Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ --( 25/7) :Στην Δ΄Εθνική Ανδρούτσος Γραβιάς, Αίολος Καρπενησίου και Παρνασσός Αράχωβας

Στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα συμμετάσχουν κανονικά την προσεχή αγωνιστική περίοδο οι πρωταθλήτριες των τοπικών Ε.Π.Σ., όπως αποφασίστηκε στο σημερινό (25/7) ΔΣ στην ΕΠΟ ακυρώνοντας, ουσιαστικά, τη διαδικασία των μπαράζ. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, την νέα αγωνιστική περίοδο, θα συμμετέχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα οι πρωταθλητές Φωκίδας Ανδρούτσος Γραβιάς, Ευρυτανίας Αίολος Καρπενησίου και Βοιωτίας Παρνασσός Αράχωβας οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανέβουν στα μπαράζ. Υπενθυμίζεται ότι την άνοδο είχαν καταφέρει οι πρωταθλητές Φθιώτιδας Αχιλλέας Δομοκού και Εύβοιας Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου.

Λήξη συναγερμού για τη πυρκαγιά στη Δυτική Φθιώτιδα...

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έφερε αποτέλεσμα και κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο Ζηλευτό της Δυτικής Φθιώτιδας, πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες..

Πυρκαγιά στη Δυτική Φθιώτιδα - Συναγερμός στην Π.Υ

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, ανάμεσα στο Ζηλευτό και το Καστρί, στη Δυτική Φθιώτιδα.

Μέτοχος ο Χατζηνικολάου με ποσοστό 50% στο Κontra Channel - Σε Ισραηλινούς το Star;

Σημαντικές εξελίξεις κυοφορούνται, λέει, στην τηλεοπτική αγορά. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά των διαρροών, η είσοδος ισραηλινών επενδυτών στο STAR, η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης στο...
kontra Channel και η επανεργοποίηση της συχνότητας του Alter.

Πλαφόν €2.000 στις συντάξεις

Συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που ζητεί η τρόικα. Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε ότι από τις τρεις συγκεκριμένες πηγές θα υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ. 


Ο κατάλογος των μέτρων όμως έως και χθες το βράδυ παρέμενε ανοικτός καθώς ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των 11,5 δισ. ευρώ χωρίς πρόσθετες περικοπές

Τα οφέλη από τα προϊόντα μέλισσας

Είναι πραγματικές υπερ-τροφές;

Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα υποψιαζόταν ότι τα προϊόντα της μέλισσας, είχαν θρεπτικές και άλλες ιδιότητες. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα αυτά, όχι μόνο στη διατροφή τους, αλλά και για την καταπολέμηση ασθενειών. Επίσης η αμβροσία που προσέδιδε αθανασία στους θεούς του Ολύμπου, περιείχε βασιλικό πολτό, μία πραγματική υπερ-τροφή. Τα προϊόντα της μέλισσας που χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας είναι:

Παιδική θεατρική παράσταση στη Τιθορέα (Βελίτσα)

Με χαρά σας προσκαλούμε στην παιδική θεατρική παράσταση “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ που ετοιμάστηκε με αγάπη και πολύ μεράκι από τα Αντιλαλοπουλάκια! την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21:30μμ στην πλατεία της Τιθορέας

Το μεγάλο μας τσίρκο, 39 χρόνια μετά, και πάλι επί… σκηνής - Θέατρο ΄΄Φρύνιχος΄΄, Δελφοί (Φωτογραφιες - βιντεο)


Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που πριν από 39 χρόνια είχε φέρει αύρα δημοκρατίας στη χειμαζόμενη από τη χούντα χώρα.
Τι πιο επίκαιρο και άμεσο, όταν η ημέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν γιορτάζεται με την καθιερωμένη δεξίωση στο προεδρικό, αλλά με την άφιξη της επαχθούς τρόικας.
Η Ελληνική επαρχία θέλει να δει Θέατρο εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα. Και σπρώχνεται, πληρώνει, στέκεται καλοκαιριάτικα στην ουρά, τραγουδάει, συγκινείται, σηκώνεται όρθια και χειροκροτεί ένα …γνωστό – άγνωστο έργο που ονομάζεται
«Το Μεγάλο μας τσίρκο».

Κάτω τα χέρια απ’ τον Ζορμπά

Ανήκω σ’ αυτούς που δεν χάρηκαν όσο έπρεπε τον Νίκο Καζαντζάκη. Ηρακλειώτισσα γαρ γέννημα θρέμμα, υπέστην τόση σχολική «ένεση» με τον μεγάλο Κρητικό, που αντιστάθηκα σθεναρά. Πέρασαν χρόνια μέχρι να ξεπεράσω τη νιότη μου και να τον δω με άλλο μάτι.
Τα γράφω αυτά ως πρόλογo για να αποδείξω ότι, αν μη τι άλλο, τον Καζαντζάκη τουλάχιστον τον έμαθα καλά. Απ’ την καλή και την ανάποδη. Γι’ αυτό απορώ που τόσοι επιφανείς των γραμμάτων και περισπούδαστοι τον ξέρουνε τόσο λίγο. Δεν εξηγείται αλλιώς το πάθος τους να παρουσιάζουν με κάθε ευκαιρία τον «Αλέξη Ζορμπά» ως τον υπαίτιο όλων των δεινών της Ελλάδας.

Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς στη Φωκίδα, 25 Ιουλίου 2012: Υψηλή Κατηγορία


Άγιος Κωνσταντίνος: Κολυμβητής είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Κων/νου ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από το Αστυνομικό Τμήμα, ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ...Ασπρονερίου και Λεβέντη, υπάρχει κολυμβητής σε δυσχερή θέση.