Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα

Η λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα, για τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου όπως ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΦΩΚΙΔΑΣ:

Αίσιο τέλος για Βρετανό ορειβάτη που χάθηκε στον Όλυμπο


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 53χρονου Βρετανού ορειβάτη, ο οποίος είχε χαθεί την Κυριακή στον Όλυμπο.

Ο ορειβάτης κατάφερε να περάσει μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι και αργά το μεσημέρι έφθασε στο Δίον Πιερίας,

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα

Η λίστες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα, για τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου όπως ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΦΩΚΙΔΑΣ:.......

Karteria1.blogspot.com – 1 ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

214.000 επισκέπτες

    Ένας χρόνος πέρασε από την εμφάνιση του blog της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ” μας.   Αρχίσαμε να εμφανιζόμαστε στους ιστότοπους του διαδικτύου,  μια τέτοια ημέρα έναν χρόνο πριν : 29-5-2011.  Με την αμηχανία μας, με την διστακτικότητά μας, με τα λάθη μας, μα πάνω από όλα με το πάθος μας για τον τόπο. Αρχίσαμε με 35 και 70 ημερήσιες επισκέψεις και σιγά-σιγά, τόσο η εγκυρότητά μας, όσο και η ποιότητα το γραφομένων μας, μας οδήγησαν σε αλματώδη αύξηση τόσο των επισκεπτών μας, όσον και των φίλων μας.  Μεγαλώσαμε πλέον και με μεγάλη ευθύνη, πιστεύουμε ότι γίναμε ενα αγαπημένο, μαχητικό και ακριβόλογο blog  της περιοχής μας.

     Δεν υπερβάλλαμε ποτέ, δεν λοιδορήσαμε

ΙΤΕΑ: ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ !

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΙ 10ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ "ΓΙΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ CASSINI ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ"
Ανακοινώθηκαν πριν λίγες ήμερες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,τμήμα Φυσικής-εργαστήριο Αστροφυσικής, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) που αφορούν τη 2η βαθμίδα, το Γυμνάσιο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Νομό μας και ιδιαίτερα για την πόλη της Ιτέας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 68η Επέτειο της Σφαγής του Διστόμου


2 ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ iPhone ΚΑΙ iPad ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Greece: History & Culture app for iPhone and iPad, από τούς Τάσο και Δημήτρη Βούλγαρη,  από την Ανατολική Φθιώτιδα...
Η εφαρμογή GreeceHistory and Culture είναι η πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό. Μεσ’ από τις σελίδες της Εφαρμογής, ο χρήστης, είτε είναι επισκέπτης της Ελλάδας είτε λάτρης της ιστορίας της, μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει  μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.

Δες το πριν ψηφίσεις...

Πριν ψηφίσεις δες την ωμή κοροϊδια του Α. Σαμαρά.
 
Θα διαθέσεις μόνο 3,5' απ' το χρόνο σου αλλά μπορεί να αποφύγεις με την ψήφο σου να καταδικάσεις τη χώρα σου ! 

Δες τι έλεγε πριν και τι λέει τώρα, αυτός που θέλεις να εμπιστευτείς και να διαπραγματευτεί για σένα. 

Δες, πόσο ξετσίπωτα απλά, σε κοροϊδεύει. 

Δες επίσης τα εύσημα που του αποδίδει στο τέλος, ο έτερος ψεύτης, Βενιζέλος και θα καταλάβεις, θα σκεφτείς, δε μπορεί !!
e-parembasis

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΥΒΑΛΛΑ

Την Τριτη 22 Μαιου  2012 διαμορφωσαμε το πετροχτιστο τριγωνο,  που βρισκεται μετα το γεφυρι του νεκροταφειου ,, φυτευοντας  τυλιο,πυκροδαφνες και σπαρτα.
 
Αυτη την Τριτη 29  Μαιου θα συνεχισουμε , την προσπαθεια μας στο να καθαριζουμε και να ομορφαινουμε  τον δρομο για την Αγια Ελεουσα τωρα και αργοτερα για αλλους δρομους η τοποθεσιες.


ΣΟΥΒΑΛΑ 1930 : Η ΚΩΜΟΠΟΛΙΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΖΗΤΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟΝ ΚΤΙΡΙΟΝ

