Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Παγόβουνο γίγαντας αποκολλήθηκε στη Γροιλανδία

Παγόβουνο έκτασης 120 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή λίγο μικρότερο σε έκταση από την Ελλάδα, αποκολλήθηκε από τον Παγετώνα Πέτερμαν, έναν από τους μεγαλύτερους της Γροιλανδίας, επαληθεύοντας σχετικές προβλέψεις που είχαν γίνει το περασμένο φθινόπωρο.

Αυστραλοί έγιναν Έλληνες και χόρεψαν τον Ζορμπά!

ΔΕΙΤΕ έναν έλληνα της Αυστραλίας πως ξεσήκωσε όλη την περιοχή με τον ελληνικό χορό του!

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Πέμπτη

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις...
της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος αφορά κυρίως τις Περιφερειακές Ενότητες:

Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Τα κουνούπια αποτελούν τον καλοκαιρινό εφιάλτη για πολλούς από εμάς. Αν έχετε βαρεθεί να τα κυνηγάτε με την παντόφλα και είστε κατά των εντομοαπωθητικών, υπάρχει λύση. Φυτέψτε με ελάχιστα χρήματα φυτά που εκτός από το να σας ομορφαίνουν το χώρο απομακρύνουν και τα κουνούπια.

Λειτουργεί και πάλι θερινός κινηματογράφος στην Κάτω Τιθορέα

Φέτος, ο σύλλογος Φιλοποίμην Φίνος, μέσα από μια πραγματικά γενναία προσπάθεια αναβίωσε το θεσμό του Θερινού Κινηματογράφου στην Κ. Τιθορεα, αφού ζήτησε και του παραχωρήθηκε ο χώρος από την οικογένεια Καρανάσιου.

Με εισιτήριο μόλις 1 ευρώ και δυνατότητα να αγοράσεις κάτι να πιεις, αφού στο χώρο λειτουργεί μπαρ, ακόμα και να φας(οι εθελοντές ψήνουν σουβλάκια ) αποτελεί ίσως την καλύτερη πρόταση ψυχαγωγίας γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Ο χώρος ειδυλλιακός. Στην είσοδο υπάρχει φωτογραφικό αρχείο του αείμνηστου ‘’Φιλοποίμενα’’ με γνωστούς πρωταγωνιστές της εποχής. Προχωρώντας, το μάτι σου αιχμαλωτιζεται στην γιγαντια λευκη πλακα, οπου πανω της προβάλλονται οι ταινιες. Καρεκλες τοποθετημενες ομορφα στο χωρο και διασπαρτα μικρα τραπεζακια καφενειου, σου αφήνουν την αισθηση μιας βουτιας στο χθες. Η αισθηση αυτή ενισχύεται με την εντονη παρουσια στην οθονη, της Καρεζη, του Βουτσα, της Αλικης.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΎ, ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ ...

Είχαμε ήδη επιβιώσει μια πλήρη εβδομάδα 40 βαθμούς στην Αθήνα, όταν Συνοπτική Μετεωρολογία ήρθε να μας σώσει: 
 "1 ℃ κάθε 100 μ. υψομετρικής διαφοράς» . Έτσι η θερμοκρασία μειώνεται σε ξηρά ατμόσφαιρα, ενώ κινείστε προς τα πάνω. Προσθήκη 2500m στην εξίσωση και αυτό που παίρνετε είναι ένα επιβλητικό 25 ψύξης βαθμό σε σύγκριση με το επίπεδο της θάλασσας. Τόσο απλά.

Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια - Ξεκίνησε από τα Αργυρά - Τρομακτικό το σύννεφο του καπνού καλύπτει την Πάτρα - Video

07.48 - Στην πυρκαγιά που μαίνεται και απειλεί το Ανω Καστρίτσι, επιχειρούν 2 καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
07.35 - Πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να προστατέψουν τις περιουσίες των κατοίκων.
07.30 - Η φωτιά κινείται απειλητικά προς το Πλατάνι. Μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ. για να προστατευθούν τα σπίτια.

1931 : Γλούνιστα Λοκρίδος

Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια συστημάτων μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

    Λαμία  17 -07-2012

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                      
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της προμήθειας συστημάτων μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, προϋπολογισμού  633.450 €.

Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου - "Διονύσια 2012" - 27 Ιουλίου - Δημοτική Βραδιά

Δελτίο Τύπου

"Διονύσια 2012".Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου (Τσαμάλι), στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Διονύσια 2012", σας προσκαλεί να περάσετε μια αξέχαστη Δημοτική Βραδιά, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στην πλατεία του χωριού ! Τραγουδούν: Λάμπρος Σκάρλας, Γιώτα Γρίβα, Γωγώ Τσαμπά & Γιώργος Βελισσάρης ενώ στο κλαρίνο θα είναι ο Πάνος Κοτρώτσος & ο Δημήτρης Κουτής! Χορός Ελεύθερος! Σας περιμένουμε! 

ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2012 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ-Το πλήρες πρόγραμμα

Με αφετηρία την Παρασκευή 27 Ιουλίου και με την αυλαία να πέφτει το Σάββατο 18 Αυγούστου, τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2012, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγιαθυμιώτη λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα, δηλώνουν και φέτος δυναμικά “παρών” στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Φωκίδας.
Η Αγία Ευθυμία και οι φορείς που τα διοργανώνουν σας προσκαλούν και σας περιμένουν να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στις πολλές, ποιοτικές και για όλα τα ενδιαφέροντα εκδηλώσεις.  ΔΕΊΤΕ ΤΙς ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ...

Η "Θεατροφρένεια" θά κάνει "Κομμάτια και Θρύψαλα" την Αράχωβα

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: "5o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5x5"

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων του 5ου Τουρνουά 5Χ5 είναι το εξής: