Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το φάντασμα του Τσίπρα - Του Κώστα Βαξεβάνη

Το φάντασμα του Τσίπρα - Του Κώστα Βαξεβάνη
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος.
Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».
Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.
Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ν, όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα» υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.
Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις .Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;
Να σας το πω χοντρά; Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;
Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα; Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

Οι Έλληνες ψήφισαν: Νέο αίμα στη Βουλή ζητούν στη Φωκίδα



Εκλογές 2012 Το NEWS 247 κάνει στάση στη Φωκίδα. Καταδίκη στο δικομματισμό. Πίστη στην αντίδραση του κόσμου απέναντι στα λαϊκά μέτρα. Νέο κόσμο στη Βουλή ζητούν οι περισσότεροι
Περισσότερα στο news247.gr
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/oi_ellhnes_pshfisan_neo_aima_sth_voylh_zhtoun_sth_fwkida.1770570.html 

O Σύλλογος Γυναικών Πολυδρόσου για τη γιορτή της Μητέρας


Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις αρχές του 20ού αιώνα, η δασκάλα Άννα Τζάρβις (Anna Jarvis) από τη Φιλαδέλφεια, αγωνίστηκε για την καθιέρωση της Γιορτής της Μητέρας, τη 2η Κυριακή του Μαΐου. Ήθελε να τιμήσει τη μητέρα της που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικανών μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου το 1864. Οι αγώνες της Άννας Τζάρβις δικαιώθηκαν το 1914, όταν το Κογκρέσο όρισε την επίσημη εθνική Γιορτή της Μητέρας τη γιορτή αυτή.

Στην Ελλάδα, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, για να συνδυαστεί η Γιορτή αυτή με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου.
 

Εμείς, όμως, να δείχνουμε την αγάπη μας στη Μάνα μας όχι μόνο τη 2η Κυριακή του Μαΐου, αλλά κάθε μέρα και κάθε στιγμή, όπως και εκείνη μας δείχνει την αγάπη της κάθε στιγμή. Ανθοδέσμες, γλάστρες, σοκολατάκια είναι ασήμαντα δώρα μπροστά σε ένα φιλί και μια σφιχτή αγκαλιά που θα δίνουμε κάθε μέρα στη μάνα μας.

ΛΑΜΙΑ: Γνωρίζουμε τις ομορφιές του Δήμου μας περπατώντας..


Με την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητο ως Λαμιώτες να γνωρίσουμε καλύτερα το "χώρο" γύρω από την πόλη μας, που συπεριλαμβάνεται στη γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, προτείνουμε γι' αυτή την Κυριακή να περπατήσουμε το όμορφο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών.
Μερικές διαδρομές και μονοπάτια, όπως αυτό των Σιδηροδρομικών, είναι επίσης: το Μονοπάτι του Εφιάλτη, Μονή Δαμάστας - Ελευθεροχώρι, Κουμαρίτσι - Παύλιανη, ο γύρος της Υπάτης, το Μονοπάτι των Φαρμακίδων στην Υπάτη, Πλατανόδασος Μεξιατών, Δέλφινο - Κούβελος - Κουμαρίτσι με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, τα Μονοπάτια της Παύλιανης, Λιμογάρδι - Παλαιοχώρι με επίσκεψη στο Ναρθάκι, τα Μονοπάτια της Δίβρης, το Δέλτα του Σπερχειού κλπ
Γνωρίζοντάς τα, πιστεύουμε θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της εικόνας τους, στην ανάδειξη με στόχο την επισκεψιμότητα και στην ήπια πεζοπορική αξιοποίηση σε όφελος της περιοχής.
Το Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών που προτείνεται γι' αυτή την Κυριακή, είναι μια διαφορετική προσέγγιση της υπόθεσης του οικολογικού μεταφορικού μέσου, του τρένου, και μια πεζοπορική εμπειρία στους πρόποδες της Οίτης. Θα δούμε από κοντά πώς κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα η σιδηροδρομική γραμμή στο Φαράγγι του Ασωπού με πέτρινες γέφυρες και σήραγγες (με ματσακόνι και φουρνέλα), και πώς ένα αιώνα μετά η ίδια γραμμή είναι αυτή που εξυπηρετεί ένα «σύγχρονο» μεταφορικό μέσο, που θέλει να ανταγωνιστεί τις οδικές μεταφορές...Ο Τρικούπης, αν ζούσε, θα ήταν περήφανος για το έργο του, αλλά θα «τραβούσε τα μαλλιά του» για τις πρακτικές της σημερινής Ελλάδας.
Η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωί λίγο πριν τη Γέφυρα του Ασωπού, μετά την Ηράκλεια. Είναι περίπου 4 ώρες διαδρομή(2 ώρες να πάμε και 2 επιστροφή, η επιστροφή είναι από το ίδιο). Στη διαδρομή μπορούν να έρθουν ακόμα και παιδιά πάνω από 10 ετών, φυσικά με τους γονείς τους
Δείτε περισσότερα στην παρακάτω περιγραφή
http://e-onthemountain.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
κι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=PvZhVz4UwMI
κι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=fxj5x1yX9ME
κλπ κλπ
Δηλώστε τη συμμετοχή σας τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 6977261256          6977261256     (Σταμέλλος) και 6937378138            6937378138      (Κούτσικος) ή με SMS στα ίδια τηλέφωνα ή και με e-mail στα sstamell@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. και storck69@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να πάρετε τηλέφωνο
Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας
Στέφανος Σταμέλλος
Γιάννης Κούτσικος
http://lamiastar.gr 

Ανοικτή Βιβλιοθήκη στο Διαδίκτυο

 Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Τα έργα της ενότητας Κλασική Λογοτεχνία είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.



