Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Δίνει συναυλία για να σώσει μια ζωή

Την ευαίσθητη πλευρά του αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Πλούταρχος.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής, έμαθε για το δράμα μιας γυναίκας και χωρίς δεύτερες σκέψεις αποφάσισε να την βοηθήσει.

Η Πολιτιστική πύλη Στη Φωκίδα... σήμερα - αύριο - μεθαύριο

11 Αυγούστου 2012, Σάββατο

Έκθεση Φωτογραφίας: "Εμπόριον - Πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική Χερσόνησο"
27 Aπριλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2012 / Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
2η Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας Δεσφίνας 
10 - 20 Αυγούστου 2012 / Δεσφίνα
Παραδοσιακοί Χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Φοιτητών
11 - 12 Αυγούστου 2012, Παρασκευή - Σάββατο / Πενταγιού (ΔΕ Βαρδουσίων)
Έκθεση Φωτογραφίας "Τα Νερά της Λιλαίας"
11 - 15 Αυγούστου 2012, Σάββατο - Τετάρτη, εγκαίνια: 11 Αυγούστου 2012, Σάββατο, 20.00 / Λιλαία (Κάτω Αγόριανη, ΔΕ Παρνασσού)

ΠΕΦΤΕΙ και άλλο η θερμοκρασία από σήμερα το απόγευμα – Aπό Δευτέρα σταδιακή βελτίωση

Ανάσα δροσιάς από σήμερα, Σάββατο σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές που αναμένονται σε Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ...

Σχολίασε με έντονο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο της Τρόικας να αρθούν οι απαγορεύσεις των πλειστηριασμών :
'' Το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης της Τρόικας...
περνάει πλέον στην επόμενη  φάση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. ζητείται η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να βγούνε στο σφυρί δεκάδες σπίτια.

Σε καθαρισμούς για λόγους πυροπροστασίας προχωρά ο Δήμος Δελφών




Σε καθαρισμούς βλάστησης στα πλαίσια της πυροπροστασίας προχωρά ο Δήμος Δελφών, με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, μιας και βρισκόμαστε ήδη στα μισά της αντιπυρικής περιόδου.

Αποφραδα ημερα για το Δαδι - και το ΠΑΡΝΑΣΣΟ - η 22α Αυγουστου 1977.

Καιγεται ο Παρνασσος και η φωτια φτανει στο Δαδι και καιει σπιτια. Η φωτογραφια τραβηχτηκε απο το σπιτι του Λεωνιδα Παπακωσταντινου ,στο πηγαδακι, και απο τον καθηγητη Ιωαννη Γκενεραλη. 

Πολύδροσος Παρνασσού: ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΓΑ ΣΤΙΣ 11.08.2...

Πολύδροσος Παρνασσού: ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΓΑ ΣΤΙΣ 11.08.2...:   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ     Ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ , στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του...

Κοντά στην εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο

Τη συνδέουν με ληστεία σε πολυκατάστημα στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2010, με αλβανούς δράστες

Κοντά στην εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο, που αποδίδεται πλέον σε Αλβανούς δράστες, είναι η ΕΛ.ΑΣ. Οπως έχει διαπιστωθεί, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία, το πρωί της Παρασκευής, της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου όπου διαπράχθηκε και η δολοφονία του 53χρονουΔημήτρη Μίχα, είναι το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη ληστεία, με τρεις τραυματίες, τον Νοέμβριο του 2010, στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει τους πελάτες της ΑΤΕ

Συναλλαγές με βιβλιάριο καταθέσεων θα μπορούν να πραγματοποιούν από αύριο το πρωί σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς οι πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς λαμβάνεται μέριμνα ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο της πελατείας της ΑΤΕ.

Επιστημονικό συνέδριο από νέους επιστήμονες στα Καμένα Βούρλα. Θέμα : Αναζητώντας τις δυναμικές του σύγχρονου σχολείου .

Στις 24/25/26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τριήμερο επιστημονικό συνέδριο από νέους επιστήμονες, σε συνεργασία με το εργαστήριο  Λογοθεραπείας του Π.Τ.Δ.Ε Αθηνών,  στο ξενοδοχείο Sissy στα Καμένα Βούρλα.



Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΜΙΑΣ σας προσκαλει το Σάββατο 11 Αυγούστου σε μια παραδοσιακή βραδιά, στο "Κτήμα Κλέτσα" στη Γραβιά.

Ο ΟΜΙΛΟΣ  ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΜΙΑΣ  σας προσκαλει το Σάββατο 11 Αυγούστουσε μια παραδοσιακή βραδιά, στο "Κτήμα Κλέτσα" στη Γραβιά.

ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Η ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ ΚΑΙ  Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΨΑΡΑΣΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ελάτε να διασκεδάσουμε παραδοσιακά με τον ΟΜΙΛΟ  ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΜΙΑΣ 

Το μυστήριο με τον άνθρωπο που έζησε …256 χρόνια!

Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πήγε σχολείο. Τότε ήταν υπεραρκετό. Μετά ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς, όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.

Κόλαση φωτιάς στο Άγιο Όρος - Στη μάχη με τις φλόγες και ο στρατός

- Προς τη Μονή Χιλανδαρίου το κύριο μέτωπο
- Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής 
- Στο έργο κατάσβεσης και πυροσβέστες απο τη Σερβία 
- Την κινητοποίηση όλων ζήτησε ο πρωθυπουργός

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΛΛΑΔΑ 1910-1952..!!!

Θελετε να δειτε ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ,οταν ηταν ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ;
Θελετε να δειτε ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ,σε <<μικρα κι ανηλιαγα στενα και σπιτια χαμηλα μου>>;;;Με σοκακια που κυκλοφορουσαν κοτες και κοτοπουλα;;
Θελετε να δειτε σταυλους με αγελαδες στο ΨΥΧΙΚΟ;;
Θελετε να δειτε ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ,ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,προσωπα ανθρωπων,και μερη σε ολους γνωστα,ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ απο το τοτε,πριν 80-100 χρονια;;Απο φωτογραφιες του 1910 και την εποχη του Μεσοπολεμου;;ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1927. Χρονολογια ληψης,παραμονη Πρωτοχρονιας 1927.

Για να μην ξεχνάμε - Η μεγάλη πυρκαγιά τού 1977.

Η Ελληνική Γλώσσα είναι η Αρχαιότερη στον Κόσμο!

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα... βιβλίο Γκίνες).Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της...πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς).Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).