Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του Π.Δ για το Παρνασσό. Καθορισμός ζωνών, χρήσεις, περιορισμοί

Αναρτήθηκε στο opengov.gr στην ιστοσελίδα διαβούλευσης , σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Παρνασσού ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών».
Όλοι οι φορείς και οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους σε κάθε άρθρο του Σχεδίου.


Στόχος του υπό διαβούλευση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος είναι η προστασία και η διατήρηση της φύσης και του τοπίου μέσω της ορθολογικής διαχείρισής τους, ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ως πολύτιμου εθνικού πόρου, τόσο στην περιοχή του ήδη θεσμοθετημένου από το 1938 Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του προς θεσμοθέτηση Εθνικού Πάρκου, η οποία διακρίνεται για τη σπουδαιότητά της από βιολογικής, οικολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και πολιτιστικής απόψεως, καθώς και για τη μεγάλη σημασία που έχει για τη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου, της άγριας ορνιθοπανίδας και της χλωρίδας στη χώρα μας.

Δείτε την σελίδα διαβούλευσης από εδώ

http://www.amfissapress.gr

Ανοίγει έπειτα από 20 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο Δελφών

Επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια, εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο, περιλαμβάνει για φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ), που παρουσίασε η πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου, πρύτανης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, στα φιλόξενα γραφεία του Κέντρου, στην Πλάκα....




«Το σύνθημα φέτος είναι ποιότητα, λιτότητα και ευρύτητα», ανέφερε η κα. Αρβελέρ που συμπλήρωσε ότι έγινε το καλύτερο που θα μπορούσε, αφού για πρώτη φορά θα λάβει χώρα Συμπόσιο με ξένους από εννιά χώρες με ελάχιστο έως κανένα κόστος, ενώ επίσης τόνισε ότι το Κέντρο είναι περήφανο για την δουλειά που έγινε - χωρίς την ύπαρξη διευθυντή- ευχαριστώντας, παράλληλα, την κα Μάρω Νικολοπούλου και τον κ. Περικλή Σπάτουλα, την «ψυχή» του Κέντρου.
7 Ιουλίου ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο
Σημείο αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων είναι ότι το Αρχαίο Θέατρο Δελφών ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με καλλιτεχνική εκδήλωση, ύστερα από είκοσι και πλέον χρόνια, το Σάββατο 7 Ιουλίου, για να φιλοξενήσει το κονσέρτο «Ο Dmitri Shostakovich και οι φίλοι του συνθέτες Tischenko & Weinberg».
Στην κατάρτιση του προγράμματος 2012, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών συνεργάστηκε με πολιτιστικούς φορείς κύρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εκδηλώσεων, με ταυτόχρονη συμπίεση δαπανών.
Αναλυτικό πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων
31 Μαΐου - Εργαστήριο
Εργαστήριο - «Πού πάει το Πανεπιστήμιο» (Αθήνα, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).
Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».
6 - 8 Ιουλίου - Συμπόσιο
Διεθνές Συμπόσιο - «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη». Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια. (Ε.Π.Κε.Δ, Δελφοί).
Οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της 2.400ής επετείου από την Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα (388-387 π.Χ.).
6 Ιουλίου - Θέατρο
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ (Θέατρο Φρύνιχος).
«Ο Επιθεωρητής» κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της παγκόσμιας δραματουργίας. Πρόκειται για μια κορυφαία τραγική φάρσα, με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη. Το έργο θα ανεβεί σε μετάφραση ’ρη Αλεξάνδρου, διασκευή - σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη και φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και παίζουν οι ηθοποιοί Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Μυλωνάς, Χάρης Χαραλάμπους κ.ά.

