Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ: Βερολίνο 1936 - Τζέσι Όουενς

Τζέσι Οουενς, ο άνθρωπος που ανάγκασε τον Χίτλερ να φύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών και εκατοντάδων δημοσιογράφων προκειμένου να μην τον συγχαρεί για τις μεγάλες του νίκες.

Οι Χρησμοί της Πυθίας - Τόποι διέλευσης οδοιπορικού

Ελικώνας - Όσιος Λουκάς – Δίστομο – Ιτέα – Παρνασσός – Αμφίκλεια – Μουσείο Άρτου – Μενδενίτσα – Θερμοπύλες – Παύλιανη – Πυρά – Γραβιά – Πολύδροσο – Αρχαιολογικός χώρος Δελφών – Αράχωβα – Πλαταιές
Διάρκεια: 3 ημέρες – 2 διανυκτερεύσεις
Διαμονή: Δελφοί (2)
Unesco sites: a) Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών (1987) – b) Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (1990)
Ημερομηνίες αναχώρησης : 15/6, 6/7, 7/9, 12/10, 30/11 (από Αθήνα)

Λίγα λόγια για το οδοιπορικό

Φλεβάρης του 1932 - Χιόνια στό Δαδί.

Χιονιάς στό Δαδί τόν Φλεβάρη τού 1932, έτσι εγραφε η εφημερίδα 
"Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ " στίς 25-3-1932.

Η Ελλάδα του 1951 - Πλάνα και από την Αράχωβα. Ένα σπάνιο βίντεο

Η Ελλάδα του 1951 - Πλάνα και από την Αράχωβα. Ένα σπάνιο βίντεο Αμερικανικής παραγωγής

6 έργα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε η 3η Τροποποίηση Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2012.
Για τη Φωκίδα αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος κατά1.361.639,98€ (έγινε χρήση του αδιαθέτου υπολοίπου) και εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα:

Τρισεκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε οffshore λογαριασμούς

Οι πλέον πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν «κρύψει» τουλάχιστον 21 τρισ. δολάρια (17.000.000 τρισ. ευρώ) σε οffshore (υπεράκτιους) λογαριασμούς, προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Η έκθεση προέρχεται από το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης μια οργάνωση με βάση τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία εργάζεται για την εξασφάλιση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση «η οικονομική ανισότητα είναι πολύ χειρότερη από ότι νομίζουμε».

Στο νοσοκομείο Λαμίας γεννούν χωρίς γυναικολόγο!

Έγινε και αυτό στην Ελλάδα του 2012....<<Πως κάνετε έτσι....παλιά γεννούσαν στα χωράφια...Μαμές δεν έχετε?>>, είχε πει πρόσφατα ο Αναπληρωτής Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάρισας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες!!!!

Ένα ακόμη περιστατικό στο νοσοκομείο Λαμίας, που δείχνει ότι η Ελληνική Περιφέρεια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και ουσιαστικά έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.

Νεκροί οι δύο αστυνομικοί

Εξέπνευσαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο. 
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα στη συμβολή της οδού Μιχαλακοπούλου με τη λεωφόρο Μεσογείων στην Αθήνα. 

Σουηδός βοτανολόγος αναδεικνύει τη χλωρίδα της χώρας μας

Τεράστιο πλούτο 6.000 φυτών (εκ των οποίων τα 750 είναι μοναδικά) διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με το Σουηδό βοτανολόγο Αρνε Στριντ που μελετά την ελληνική φύση εδώ και 48 χρόνια.
O Αρνε Στριντ συμμετέχει στο 10τομο λεύκωμα Flora Hellenica (έχουν εκδοθεί οι 2 πρώτοι), όπου καταγράφονται όλα τα ελληνικά φυτά και έχει συμμετάσχει στην καταγραφή της χλωρίδας του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Ακόμα, έχει ανακαλύψει 20 νέα είδη φυτών στις ορεινές περιοχές της χώρας!

Τσίπρας: Θα δώσουμε το 20% του μισθού μας σε όσους έχουν ανάγκη

Η χώρα οδηγείται σε κοινωνικό κραχ το Φθινόπωρο είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και προανήγγειλε παρακράτηση του 20% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις κοινωνικές δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίκαλα:Στα άδυτα της μαφίας των φυλακών - Χειροπέδες σε δασκάλα, σωφρονιστικό υπάλληλο και άλλα 14 άτομα!

Δασκάλα και σωφρονιστικός υπάλληλος, που θεωρείται εγκέφαλος της μαφίας, δέχονταν παραγγελίες και έβαζαν ναρκωτικά στη φυλακή - Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις...