Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τα τελευταία αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων

Μεγάλες ανατροπές δείχνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ένα εικοσιτετράωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με αυτές τα μεγάλα κόμματα εμφανίζουν μεγάλο πρόβλημα συσπείρωσης μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Η Νέα Δημοκρατία δεν φτάνει το 25% ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει οριακά τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16%.
Λίγο κάτω από 10% καταγράφεται το ΚΚΕ.
Πέμπτο κόμμα είναι αυτό του Καμμένου λίγο πάνω από 7% και μία μονάδα πίσω ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστέρα.
Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό ασφαλείας.
Την είσοδο στη Βουλή πετυχαίνει και η Δημοκρατική Συμμαχία με ποσοστό που ξεπερνά με άνεση το όριο του 3% ενώ οριακά εκτός καταγράφεται ο ΛΑΟΣ.
Εκτός μένουν επίσης Οικολόγοι, Δράση και Κοινωνική Συμφωνία.

 ΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ
Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευθούν θα μιλάμε για το κύκνειο άσμα του ΠαΣοΚ στη Β΄Αθήνας. Όπως μάθαμε αυτή την στιγμή Σύριζα και ΚΚΕ παλεύουν για την ...πρώτη θέση με τις ίδιες πιθανότητες και το ΠαΣοΚ αρκετά πίσω παλεύει για την Τέταρτη θέση, πλησιάζοντας με δυσκολία το διψήφιο νούμερο..
Σύμφωνα με το kafeneio-gr, σφαγή θα γίνει και με τους βουλευτές που εκλέγονται και όπως όλα δείχνουν το ΠαΣοΚ θα  εκλέξει 5 με αποτέλεσμα πολλοί πρωτοκλασάτοι να μείνουν απ»έξω…..
Πηγή : http://www.tsantiri.gr

Τα καλύτερα των extreme sports

Εντυπωσιακή συλλογή, για ένα χαλάρωμα

Ο ελληνικός κινηματογράφος δίνει... αυτοδυναμία

Αξέχαστες ατάκες με άρωμα εκλογών

Με μεγάλη επιτυχία, ο ελληνικός κινηματογράφος ασχολήθηκε με την αστεία πλευρά των εκλογών στην Ελλάδα. Οι γκάφες, τα «θα» των πολιτικών, οι αστείοι παρατρεχάμενοί τους και το προεκλογικό πάθος με το οποίο υποστήριζαν τους υποψήφιους, στον αγώνα για την εκλογική νίκη, χάρισαν άφθονο γέλιο στο κοινό, ενώ πολλά από αυτά μας θύμισαν πτυχές της αληθινής ζωής.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, βουλευτής Μαυρογυαλούρος υπόσχεται στο λαό της Πλατανίας ότι «θα σας εξαφανίσομεν», ενώ κανείς δεν ξεχνά τον κινηματογραφικό πατέρα της Τζένης Καρέζη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο να φωνάζει «Γκόρτσος- Γκόρτσος» στην ταινία Τζένη Τζένη.

«Λαγούς με πετραχήλια» τάζει ο βουλευτής Καλοχαιρέτας στην ταινία Στουρνάρη 288, διαβεβαιώνοντας τους ψηφοφόρους του για την αίσια έκβαση των υποθέσεών τους, με την κλασική πλέον φράση «Ετελείωσε!».









http://www.newsbeast.gr/

Τεστ αντοχής τα μέτρα του Ιουνίου

Ποια μέτρα καλείται να εφαρμόσει το νέο κυβερνητικό σχήμα

Την αμέσως επόμενη της εκλογής της, η νέα κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει σειρά σκληρών μέτρων που απορρέουν από το δεύτερο Μνημόνιο. Όπως εκτιμούν οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές στην εφημερίδα Real News, τα μέτρα του Ιουνίου θα αποδειχτούν τεστ αντοχής «με το καλημέρα» για τη νέα κυβέρνηση.

1. Μισθοί και απολύσεις

Από την 1η Ιουλίου 2012 η χώρα μας οφείλει να εφαρμόσει μείωση 12% στα ειδικά μισθολόγια, προκειμένου να εξοικονομηθούν 205 εκατ. ευρώ. Η τρόικα έχει ζητήσει την απόλυση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012 και συνολικά 150.000 μέχρι τα τέλη του 2015.

