Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο


Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη και  αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ολοκληρώνε​ται η Καλοκαιριν​ή Εκστρατεία 2012 στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
(31η εκδήλωση – 10.00 μμ - 2η ομάδα)
Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς
Την Πέμπτη 23 Ιουλίου (10.00 πμ), η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς οργανώνει μια νέα διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς για μια δεύτερη ομάδα παιδιών! Θα ξεκινήσουμε με περίπατο κατά μήκος του ποταμού Έρκυνα, και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Επαγγελμάτων, το νεοσύστατο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης με το Λαογραφικό Μουσείο της και την πανέμορφη περιοχή της Κρύας με τις πηγές της.

ΔΔΕ Φωκίδας: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια - Λύκεια (2012 - 2012)

Οι εκπαιδευτικοί της Δ.Δ.Ε. Φωκίδας που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, τοποθετούνται για το σχολικό έτος 2012-2013, με βάση την 09/28-08-2012 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Φωκίδας κατά περιοχή μετάθεσης, ως εξής:

Άλμα στα «κόκκινα» δάνεια


«Μη εξυπηρετούμενα» χαρακτηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος ένα στα τρία καταναλωτικά δάνεια και το 17,2% των στεγαστικών, επί συνόλου 77 δισ. ευρώ.
Η αδυναμία πολλών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στιςδανειακές υποχρεώσεις είναι τέτοια ώστεσταμάτησαν να εξυπηρετούνται ακόμη και δάνεια που ρυθμίστηκαν πρόσφατα.

Στους δρόμους ή παρκαρισμένο, χαράτσι θα έχει!


Δεν έχουν τέλος οι οικονομικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός ειδικού τέλους ακινησίας για την κατάθεση των πινακίδων.
Εάν τελικά το νέο μέτρο «κλειδώσει», οι ιδιοκτήτες που θα καταθέσουν πινακίδες στο τέλος της χρονιάς με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, θα κληθούν να πληρώσουν ένα αντίτιμο, τη στιγμή που αυτό μέχρι τώρα γίνονταν δωρεάν.

2012.08.29 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Ο ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗΣ



29.08.2012. Μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου, στον Άη Γιάννη της Περδικόβρυσης, στην Αμφίκλεια.

Φωτιά στην Μαριολάτα Φωκίδας - Το Π.Κ Πολυδρόσου πρόλαβε τα χειρότερα


Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι πάνω από το χωριό Μαριολάτα, στη θέση Άγιος Γεώργιος.
Η έγκαιρη επέμβαση του Π.Κ Πολυδρόσου αποσόβησε τα χειρότερα.
Η τοποθεσία περιβάλλεται από δάσος και η καθυστέρηση θα είχε δυσάρεστες συνέπειες.
Ήδη η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και παρακολουθείτε ο χώρος από τους άνδρες της Π.Υ.

1891 ΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΑΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το 1891 έχουμε την πρώτη χρηματοδότηση για τις ανασκαφές των Δελφών από το Γαλλικό κράτος όπου ψηφίστηκε πίστωση 500.000 φράγκων, με ψήφους 341 υπέρ έναντι 61 κατά. Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα από εφημερίδα της εποχής εκείνης

Πού προβλέπονται 2.058 προσλήψεις στο Δημόσιο

Σε ποιες υπηρεσίες θα «ανοίξουν» θέσεις

Τον προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο, για το τρίτο τρίμηνο του 2012, έκανε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, προβλέπει 2.058 προσλήψεις και συγκεκριμένα:

Παρνασσός - Προορισμός καταβόθρα Γεροντόβραχου 11/8/2012 - φωτοενημέρωση

Από μία ομάδα εξερευνητών-ορειβατών ,έχουμε την παρακάτω δημοσίευση : 
Το Σάββατο 11/8/2012 μας βρήκε Παρνασσό.
Προορισμός μας ήταν μια καταβόθρα στο Γεροντόβραχο στα 2100μ., που σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αγγλική αποστολή του 1996,η συνέχειά της έφραζε από χιόνι..
Η παρέα ήταν οι Παναγιώτης, Θανάσης, Βικτωρία, Χρήστος, Παναγιώτης και εγώ....

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)προβλέπεται για αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αφορά συγκεκριμένα τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Ικαρίας και Σάμου, και Νότια Εύβοια (δήμοι Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου).

Πολύδροσος Παρνασσού: Α.Σ ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 2012

Πολύδροσος Παρνασσού: Α.Σ ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 2012

Λουκέτο στους Δήμους της Στερεάς την Πέμπτη


Κλειστά θα παραμείνουν οι δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, με βάση απόφαση της ΠΕΔ, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ. Οι αιρετοί διαμαρτύρονται για τις περικοπές των πόρων της Τ.Α., γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργίας τους.

H Mέρκελ θα μας τρελάνει

Σε εκδήλωση που έγινε στην καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό εξέφρασε τη βαθιά της συμπάθεια για τους Έλληνες πολίτες, ''οι οποίοι πλήττονται από τις περικοπές του προγράμματος λιτότητας''.