6 Ιουλίου - Εικαστική έκθεση
Εικαστική έκθεση της Όπυ Ζούνη «Η τελευταία πινελιά» (Αίθουσα Ε.Π.Κε.Δ., Δελφοί).
Στην έκθεση, με τίτλο «Η τελευταία πινελιά -Το εργαστήρι της Όπυ Ζούνη», θα παρουσιαστούν 26 έργα της αξέχαστης Ζωγράφου Όπυ Ζούνη, εκ των οποίων τα 21 έργα είναι της τελευταίας της δουλειάς που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά. Την επιμέλεια της παρουσίασης, έχουν ο σύζυγός της Αλέκος και τα παιδιά της, σύμβουλος στην έκθεση θα είναι η παλαιά συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος, κα. Κατερίνα Κοσκινά.
7 Ιουλίου - Κονσέρτο
Κονσέρτο με τίτλο «Ο Dmitri Shostakovich και οι φίλοι του συνθέτες Tischenko & Weinberg» με το Κουαρτέτο Danel (Αρχαιολογικός χώρος Δελφών). Το κονσέρτο αφιερώνεται στη μνήμη του βιολονίστα Fyodor Druzhinin (1932-2007), μέλους του Κουαρτέτου Beethoven. Το Κουαρτέτο εγχόρδων Danel ιδρύθηκε το 1991, με έδρα το Βέλγιο. Θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς μουσικά σχήματα του είδους αυτού που συνεχίζει την μεγάλη παράδοση των Κουαρτέτων Beethoven, Pro Arte και Borodin. Το ρεπερτόριό τους είναι ευρύτατο με ιδιαίτερη έμφαση στη ρωσική μουσική.
8 Ιουλίου- Μουσική εκδήλωση
«Σμύρνη - 90 χρόνια μετά», με την Ορχήστρα και την Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου (Θέατρο Φρύνιχος).
Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη, ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή. Μουσική και τραγούδια προβάλλουν, μέσα από μια δημιουργική διάδραση, τη Σμύρνη την κοσμοπολίτισσα και του πολιτισμού, τη Σμύρνη της καταστροφής, της απώλειας, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς αλλά και τη Σμύρνη της ελπίδας.
9-15 Ιουλίου - Μουσικές Συναντήσεις
«Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις» - Art Campus, από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής (Ε.Π.Κε.Δ., Δελφοί).
18-28 Ιουλίου – Σεμινάρια
Σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού - 18η περίοδος, σε συνεργασία με το Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) (Ε.Π.Κε.Δ., Δελφοί).
16-27 Αυγούστου - Θεατρικά εργαστήρια
Πρόγραμμα θεατρικών εργαστηρίων «La guerre et la scène», Δελφική Ακαδημία της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης. Συνδιοργάνωση : «L' Union des Théâtres de l' Europe» (U.T.E. ) , Εθνικό Θέατρο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ., Δελφοί, 16-27).
Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
http://www.naftemporiki.gr/

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                            Πολύδροσος 10-5-2012 στις 07¨30
Γιορτάζει ο Σίμωνας.


Σήμερα

  • Ινδός καθηγητής προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρήθηκε παράνομος μετανάστης. Τελικώς, αφού προηγήθηκε παρέμβαση των πρυτανικών αρχών της ΑΣΟΕΕ, ο καθηγητής αφέθηκε ελεύθερος.
  • Σε συστράτευση καλεί όλες τις αριστερές δυνάμεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της - αποτελούμενη από τους Άγγελο Χάγιο, Σπύρο Δρίτσα, Δημήτρη Σαραφιανό και Γιάννη Σηφακάκη - με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο λαός κέρδισε μια πρώτη επιτυχία, δίνοντας ένα ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και του μαύρου μετώπου. Μπορεί να κάνει μια δεύτερη επιτυχία αν κάνει το βήμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του» δήλωσε ο κ. Χάγιος.
  • Υπέρ ενός επί της ουσίας προγραμματικού διαλόγου, εν όψει των αναπόφευκτων επαναληπτικών εκλογών, τάσσονται οι Οικολόγοι Πράσινοι σε απάντησή τους στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την συνάντησή τους στην Βουλή. Ακόμη ζητούν οι επαναληπτικές εκλογές να διεξαχθούν με απλή αναλογική. Εάν η ύπαρξη κυβερνητικού σχήματος δεν καταστεί εφικτή, πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση λίγων ημερών με αποκλειστική αποστολή την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και κατάργηση του πριμ των 50 εδρών, λένε οι Ο.Π.
  • «Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.
  • «Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός». Με αυτή τη φράση σχολίασε το ΚΚΕ την εν εξελίξει διαδικασία των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης και αποτελεί, πλέον, το πρώτο κόμμα που ζητά προσφυγή, εκ νέου, στις κάλπες.

Σαν σήμερα
1267: Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα.
1329: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ', κατά την εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων του Ορχάν, ηττάται στη μάχη του Πελεκάνου, στην ασιατική ακτή της Προποντίδος.
1801: Οι πειρατές της Μπαρμπαριάς κηρύσσουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ.
1859: Σημειώνοντα συγκρούσεις στην Αθήνα μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας. (Σκιαδικά)
1902: Ιατρικό επίτευγμα στην Αθήνα. Ο χειρουργός Σπυρίδων Μαγγίνας αφαιρεί με επιτυχία από ασθενή του ολόκληρο το δεξιό νεφρό του. Η εγχείρηση αυτή έχει ποσοστό επιτυχίας στο εξωτερικό μόλις ένα τοις χιλίοις.
1956: Εκτελούνται από τις βρετανικές αρχές οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, οι οποίοι ανέρχονται στην αγχόνη ψάλλοντες τον εθνικό ύμνο και ζητωκραυγάζοντες υπέρ της Ενώσεως.
 
Είπαν
«Δεν μπορεί κανένας ν' αποκτήσει δύναμη, σταθερή με αδικίες, επιορκίες και ψευτιές.»
Δημοσθένης

 

Πηγή: http://www.sansimera.gr



Ο Καιρός
 12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR Αύριο   7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αραιή συννεφιά 16 oC 75% ΒΒΑ με 9 km/h
(2 Bf)
12:00 Πιθανή βροχή 19 oC 63% ΒΑ με 12 km/h
(3 Bf)
15:00 Ασθενής βροχή 20 oC 58% ΑΒΑ με 15 km/h
(3 Bf)
18:00 Πιθανή βροχή 19 oC 58% ΑΒΑ με 12 km/h
(3 Bf)