Πεζογραφία
Μίμης Ανδρουλάκης | Γιάννης Αρκούδος |Νικόλας Αφρόκαλος | Γιάννης Βανίδης | Καίτη Βασιλάκου Δημήτρης Βασιλειάδης | Λεία Βιτάλη | Νίκος Βλαντής | Κώστας Βουλαζέρης |Ντόρα Γιαννακοπούλου | Ευθύμιος Γουργουρής| Γιώργος Δαμιανός | Στέφανος Δάνδολος |Σοφία Δευτερίγου | Βασίλης ΔημητριάδηςΝίκος Δήμου | Λένα Διβάνη | Βασίλειος Δρόλιας | Κώστας Θερμογιάννης Ξενοφών Ίσαρης | Πάνος Κάλαρης | Δημήτρης Καραβασίλης Νίκος Καρακάσης | Γιώργης Καραμπατέας | Μάνος Κοντολέων Περικλής Κοροβέσης Λευτέρης Κρητικός Αλέξανδρος Κυριακόπουλος | Ευάγγελος Λαγουτάρης |Στέφανος Λίβος | Νιόβη Λύρη | Ηλίας Μάκης |Δημήτρης Μακρής Θάνος Μαντζάνας | Λιλή Μαυροκεφάλου | Σμαραγδή ΜητροπούλουΔημήτρης Μπαρσάκης | Ελένη Μπιρμπίλη |Περικλής Μποζινάκης | Ιωάννα Μπουραζοπούλου | Αντώνης Μπουρίτσας |Σοφία Νικολαΐδου | Τομάζος ΠαγώνηςΒασίλης Παπαθεοδώρου | Παναγιώτης Παπανικολάου | Χριστόφορος Παυλίδης |Γιάννης Πλιώτας | Κώστας Πουλιανίτης | Ελ Ρόι| Τέος Ρόμβος | Ελένη ΣεμερτζίδουΠαναγιώτης Σιμιτσής | Ερρίκος ΣμυρναίοςΑλέξης Σταμάτης | Κώστας ΣφακιανάκηςΑγγελική Σχοινά | Δημήτρης Τζουβάλης |Θανάσης Τριαρίδης | Γιώργος Τσαντίκος |Σοφία Τσουρλάκη Ευγενία Φακίνου | Νίκος Φάκος Γιάννης Φαρσάρης | Σωτήρης Φιλιππίδης | Ανδρέας Φλουράκης | Μιχάλης Φουντουκλής | Ελένη Φουρνάρου | Λάκης Φουρουκλάς | Λένος Χρηστίδης | Αρχοντής Χρυσουλάς Larry Cool Carnellio Coop
Ποίηση
Ζήσης Αϊναλής | Πέτρος Αρτάνης Νίκος Αστέρης | Μαρινέλλα Βλαχάκη | Ευγενία Βογιατζή Θοδωρής Βοριάς Αθανάσιος Γανίδης Χρήστος Γεωργακόπουλος | Γιώργος Γώτης Τίμος Ζούμπος | Παναγιώτης Καποδίστριας ?ρης Κόντε | Βασίλης ΚορλόςΧρήστος Λορέντζος | Φώντας Μακρόπουλος |?ρης Μανουράς | Χάρης Μπαρμπούλης |Γιώργος Μπλάνας | Νικόλαος ΝεράντζηςΘάνος Πάσχος | Γιάννης Ποταμιάνος |Κώστας Πουλιανίτης | Γιώργος Πρίμπας |Δημήτρης Ρούσης | Κική Σαργιώτου Ελένη Σεμερτζίδου | Λένα Σεπτέμβρη | Κωνσταντίνος Σιάκας | Κώστας Σφενδουράκης Κωστής Τριανταφύλλου | Χρήστος Τσελέντης | Ιωάννης Τσιουράκης | Νικόλας Χουέρβος
Ξένη λογοτεχνία
Παιδική λογοτεχνία
Μαρία Αγγελίδου Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη | Κατερίνα Αναγνώστου Νικόλας Ανδρικόπουλος | Μαρία Ανδρικοπούλου |Φιλομήλα Βακάλη - Συρογιαννοπούλου Λήδα Βαρβαρούση | Αγγελική Βαρελλά Ελένη Γερουλάνου | Γαλάτεια Γρηγοριάδου - ΣουρέληΚική Δημητριάδου | Ελένη Δικαίου Σοφία Ζαραμπούκα | ?λκη Ζέη | Παντελής ΖούραςΒαγγέλης Ηλιόπουλος | Βασιλική Κάργα |Καλλιώ Καστρησίου | Λώρη Κέζα Μάνος Κοντολέων Ιωάννα Κυρίτση | Σοφία Μαντούβαλου | Γιώργος Μαρίνος | Βούλα Μάστορη Έρη Μαυράκη | Μαρία Μαυρίδου - Καλούδη | Σύρμω Μιχαήλ Αμάντα Μιχαλοπούλου | Χρήστος ΜπουλώτηςΒασιλική Νευροκοπλή | Μαρούλλα Πανάγου |Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Βασίλης Παπαθεοδώρου | Σοφία Παράσχου Γιολάντα Πατεράκη | Λότη Πέτροβιτς - ΑνδρουτσοπούλουΝαννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου Αγγελική Σχοινά | Βαγγέλης Τασιόπουλος Ευγένιος Τριβιζάς Γιολάντα Τσιαμπόκαλου | Κυριάκος Χαρίτος Πάνος Χριστοδούλου | Βάσω Ψαράκη Λίτσα Ψαραύτη Δήμητρα Ψυχογυιού
Δοκίμια
Λευκώματα
Κλασική Λογοτεχνία
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης | Γεώργιος Βιζυηνός |Δημήτριος Βικέλας | Ιωάννης Δαμβέργης |Αργύρης Εφταλιώτης | Κωνσταντίνος Θεοτόκης| Κωνσταντίνος Καβάφης | Ανδρέας Κάλβος |Ανδρέας Καρκαβίτσας | Κώστας Καρυωτάκης |Ιωάννης Κονδυλάκης | Βιτσέντζος Κορνάρος |Κώστας Κρυστάλλης | Ανδρέας Λασκαράτος |Λορέντζος Μαβίλης | Παύλος Νιρβάνας |Αλέξανδρος Πάλλης | Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης | Ζαχαρίας Παπαντωνίου |Καλλιρόη Παρρέν | Ιωάννης Πολέμης | Μαρία Πολυδούρη | Λάμπρος Πορφύρας |Αλέξανδρος - Ρίζος Ραγκαβής | Εμμανουήλ Ροΐδης | Γεώργιος Σουρής | Γεώργιος Τερτσέτης | Μάρκος - Αντώνιος Φόσκολος |Κωνσταντίνος Χατζόπουλος | Γεώργιος Χορτάτσης | Γιάννης Ψυχάρης 

