Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Θρήνος στη Λαμία για το 28χρονο παλικάρι που έπεσε στον γκρεμό

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη Λαμία που χάνει έναν ακόμη νέο άνθρωπο στο βωμό της ασφάλτου

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 6.30΄ το απόγευμα στις στροφές του Μπράλου, όταν ο 28χρονος Λαμιώτης από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο και έφυγε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό.

Ο 28χρονος δυστυχώς σκοτώθηκε επί τόπου αφού είχε εκτιναχθεί και βρέθηκε πολλά μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο, το οποίο κατέληξε στο βάθος του γκρεμού.

Αυτοκίνητο στο γκρεμό στο Μπράλο, ένας νεκρός

Συνέβη πριν λίγο στις στροφές του Μπράλλου. Ένα αυτοκίνητο έφυγε εκτός δρόμου στο γκρεμό. Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την αστυνομία και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Π.Υ. και της ΕΜΑΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι υπάρχει ένας νεκρός που έχει εκτιναχθεί έξω από το αυτοκίνητο και τώρα τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό και να ελέγξουν εάν υπάρχει και άλλο άτομο εγκλωβισμένο στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν μύθος! Τι υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων

Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα.Μπορεί, δηλαδή, ο Πηλέας να ανέθεσε στον Ιάσονα να φέρει το πολυπόθητο χρυσόμαλλο δέρας, ένα ισχυρό σύμβολο εξουσίας, αλλά γιατί το δέρμα ενός τόσο κοινού ζώου θεωρείτο τόσο σημαντικό; 

Το Δίστομο χαμογελά

 Α. Π. Ο. ΑΜΒΡΥΣΣΕΥΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 1928
Πάνω από 100 συμμετέχοντες -μικροί και ..λίγο μεγαλύτεροι, άντρες και γυναίκες- πήραν μέρος στην πρώτη ''ποδηλατάδα'' του Διστόμου, που οργάνωσαν ο Πολιτισμικός Συλλογος της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ. Οι συμμμετέχοντες έιχαν ως στόχο να διαδώσουν την χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας αλλά και (ερασιτεχνικής) άθλησης και αύριο - ποιός ξέρει;- συστηματικού αθλητισμού! Πρός το παρόν ο Α' Ποδηλατικός Γύρος -Βόλτα Διστόμου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια ανεπανάληπτη ομαδική εμπειρία, νέες ''οπτικές'' σε γνωστές διαδρομές και έβαλε στο κλίμα των δύο τροχών, και της της ασφαλούς και προσεκτικής οδήγησης τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου: 

Μετά τα παραμύθια στο Πόρτο Ράφτη, ήρθε η ώρα για ...Καστέλλια!

Έτσι, το Σάββατο 18 Αυγούστου, στις 7.30 μμ, ανάμεσα στις σημαντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών και του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, θα μαζευτούμε κάτω από την ιστορική βελανιδιά του Άι Γιώργη, να φτιάξουμε παραμύθια με τη Μαγική Τράπουλα...

Στη Φωκίδα ...... σήμερα - αύριο και μεθαύριο

Ο κατάλογος συνεχώς συμπληρώνεται...


  16 Αυγούστου 2012, Πέμπτη

Έκθεση Φωτογραφίας: "Εμπόριον - Πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική Χερσόνησο"
27 Aπριλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2012 / Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
Έκθεση Φωτογραφίας για τα 75 Χρόνια του Συλλόγου Πενταγιωτών 
7 - 17 Αυγούστου 2012 / Οίκημα Παπούλια, Πενταγιού (ΔΕ Βαρδουσίων)

Πούλησαν την «Έλλη» για παλιοσίδερα - ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστική μαρτυρία και εικόνες από το σημείο που τορπιλίστηκε το καταδρομικό «Έλλη» στις 15 Αυγούστου του 1940 στο λιμάνι της Τήνου.Ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι από το ιστορικό πολεμικό πλοίο στον βυθό του λιμανιού της Τήνου. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πουλήθηκε για παλιοσίδερα από ιδιώτες αφού πρώτα πήραν τα πυρομαχικά που υπήρχαν στο πλοίο.

Εκδρομείς απειλούν τον Όλυμπο

Σε κίνδυνο βρίσκεται ο Όλυμπος καθώς και η υγεία των κατοίκων του Λιτοχώρου από το ανεξέλεγκτο άναμμα φωτιάς εντός της δασικής έκτασης και από τη δραστηριότητα επισκεπτών και κατασκηνωτών, που κολυμπούν και πλένονται στον ποταμό Ενιπέα, από τον οποίο υδρεύεται η περιοχή.
 Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου χαρακτηρίζει τον Όλυμπο «μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί» και ζητά την άμεση λήψη μέτρων από τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ο οποίος με τη σειρά του σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να παρέμβει.

Πάρος: Το δεξί χέρι του Πάσσαρη

Το πρωτοπαλίκαρο του Κώστα Πάσσαρη και ένα από τα μέλη της συμμορίας των αδελφών Παλαιοκώστα βρίσκεται πίσω από την άγρια ληστεία στην Πάρο και την εν ψυχρώ δολοφονία του γαμπρού της Βίκυς Μοσχολιού.
Μια μεγάλη περιοχή με μονοκατοικίες και εξοχικά έχει αποκλείσει η Αστυνομία στο νησί, σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως σε αυτό το σημείο οι ληστές έχουν βρει καταφύγιο.

Σήμερα μαθαίνετε τις δόσεις σας

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών http://www.taxisnet.gr, θα μπορούν από σήμερα οι φορολογούμενοι να πληροφορηθούν το ποσό που τους αναλογεί να πληρώσουν αλλά και σε πόσες δόσεις στην εφορία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεται τον κλειδάριθμο ή το ΑΦΜ. Στην συνέχεια εκτυπώστε την σελίδα και μαζί με το εκκαθαριστικό σας θα πάτε στην εφορία προκειμένου να πληρώσετε την δόση.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ.

Με ξεχωριστή επιμέλεια και φροντίδα, οργανώθηκαν και λειτούργησαν από τον τοπικό ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, οι προγραμματισμένες εκθέσεις παλιάς φωτογραφίας, βιβλίου, κεριών και κοσμημάτων κατά το 3ήμερο 14-16.08.2012, στον αίθριο χώρο του Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας.