Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Στην ψάθα υπουργοί και υφυπουργοί με απόφαση Σαμαρά μετά από υπόδειξη Κουβέλη

Λύγισα, δεν θα το κρύψω, από την απόφαση που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς να ψαλιδίσει τους μισθούς των υπουργών, των υφυπουργών ακόμη και των αρχηγών κομμάτων.
Σίγουρα θα μαλακώσει τώρα η καρδιά του άστεγου του κυρ Νίκου που στα 64 χρόνια του τον πέταξαν έξω από το σπίτι γιατί εδώ και μήνες δεν είχε να πληρώσει το νοίκι. Θα μαλακώσει η καρδιά του άνεργου γείτονά μου, του απολυμένου φίλου μου.

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ. ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ Π.Α. κ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ

Σε μια σεμνή, ανθρώπινη και θερμή εκδήλωση στο Δημοτικό Κατάστημα της Αμφίκλειας στις 26.07.2012, ο λάτρης αλλά και έμπρακτος συμπαραστάτης της περιοχής μας καθηγητής και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της Αμφίκλειας.

Οι παραστάσεις στο φεστιβάλ Διστόμου

ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ

Κολοσιαία γκάφα με το ανύπαρκτο tweet της γερμανίδας αθλήτριας! - Στην παγίδα

- Έσπευσαν να αποδώσουν στη Νατάσα Κέλερ την φράση:"Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".
- Ανάγκασαν την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή να προβεί σε διάψευση
- "Ελληνες" έμπαιναν στον λογαριασμό της κοπέλας στο Facebook και την έβριζαν!

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο για την Ελλάδα που κάνει θραύση στο διαδίκτυο!

Ένα πραγματικά εκπληκτικό βίντεο που προβάλλει τις ομορφιές της Ελλάδας και δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες ότι θα ξεπεράσουν...
όλες τις δυσκολίες κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου...

Αυτή είναι η "Πύλη της Κολάσεως" - φωτο και βίντεο

Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές. Όσοι βρίσκονται εκεί μένουν άφωνοι μπροστά στο εκπληκτικό θέαμα. Αυτή η τεράστια τρύπα που βρίσκεται στην έρημο Καρακουμ στο Τουρκμενιστάν δημιουργήθηκε πριν από 40 χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες και δεν είναι τίποτε άλλο από ένας κρατήρας που ονομάστηκε εύστοχα: Η Πύλη της Κολάσεως.

1861: Η άρνηση του Κανάρη για πρόσθετη σύνταξη…

Bρισκόμαστε στο 1861, στον θρόνο ο τότε Βασιλιάς Όθωνας, οι πολιτικές διαμάχες εξα­κολουθούν να είναι στο προσκήνιο… Η Αθήνα και η Ελλάδα ολόκληρη βρισκό­ταν σε αναβρασμό. Ο θρόνος του πρώ­του βασιλιά κυριολεκτικά «έτριζε»… και η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνσή του έχει ήδη αρχίσει. 
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης, μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της μεγάλης Ελληνικής Επανάστα­σης…

Συνέχεια της προσπάθειας του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου στην καθαριότητα του χώρου της Αγίας Ελεούσας.


Η συνεχιζόμενη προσπάθεια των Γυναικών του Συλλόγου Πολυδρόσου, για την διατήρηση του χώρου της Αγίας Ελεούσας καθαρό, ευαισθητοποίησε και άλλους ιδιώτες όπως επίσης και οικολόγους μετανάστες να βοηθήσουν τη προσπάθεια αυτή.
Έτσι κάποιοι άνδρες συνεχίζουν την καθαριότητα της Αγίας Ελεούσας, αφαιρώντας όλα τα φύκια που βρίσκονται μέσα στην πηγή, ολοκληρώνοντας κατά κάποιο τρόπο το έργο καθαριότητας.

11ο Συμπόσιο της Ακαδημίας Αθανάσιος Διάκος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΔΙΑΚΕΙΑ 2012

Η Ακαδημία Αθανάσιος Διάκος διοργανώνει το 11ο Συμπόσιο στο Δ.Δ. Αθανάσιος Διάκος του Δήμου Δελφών το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στις 18:30 με θέμα:
Τουριστική ανάπτυξη του Δ. Δελφών
Συγκριτικά πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών του Δ. Δελφών:

Κλειστή η Ε.Ο. από τροχαίο στο ύψος της Αταλάντης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 5:15 τα ξημερώματα στο 140ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Αταλάντης, όταν βυτιοφόρο όχημα συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με φορτηγό.

Χορός τών Λοκρών.


Από τήν εφημερίδα " Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ " τής 25 Μαρτίου 1930 διαβάζουμε τούς Δαδιώτες πού λάβανε μέρος στόν χορό τών Λοκρών στήν Αθήνα.

ΑΡΑΧΩΒΑ : ΕΡΩΤHΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ,ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΣΟΥΞΕ ΤΗΣ ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ" ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Μόδι: το Ρωμαϊκό Βαλανείον και η Αγία Σωτήρα

Τα 2 videos που ακολουθούν παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 20 Ιουλίου στην «Τοπική ιστορική αναδρομή» που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο φιλόλογος κ.Αθανάσιος Βελέντζας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει στον θερινό κινηματογράφο ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός σύλλογος Κάτω Τιθορέας «Φιλοποίμην Φίνος».