Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Φθιώτιδα: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για μυστηριώδες ερπετό! ΦΩΤΟ

Στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας και συγκεκριμένα κοντά στον Αχινό, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ψάχνουν για ένα τεράστιο φίδι χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει τι είδους φίδι μπορεί να είναι.

Η Ελλάδα του 1920 μέσα από έγχρωμες φωτογραφίες (φωτό)

Φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας από το 1920 δημοσιεύτηκαν από το αρχείο του περιοδικού National Geographic.

Γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό των Maynard Owen Williams και Wilhelm Tobien.

Επίθεση δέχτηκε στη Λιβαδειά ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος

Προπηλακισμό δέχτηκε στη Λιβαδειά από τους ταξιτζήδες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μπασιάκο χτυπώντας το αυτοκίνητο του και πετώντας του μπουκάλια με νερό.
Βέβαια ο πρόεδρος του Σωματείου των ταξί Λιβαδειάς θέλοντας να υποβαθμίσει το ...

Τι πραγματικά σημαίνει φτώχεια!

Μια πλούσια οικογένεια ζει -όπως είναι φυσικό- με όλες τις ανέσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά ό,τι επιθυμεί, μόνο που όλα τα μέλη της δείχνουν να μην εκτιμούν τον πλούτο τους. Το αντίθετο, μάλιστα! Είναι τις περισσότερες φορές αχάριστοι, δύσκολα ικανοποιούνται και πάντα ονειρεύονται κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν. Ο πατέρας, απογοητευμένος από την αχαριστία, αποφασίζει να ξεκινήσει τη διδαχή από το γιο του και να του δείξει στην πράξη τι σημαίνει πραγματική φτώχεια. Έτσι επιλέγει μια φτωχή οικογένεια που ζει σε ένα ορεινό χωριό και τον παίρνει μαζί του να περάσουν λίγες μέρες μέσα στην απόλυτη φτώχεια… Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς θα ήθελε! Το αποτέλεσμα εκπλήσσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους εμάς…

Η φωτογραφία που κάνει θραύση στο facebook!

Δείχνει πώς φτάνει σε μας το χρήμα, μετά από διαδοχικές μειώσεις. Δείτε την...

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» ΔΕΛΦΟΙ, 24.7.2012 - ΘΕΑΤΡΟ «ΦΡΥΝΙΧΟΣ», Ε.Π.Κε.Δ.

Οι Δελφοί, έχουν τη χαρά να φιλοξενούν στις 24 Ιουλίου 2012, στις21:15, στο θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το ανέβασμα του εμβληματικού έργου τουΙάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».

Ένα έργο που θεωρήθηκε «σταθμός» όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά  και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική Ελληνική ιστορία, αποτελεί από μόνο του γεγονός! Κι αυτό, διότι «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.

Ανάμεσα στην Ελλάδα και στο ευρώ η Ελλάδα προϋπάρχει

Οι ξένοι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν.  Μόνο η επιστροφή μιας εθνικήςοικονομικής πολιτικής είναι ικανή να λύσει τα σημερινά προβλήματα και  να αναδιαρθρώσει την παραγωγική βάση της χώρας. Άμεσα και με πολύ καλες προοπτικές.

Η μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η Ικαρία και αυτό διότι στο ελληνικό αυτό νησί υπάρχει η παγκόσμια ιδιαιτερότητα του να υπάρχουν πολλοί υπερήλικες. Κάτι παρόμοιο συναντάς σε ελάχιστα άλλα μέρη του πλανήτη.
Μπορείς να τα μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σαρδηνία της Ιταλίας, Οκινάουα της Ιαπωνίας, Νικόγια του Πουέρτο Ρίκο, Λόμα Λίντα του Μεξικού, αλλά και φυσικά η Ικαρία, είναι τα μέρη στα οποία συναντάμε τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερηλίκων.

Σοκ στη Λαμία:Ο γιατρός έκανε τον σταυρό του και "βούτηξε" στο κενό

Επί τρεις ολόκληρες ώρες προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην πηδήξει στο κενό...


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας, αλλά και το πανελλήνιο, από το τραγικό τέλος του θρίλερ, που ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Θρίλερ στο νοσοκομείο Λαμίας - Πρώην διευθυντής κλινικής απειλεί να πηδήξει στο κενό

Σοκ στη Λαμία. Εδώ και μία ώρα ώρα περίπου, από τις 05:45΄, ένας άνθρωπος κρεμάστηκε από μπαλκόνι του 5ου ορόφου και απειλεί να βουτήξει στο κενό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γιατρό, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας και συνταξιοδοτήθηκε.

ΔΕΛΦΟΙ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η μεγάλη γιορτή πολιτισμού  στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών

Σημειώστε από τώρα, Σάββατο 21 Ιουλίου, στους Δελφούς. Θα είναι μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη, αφού το αρχαίο θέατρο θα ανοίξει και πάλι για το κοινό για μία και μοναδική παράσταση, με αγαπημένους καλλιτέχνες υπό τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Από το 1975 είχε να δει παράσταση το αρχαίο θέατρο, και μόνο το 1992 είχε ανοίξει συγκυριακά για μία εκδήλωση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, που γιόρταζε τα 100, τότε, χρόνια από την έναρξη των ανασκαφών στους Δελφούς.

Στον εισαγγελέα 1.000 φάκελοι πολιτικών προσώπων - Να το πιστέψουμε;

Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες άλλα κυρίως καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό. 
Την ίδια ώρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Βήματος...

Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς στη Φωκίδα, 16 Ιουλίου 2012: Υψηλή Κατηγορία


Το Ελληνικό τσάι του βουνού δρα κατά του Αλτσχάιμερ

«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία. «Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες. Πληθαίνουν  τα δημοσιεύματα για τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. Από τη νόσο πάσχουν 800.000 άτομα στη Γερμανία και περίπου 30 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Τα μελλοντικά, δε, σενάρια ηχούν ακόμα πιο εφιαλτικά, καθώς αυξάνουν τους δυνητικούς ασθενείς το 2050 σε περισσότερους από 110 εκατομμύρια παγκοσμίως.