Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ''Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ''

Ο Γ.Σ. Αμφίκλειας ''Ο Παρνασσός'' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Αμφίκλειας,για να διασκεδάσετε με την λαική ορχήστρα του Γιάννη Κυριαζή και τους Δημήτρη Κουτή στο κλαρίνο,Πάνο Πετεινό στο δημοτικό τραγούδι και Κατερίνα Κοτρωνιά στο λαικό τραγούδι.

Καμένα Βούρλα: Ιαματικές αποδράσεις

Οι περισσότεροι έρχονται εδώ για τα ιαματικά λουτρά, τις οργανωμένες παραλίες, την άρτια υποδομή ενός καταξιωμένου ιαματικού προορισμού που ως τέτοιος έχει προβληθεί τις τελευταίες δεκαετίες... Οι πιο ψαγμένοι όμως ξέρουν και αναζητούν αυτό που βρίσκεται πίσω από τη «βιτρίνα». τη μαγεία μιας μοναδικής τοπιογραφίας, την αλώβητη ακόμα φύση, την ιστορία και τις μνήμες αυτού του ξεχωριστού τόπου, τους σιωπηλούς, κρυμμένους «θησαυρούς» του...

Ποιος είναι... ο τεμπέλης υπουργός που εξευτελίζει ο Κρανιδιώτης

Επίθεση μέσω facebook εξαπέλυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Πειραιά, στενός φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά υπουργού με βαρύτατους μειωτικούς χαρακτηρισμούς και εμφανή τη διάθεση του εξευτελισμού του.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΕΙ Ο. ΚΟΛΟΜΒΟΣ!

Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Νοτίου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.

Ενα βιβλίο για την αγάπη : "Μια βόλτα στα σύννεφα" - Στέβη Σαμέλη

Στέβη Σαμέλη - "Μια βόλτα στα σύννεφα" : Ενα βιβλίο για την αγάπη ...
Σε μια εποχή που τείνει να ξεχαστεί η ουσία, ένα βιβλίο υμνεί την αγάπη.  Την αγάπη στον άνθρωπο, στο σύντροφο, στο δημιουργό, στον εαυτό μας τον ίδιο... Την αληθινή αξία, την μόνη πραγματικότητα και την ουσία της ζωής ! 

Τρεις οι νεκροί στη Χίο - Στους δέκα οι τραυματίες - Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας


Κατέληξε άλλη μία από τους επιβάτες του λεωφορείου του ΚΤΕΛ- μια 56χρονη γυναίκα- αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε σήμερα το πρωί στη Συκιάδα στη Χίο, στους τρεις.

Στο σημείο παραμένει η πυροσβεστική, ενώ συνεχίζεται, σύμφωνα με το politischios.gr, η μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομείο.

Την ημέρα που ο Παρνασσός έγινε..."Σαμουνί"

 Η φωτογραφία είναι χωρις το λιφτάκι, πριν το 1971
Από το αρχείο του Γιάννη Κούσουλα

ΙΣΤΟΡΙΑ
Καταρχήν να πούμε οτι οι χιονοδρομίες στον Παρνασσό,  άρχισαν στην Φτερολακα στο κάτω παρκινγκ, όπου Γάλλοι το 1971 είχαν στήσει ένα συρόμενο lift το ΜΕΔΕΩΝ ή ''Νο 4''.

O «Αθηναϊκός Όμιλος Φίλων Σκι» ιδρύθηκε το 1973 από νέους Αθηναίους φυσιολάτρες και σπόρτηδες (sportsmen), πού αναζητούσαν τα χιόνια και την περιπέτεια ! Σ' αυτούς οφείλει την ανάπτυξη του ο Παρνασσός και η σημερινή Αράχοβα.

Ο Μάρτων Σίμιτσεκ, ήταν αυτός πού συνένωσε την πρώτη ομάδα, και η οποία μεταξύ Πηλίου, Παρνασσού και Ζήρειας Πελοποννήσου, επέλεξε τελικά τον Παρνασσό για να γίνει η έδρα του πρώτου, στην ελληνική ιστορία, φυσιολατρικού συλλόγου σκι !

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ: «Ιτε παίδες Eλλήνων, ελευθερούτε πατρίδα»

«Ιτε παίδες Eλλήνων, ελευθερούτε πατρίδα» είπε ο Γιάννης Βογιατζής, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από τους Πέρσες του Αισχύλου και καθώς η αντήχηση της φωνής του συγκλόνισε το θέατρο των Δελφών οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αλόνσο: «Η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα κέρδισαν την Γερμανία»!

Συγκίνηση και καμάρι «γέμισε» τις… χώρες της κρίσης ο Ισπανός νικητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στην Formula 1 δήλωσε πώς η νίκη «κατά της Γερμανίας» ανήκει σε έναν Ισπανό, σε έναν Ιταλό και έναν Έλληνα.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΤΕΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