Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο...

Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα - Δευτέρα και Τρίτη οι πιο δύσκολες ημέρες...
Σε κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς θα είναι αύριο Δευτέρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με επικινδυνότητα κατηγορίας 5 στην Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Χαλκιδική και Ιόνιο. Είναι η πρώτη φορά φέτος που η επικινδυνότητα θα είναι τόσο αυξημένη. Αιτία οι ισχυροί βοριάδες που θα σημάνουν και τη λήξη του καύσωνα.

Η ΓΡΑΒΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1900

Αύριο στις 10 το πρωί αναμένονται οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Αλμα σε Νομικές, Αστυνομικές και Παραϊατρικά


Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής τη Δευτέρα – Με βάση πάνω από 18.000 μόρια αναμένεται να είναι περίπου 40 τμήματα

Τοκογλυφική εφεύρεσις το 1859

Οπως έγραψε η εφημερίδα  " ΕΣΠΕΡΑ " στίς 5-1-1859, σέ κάποιο χωριό μας η τοκογλυφία δούλευε καλά. Αξίζει να παρατηρήσουμε τήν τότε μονάδα μέτρησης πού ήταν τό "κοιλό"καί αντιστοιχούσε περίπου στίς 20 οκάδες. Επίσης βλέπουμε τήν λέξη "Δεκεμβριος" μέ "10βριος".

Πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων στη Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας (27, 28 & 29 Αυγούστου 2012)


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Πλούσιο τριήμερο με δύο εκδηλώσεις καθημερινά στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, 27-29 Αυγούστου...

Σάλος για τη μετάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή της Ύδρας


Ανακαλούν,όπως όλα δείχνουν, τη μετάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή της 'Υδρας μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο συγκεκριμένος διοικητής, έχοντας συμπληρώσει 35 έτη υπηρεσίας θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, άρα δεν υπόκειται στις τακτικές κρίσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες και καθυστέρησαν να ανακοινωθούν για πρακτικούς λόγους.

5-11-1898 - ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Τώρα που ανακαλύψαμε πετρέλαιο στη περιοχή μας δεν μας στεναχωρεί τίποτα ας πάει και 5 euro το λίτρο εμείς θα πηγαίνουμε και θα το παίρνουμε κατευθείαν από την πηγή.

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο μουσικό φεστιβάλ στα Καστέλλια (φωτογραφίες - Βίντεο)


Με πολύ μεγάλη επιτυχία (πάνω από 2000 άτομα μόνο τη δεύτερη ημέρα) ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίων, στα πλαίσια του μουσικού Φεστιβάλ 24 και 25 Αυγούστου με κεντρικό σύνθημα "Σε τραγούδια της ζωής μας, στα Καστέλλια της καρδιάς μας" . Ήταν ίσως η πιο μαζική προσέλευση των τελευταίων χρόνων που έκανε το χώρο της εκδήλωσης πολύ μικρό!

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ : Tα παιδιά ζωγράφισαν για το χωριό τους



Το Σάββατο  25 Αυγούστου το απόγευμα, ο χώρος της Δημοτικής βιβλιοθήκης στη Πολύδροσο, γέμισε με παιδικές φιγούρες, που, με χρωματιστά μολύβια στα χέρια, αποτύπωναν τις σκέψεις τους για το χωριό τους και έδιναν χρώμα στη φαντασία τους, κάτω από την επίβλεψη και  την καθοδήγηση της Μιμίκας Μουλαρά.

Πύρινος εφιάλτης στη Φθιώτιδα σε δύσβατη περιοχή στη Λοκρίδα, μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Αρκίτσας

Ο πύρινος εφιάλτης επισκέφθηκε και τη Φθιώτιδα. Από τις 10:00΄ το βράδυ οι φλόγες ξεπήδησαν και εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή στη Λοκρίδα, μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Αρκίτσας, στην περιοχή "Μαμάκα", πάνω από το 155ο χλμ της εθνικής οδού.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου
χρόνου, συνολικά σαράντα οκτώ (48) ατόμων, ((41) Ειδικότητας Δ.Ε.
Διανομέων και (7) Ειδικότητας Δ.Ε. Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ,
πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών) για τις
Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε., των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, και συγκεκριμένα του εξήςανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση με τις θέσεις.

Πατήστε εδώ