2. Μαχαίρι στα επιδόματα
Φαρμακευτική δαπάνη και εξορθολογισμός της λειτουργίας των νοσοκομείων καθώς και οι προνοιακές παροχές είναι επίσης μέσα στις υποχρεώσεις της νέας κυβέρνησης. Αυτό αναμένεται να φέρει κατάργηση 90 κοινωνικών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, αναπηρίας, πολυτέκνων, εργατικών ατυχημάτων κ.ά). Η μείωση των παραπάνω δαπανών θα αγγίξει ακόμη και το 50%.

3. Αποκρατικοποιήσεις
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, δηλαδή μόλις τον πρώτο μήνα της θητείας της νέας κυβέρνησης, πρέπει να έχουν μεταβιβαστεί οι εταιρείες ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ,ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC.

4. Φορολογική μεταρρύθμιση

Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και εξάλειψη των απαλλαγών και προνοιακών καθεστώτων είναι από τις βασικότερες υποχρεώσεις του οικονομικού επιτελείου. Μαχαίρι θα μπει σε περίπου 900 φοροαπαλλαγές. Αλλαγή θα επέλθει και στα κλιμάκια φορολόγησης, με μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 40% από 45% και δραστική μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

5. Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών
Σε μηνιαία βάση θα δημοσιοποιούνται πλέον τα δεδομένα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Αυτή τη στιγμή οι οφειλές του δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται σε 6,3 δισ. ευρώ. Ως τα τέλη του Ιουνίου, προβλέπεται να έχουν εφαρμοστεί μεταρρυθμίσεις για την εξάλειψη ληξιπρόθεσμων οφειλών και ελλειμμάτων στα ταμεία εφάπαξ.

6. Αλλαγές στην Επιθεώρηση Εργασίας και κάρτα εργασίας

Διενεργείται ήδη ανεξάρτητη αξιολόγηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ενώ αναμένονται νέοι στόχοι για τη λειτουργία του Σώματος. Για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κάρτα εργασίας υποχρεωτική είναι στο εξής η ταυτόχρονη πληρωμή μισθών, παρακρατηθέντων επί της μισθοδοσίας φόρων και κοινωνικών εισφορών.

7. Υγεία
Το υπουργείο Υγείας οφείλει να θέσει σε εφαρμογή πλήρως την αποτελεσματική ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αν το μέτρο δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, θα υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα.

ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 - ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΔΩΡΙΔΑΣ

Κομμένα από τον ΟΤΕ λόγω τεχνικής βλάβης είναι τα τηλέφωνα στη Μακρινή Δωρίδος και σε συνδυασμό με την απουσία κάλυψης κινητής τηλεφωνίας, οι κάτοικοι του χωριού είναι απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Μόνη λύση που έχουν για να επικοινωνήσουν είναι να μεταβούν ψηλά στο βουνό, στα 1.100μ. περίπου, για να πιάσουν σήμα από Πελοπόννησο. Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Μακρινής, Κωνσταντίνος Αναδιώτης, προσπαθεί συνεχώς να πείσει τους τεχνικούς του ΟΤΕ της Άμφισσας (και σήμερα αναγκάστηκε να απευθυνθεί και στα κεντρικά στην Αθήνα) για την άμεση επίλυση του προβλήματος, αφού λόγω των επικείμενων εκλογών, το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να στείλει ο δικαστικός αντιπρόσωπος τα τελικά αποτελέσματα μέσω τηλεγραφήματος από τη Μακρινή στις αρμόδιες υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ: http://troktiko.eu

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                           Πολύδροσος - Άνοιξη 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γιορτάζουν: Ειρήνη


     553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.
1789: Συνέρχεται στις Βερσαλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.
1897: Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, επιτίθενται με σφοδρότητα κατά των Ι και ΙΙ Μεραρχιών στον Δομοκό και τις αναγκάζουν να υποχωρήσουν προς την Όθρυ. (Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897)

Είπαν
«Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του.»
Γκαλιλέο Γκαλιλέι
Ο Καιρός

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m.   (Χάρτης)

ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22  o
Χαμηλή: 12  oC
Δ  με
 16 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 23  o
Χαμηλή: 12  oC
Δ  με
 16 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 25  o
Χαμηλή: 14  oC
ΔΒΔ  με
 11 km/h
Συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 25  o
Χαμηλή: 16  oC
Δ  με
 13 km/h
Συννεφιά το πρωί, συννεφιά με βροχή και πιθανή καταιγίδα για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22  o
Χαμηλή: 14  oC
Δ  με
 13 km/h
Ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21  o
Χαμηλή: 13  oC
Β  με
 8 km/h
Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη συννεφιά αργά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22  o
Χαμηλή: 13  oC
ΑΒΑ  με
 9 km/h