά την χιονοθύελλα με εικόνες.

Ο αγώνας συνεχίστηκε  (και τη νύχτα, δείτε σχετική φωτογραφία) με σκοπό σήμερα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα Κελλάρια με όλους τους αναβατήρες (ίσως υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση με Ηρακλή και Ερμή). Στη Φτερόλακα οι προσπάθειες....
θα ξεκινήσουν μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα Κελλάρια με προτεραιότητα στους αναβατήρες Ηνίοχο και Ήρα.
Παρά τα προβλήματα το ΧΚΠ λειτούργησε ικανοποιητικά και σε 12ωρη λειτουργία όπως άλλωστε προβλέπεται για κάθε Σάββατο! Οι φίλοι χιονοδρόμοι απόλαυσαν τις πίστες που λειτούργησαν και ανυπομονούν να ανοίξει όλο το βουνό για τις ανάλογες πουδρομαχίες!!!
 
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα  θα λειτουργήσουν  καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Τηλέμαχος, Ερμής, Ηρακλής, baby2, Ηνίοχος, Ήρα και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Ηνίοχος και Ήρα.


ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, μέτριοι Δ άνεμοι και θερμοκρασία από  -2˚ C έως +5°C.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού θα παρέχονται τα
εξής:

 1. Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα παιδιά από 5-17 ετών κατά τη διάρκεια όλης της
εβδομάδας 14-20/01/2013.
2. 50% έκπτωση για την ενοικίαση εξοπλισμού για όλα τα παιδιά το Σαββατοκύριακο
19-20/1/2013.
3. Δωρεάν μεταφορά για 50 παιδιά 5-17 ετών την Κυριακή 20/01/2013 από το Ski Bus Κλαουδάτος (max 2 συνοδοί/παιδί).
 






 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: Κι όμως υπάρχουν χιλιάδες χιονοδρόμοι που ακούν για τις πίστες Περιφερειακή, Σαχάρα  και Δίας και δεν ξέρουν ούτε καν που βρίσκονται. Πίστες μαγικές, απότομες, εύκολες, πίστες παραδεισένιες! Εμείς σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε:
Η Περιφερειακή αποτελεί τη σύνδεση με σκι Κελλάρια – Φτερόλακα. Είναι μια πίστα δρόμος μήκους 4 χλμ. περίπου, με απίστευτη θέα προς τις ψηλότερες κορφές του Παρνασσού Λιάκουρα και Τσάρκο και γενικά στο καθαρά αλπικό τοπίο του βουνού.
Η Σαχάρα αποτελεί την πίστα καμάρι του ΧΚΠ. Δύσκολη, πλατιά, πάντα με το ποιοτικότερο χιόνι στο βουνό και με σημεία πατημένα αλλά και απάτητα. Η χαρά του έμπειρου χιονοδρόμου! Για να πάτε στη Σαχάρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συρόμενο Οδυσσέα από τα Κελλάρια και τον συρόμενο Δία από τη Φτερόλακα.
Ο Δίας είναι η πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στους αναβατήρες  Ηνίοχο και Ερμή. Είναι μια εύκολη πίστα, εξαιρετική για μέσους σκιέρ, με το δικό της συρόμενο αναβατήρα και με μηδενική κίνηση.
Ο συρόμενος Δίας χρησιμεύει επίσης και σαν συνδετικός αναβατήρας για επιστροφή με σκι από τη Φτερόλακα προς τα Κελλάρια αλλά και για σύνδεση της Φτερόλακας με την πίστα Σαχάρα.
 
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΒΟΛΤΑ: Όταν ο καιρός το επιτρέπει οι επισκέπτες μας μπορούν να βολτάρουν με τους αναβατήρες Ερμής και Ηνίοχος και να απολαύσουν τη θέα από ψηλά προς τα βουνά της Ρούμελης και του Μωριά καθώς και τους κόλπους του Κορινθιακού και Μαλιακού!
 
ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΛΚΥΘΡΑ: Για τους μικρούς μας φίλους (και… για όσους αισθάνονται μικροί) λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη πίστα για έλκηθρα στα Κελλάρια και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στους αναβατήρες Βάκχο και Αφροδίτη!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου