Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Λαμία:Τούμπαρε τζιπ της αστυνομίας - Τραυματίες 4 αστυνομικοί(ΦΩΤΟ)

Συνέβη στις 2:20΄ το μεσημέρι στον κόμβο του Μπράλου, στον παράδρομο για Λαμία, κάτω από τη γέφυρα...

Στο τζιπ της Β΄ ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, επέβαιναν 4 αστυνομικοί, οι οποίοι επέστρεφαν στη Λαμία, από την περιοχή της Αμφίκλειας-Τιθορέας, όπου είχαν πάει για διατεταγμένη υπηρεσία .

Η πίστα της Formula 1 που βούλιαξε στην Κωπαΐδα και φρέναρε στη Χαλανδρίτσα Το απατηλό όνειρο για δημιουργία «παράδεισου» αυτοκίνησης

Από τον Ορχομενό της Βοιωτίας μέχρι τη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, την Κρήτη και τη Μακεδονία το Ελληνικό Δημόσιο έχει επιδοτήσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διάφορες μελέτες που θα μετέτρεπαν τη χώρα μας σε παράδεισο της Formula 1.

Εδώ και τρεις δεκαετίες το σχέδιο για την πίστα Formula 1 ανεβοκατεβαίνει την Ελλάδα, πάντα με κρατικές δαπάνες «για τις μελέτες», χωρίς ποτέ να υλοποιείται. 

Ο βασιλιάς Χαμουραμπί είχε διαγράψει τέσσερις φορές τα χρέη των πολιτών


Στον κώδικα Χαμουραμπί, που φυλάσσεται στο μουσείου του Λούβρου, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων και οι σχέσεις μεταξύ πολιτών και πολιτείας.
Στον επίλογο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι ισχυροί δεν πρέπει να καταπιέζουν τους αδύναμους και ότι οι νόμοι πρέπει να προστατεύουν τις χήρες και τα ορφανά και να είναι δίκαιοι απέναντι στους αδύνατους.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Φωκίδας για τον χαμό της τετραμελούς οικογένειας από την Κίρρα


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Φωκίδας πενθεί μαζί με ολόκληρη την κοινωνία της Φωκίδας τον τραγικό χαμό μιας τετραμελούς οικογένειας από την Κίρρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πρόκειται για την οικογένεια δύο εξαιρετικών και ιδιαίτερα αγαπητών συναδέλφων, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και και σε όλη την τοπική κοινωνία, του Γιώργου Δέδε και της Γεωργίας Μάνιου.

Να φορολογηθούν οι πλούσιοι που ζουν στη χώρα τους ζητούν οι Ελβετοί

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1870 (Μέρος 2)

Στο πρώτο μέρος διαβάσαμε πως έφτασαν τα τηλεγραφήματα στην κυβέρνηση με τις πρώτες αναφορές για τις ζημιές του σεισμού http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2012/09/1870.html  
Μετά από 2 ημέρες η κυβέρνηση εξέδωσε δελτίο πιο αναλυτικό σχετικά με τις ζημιές αυτές και την κατάσταση που επικρατούσε στις πληγέντες περιοχές. Το παρόν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ στις 23-7-1870.


ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ *ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ* ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Μέ  πρωτοβουλία    μας καί  αφού  γίνει  η  αντικατάσταση που έχουμε προγραμματίσει  μέ  έξοδα  τού  Συλλόγου μας των  σπασμένων  προστατευτικών τσιμεντοδιαζωμάτων  του  γεφυριού πού βρίσκεται στήν  είσοδο τής Σουβάλας   από  τη  μεριά τής  Αγόριανης, θά  ακολουθήσει  καθαρισμός  τού  περιβάλλοντος  χώρου. 

Τι έφταιξε για τη "βουτιά" θανάτου - Που πήγαινε η οικογένεια που ξεκληρίστηκε

Θρήνος στην Ιτέα για την οικογενειακή τραγωδία.
Πήγαιναν στο μοναστήρι της Δαμάστας, αλλά 4 χιλιόμετρα πριν παραμόνευε ο θάνατος.

"Αν είχαν πέσει τη νύχτα, μπορεί και να μην τους βρίσκαμε.."
Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετετράπη το αυτοκίνητο - Δείτε φώτο
Επιβάλλεται να κλείσει το σημείο καρμανιόλα και να ελεγχθεί το οδόστρωμα
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στην Κίρρα και την ευρύτερη περιοχή της Ιτέας ότι χάθηκε τόσο άδικα και με αυτό το τραγικό τρόπο, μια ολόκληρη οικογένεια.

Αυτά δηλώνουν στην εφορία οι σταρ


Μεγάλες διαφορές παρουσιάζουν τα εισοδήματα που δηλώνουν μεγάλα ονόματα της νυχτερινής Αθήνας, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα, μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα που εμφάνισαν την Πέγκυ Ζήνα και τον σύζυγό της να φοροδιαεύγουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες εμφανίζονται να είναι ο Γιάννης Πλούταρχος με 667.121 ευρώ το 2008 και 822.059,43 το 2009 και ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσε 609.355 ευρώ το 2008 και 472.613 ευρώ το 2009. Ακολουθεί ο Νότης Σφακιανάκης με δηλωθέν εισόδημα 262.995 το 2008 και 375.670 ευρώ το 2009, αλλά και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας περίπου ένα εκατ. ευρώ.

Βράζει το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012...
σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας).

ΓΝΩΜΗ - Στον απόηχο των συγχωνεύσεων Ειρηνοδικείων της χώρας .


Στον απόηχο των συγχωνεύσεων Ειρηνοδικείων της χώρας και σε ότι αφορά στην περιοχή μας, θαυμάζουμε για άλλη μια φορά τον μακροχρόνιο επιτυχημένο (;)  κρατικό σχεδιασμό - προγραμματισμό! και σε αυτόν τον τομέα. 

Πολύ "νερό" εκτιμούν οι Ιταλοί για την χώρα μας τον φετινό Σεπτέμβριο

Αρκετά βροχερός αναμένεται ο φετινός Σεπτέμβρης και κυρίως προς το τέλος του σύμφωνα με εκτιμήσεις. Μετά από την αρχική ξηρή περίοδο των πρώτων επτά ημερών του Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια αναμένονται βροχοπτώσεις στην Ελλάδα,...

Στους πόσους νεκρούς συγκινούνται οι αρμόδιοι;


Σε πραγματικό πεδίο πεσόντων ανύποπτων και αθώων θυμάτων αναδεικνύεται  ο δρόμος Θερμοπυλών-Μπράλλου κοντά στο Χάνι Καρανάσιου.
7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2012 αλλά κανένας αρμόδιος δεν συγκινήθηκε από την μικρή αυτή «εκατόμβη» να δώσει εντολή για μια μελέτη του φαινόμενου ,να βγαίνουν αυτοκίνητα από τη πορεία τους και να πέφτουν στο γκρεμό.

Ο Φωκικός ηττήθηκε με 1 - 0 στο φιλικό με την ομάδα του Παναιτωλικού


Ο Παναιτωλικός χάλασε την... ιστορία

Ο Φωκικός ηττήθηκε με 1 - 0 στο φιλικό με την ομάδα του Αγρινίου που είχε επετειακό χαρακτήρα.

Οι βασικές προσθήκες του Παναιτωλικού πρόσφεραν ποιότητα στην ομάδα του Αγρινίου που έδειξε καλύτερα στοιχεία από τον Φωκικό και βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Καμαρά. Η κεφαλιά του ήταν πολύ όμορφη και πήρε διαγώνια τροχιά για να καταλήξει στην γωνιά του Μανιάτη. Ο Φωκικός δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει καμία από αυτές, είτε από λάθος εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του, είτε από τις σωστές αντιδράσεις της άμυνας του Παναιτωλικού.

Αποκλεισμός για Ελατειακό και Παρνασσό Αμφίκλειας απο το Κύπελλο


Ο Ελατειακός και ο Παρνασσός Αμφίκλειας δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Φθιώτιδας, καθώς γνώρισαν και οι δύο την ήττα και αποκλείστηκαν .