http://www.openbook.gr/2011/10/anoikth-bibliothhkh.HTML

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                           Πολύδροσος λίγο πρίν τη χθεσινή βροχή

Γιορτάζουν: Επιφάνιος


Ελλάδα σήμερα

  • - Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει μία ακόμη δημοσκόπηση, με ποσοστό άνω του 20%. Στην ίδια έρευνα, το 50% των ερωτώμενων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.
  • - Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Ευ.,Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.
  • - «Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική» απαντά ο Φ.Κουβέλης στην ελπίδα που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας να μείνει ο κ. Κουβέλης σταθερός στη θέση του και να μην συμμετάσχει σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε τη δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.
  • - Μετά την επιστροφή και της τρίτης διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη -βάσει του Συντάγματος- να καλέσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Διαβάστε ποια είναι τα επόμενα βήματα.
  • - Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι το «ασαφές αποτέλεσμα» στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές καθιστά ακόμη «πιο περίπλοκες» τις προσπάθειες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.



Γεγονότα σαν σήμερα

1830: Αντικαποδιστριακή στάση σημειώνεται στο Λιμένι, το προπύργιο των Μαυρομιχαλαίων.
1900: Η λειψυδρία στον Πειραιά οδηγεί σε συνεχείς καβγάδες για την εξασφάλιση λίγου νερού.

1930: Ιδρύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κυβέρνηση Βενιζέλου.

1982: Θερίζει το νέφος! Εκατοντάδες Αθηναίοι διακομίζονται στα νοσοκομεία και τα ΙΧ «εκδιώκονται» από το κέντρο της πρωτεύουσας.

1982: Στο ιερό προσκύνημα της Φατίμα στην Πορτογαλία, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' δέχεται τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν έναν ισπανό ιερέα, λίγο πριν επιτεθεί με την ξιφολόγχη του εναντίον του Ποντίφικα.

1984: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής επαναλαμβάνει την πρόταση που είχε κάνει ως πρωθυπουργός το 1976 για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, με αφορμή το μποϊκοτάζ των δυτικών χωρών στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 και την απάντηση του ανατολικού μπλοκ στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984.
1992: Πέθανε ο Νίκος Γκάτσος, ποιητής και στιχουργός. («Αμοργός») (Γεν. 8/12/1911)




Είπαν

«Ευγένεια είναι το ν' αντιμετωπίζεις ήρεμα και χωρίς θυμό τους κακούς τρόπους των άλλων.»
Μαρί Ανρί Μπέιλ

 http://www.sansimera.gr


ο καιρός 

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

 Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 76 %
Άνεμος: ΒΒΔ με 14 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1017.4 mb
Μαϊ 12, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
14 oC
Συννεφιά

  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00Συννεφιά18 oC66%ΒΒΔ με 13 km/h 
(3 Bf)
12:00Συννεφιά21 oC53%ΒΒΑ με 10 km/h 
(2 Bf)
15:00Αραιή συννεφιά22 oC48%ΒΑ με 10 km/h 
(2 Bf)
18:00Αίθριος καιρός22 oC47%ΒΑ με 6 km/h 
(2 Bf)