                                                      Σουβάλα  18 - 10- 1930

                 Η ΚΩΜΟΠΟΛΙΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ
                      Μ Ε   Λ Ε Υ ΚΟ Ν   Α Ν Θ Ρ Α Κ Α
                                                 --------------
                        ΖΗΤΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟΝ ΚΤΙΡΙΟΝ
                                                      ---------------
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ Παρνασσίδος. (΄Εκτάκτου ανταποκριτού μας).
Με μεγάλην μας λύπην και έκπληξην βλέπομεν ότι ενώ δι΄άλλας πόλεις και κωμοπόλεις ο κ. υπουργός της παιδείας αφειδώς διαθέτει εκατομμύρια εκ του Σουηδικού δανείου δι΄ανέγερσιν σχολικών κτιρίων,  - την ιδικήν μας Πολύδροσον – την πασίγνωστην Σουβάλαν – την ελησμόνησαν εντελώς όχι μόνον ο κ. Υπουργός, αλλά και ο κ. πρόεδρος της Βουλής και ο Βουλευτής μας και οι Γερουσιασταί μας.
Επειδή η Πολύδροσος κωμόπολις 450 οικογενειών εκ των μάλλον προοδευτικών με αστυνομία, τηλ/φείον, πταισματοδικείων, ημιγυμνάσιον, ηλεκτροφώτιστος δε δια του   λ ε υ κ ο ύ   ά ν θ ρ α κ ο ς  του Παρνασσού!
Μοναδικόν σχεδόν φαινόμενον εν Ελλάδι.
Έκ του κληροδοτήματος του Άειμνήστου Συγγρού πρό 35 ετών ανηγέρθη διτάξιον δημοτ. Σχολείον, άνευ όμως προαυλίου, και άνευ χώρου διά γυμναστήριον, Σχολ. Κήπον κ.λ. τώρα ζητούμεν και είναι δίκαια πιστεύομεν η αξίωσίς μας να μη παραγκωνισθώμεν αλλά να μας δοθεί ανάλογον ποσόν του δανείου προς ανέγερσιν του διδακτηρίου εις κατάλληλον γήπεδον έξω της πόλεως, με τους κανόνες της υγειινής και παιδαγωγικής, εις ό να στεγασθούν όλα τα σχολεία μας, το δε υπάρχον ως καταλληλότατον όλας τας άλλας δημοσίας αρχάς, με οικονομίαν αρκετών ενοικίων.
Αυτή η πλευρά δεν ενδιαφέρει ολίγον και τον κ. υπουργόν των Οικονομικών ; ;
Οι πολιτευόμενοί μας και δή οι εν ενενέργειαν, άς ανωτέρω αναφέρομεν, άς μη λησμονούν ότι αι εκλογαί έρχονται!!!!......

Πολλές παρατηρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν για το παραπάνω αίτημα των κατοίκων της Σουβάλας εν έτει 1930.
Θα υπογραμμίσω μόνο, τον τρόπο που σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης, κυρίως πώς και πότε διεκδικούσαν τα αιτήματά τους .....
Τέλος εντύπωση προξενεί στον καθένα όταν στο 1930 η Πολύδροσος  η ηλεκτροφώτιστος απο τον λευκό άνθρακα (με υδροκίνησι) ( πασίγνωστη Σουβάλα) είχε, αστυνομία, τηλεγραφείο, πταισματοδικείο, ημιγυμνάσιο. 
Σήμερα στη Πολύδροσο δεν υπάρχει αστυνομία, πταισματοδικείο και ημιγυμνάσιο (γυμνάσιο).
Μάλλον απο το 1930 και έπειτα οι Σουβαλιώτες δεν έδιναν το μάθημα που θα έπρεπε στους εκάστοτε κυβερνώντες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ''βασιλη δαδιωτη'' που το .......ξετρύπωσε και μας το έστειλε 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 15 ΚΑΙ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω των εκλογών στις 17 Ιουνίου. Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, στην...
οποία σημειώνεται ότι τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ως εξεταστικά κέντρα για να δώσουν οι υποψήφιοι Αγγλικά την Παρασκευή 15 Ιουνίου, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 5 το απόγευμα. Επίσης, το υπουργείο ζητά από τους διευθυντές των σχολείων, «που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κλπ.), να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους».

Ξενοδοχείο στην Ελλάδα στα 10 καλύτερα του κόσμου

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνεται στη χρυσή λίστα του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller για το 2012. Σύμφωνα λοιπόν με το έγκυρο περιοδικό το ξενοδοχείο Grace στη Σαντορίνη καταλαμβάνει τη 2η θέση στην κατηγορία “best hotels for location”.
Δείτε τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου:
1. Aman Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ – Ισλανδία: Ο «καταρράκτης των Θεών»!

Ο καταρράκτης Godafoss βρίσκεται στην περιοχή Mývatn στη βορειο-κεντρική Ισλανδία, κοντά στην ορεινή περιοχή Sprengisandur και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της χώρας, η ιστορία του οποίου συνδέεται με τον εκχριστιανισμό των Ισλανδών.

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων του Δήμου Δελφών

Με τροποποιητική απόφαση της αρχικής του Δημάρχου Δελφών κ. Φουσέκη ορίστηκαν οι νέες αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων του Δήμου Δελφών.



Δείτε την απόφαση με τις αρμοδιότητες από εδώ

http://www.amfissapress.gr