Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

       Με ικανοποιητικότατη συμμετοχή και σε κλίμα σύμπνοιας, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Επιμορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας.
    Εκλέχθηκαν οι εξής: για το Δ.Σ.,  Δρίβα  Λουκία, Καλπύρη Αναστασία, Πλατιά-Βακράκου Δέσποινα, Κατσαρού-Γκιώνη  Ιωάννα, Κοτσάνη  Πηνελόπη, Στρωτού Ιωάννα  και Ζανιά Μαρία.
      Για την  Εξελεγκτική Επιτροπή, Πανουργιά Ευγενία, Μπουρανή Ελένη,  Βαφιά Ιουλία  και Λίτσου Λία.
     Μέσα στην προβλεπόμενη από το Καταστατικό προθεσμία, οι εκλεγμένες θα συγκροτηθούν  σε σώμα.
            Συγχαρητήρια σε  όλες. 

                                                   
Η Πρόεδρος
ΛΟΥΚΙΑ  ΔΡΙΒΑ

Ο εκδότης Θανάσης Ψυχογιός τιμήθηκε στην Κάτω Τιθορέα


Μία πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου στην Κάτω Τιθορέα. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας κ.Χρυσούλα Μπεσίρη και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Κάτω Τιθορέας, τίμησαν ένα ξεχωριστό συγχωριανό μας, τον εμπνευστή και ιδρυτή του εκδοτικού οίκου ΄΄Ψυχογιός΄΄, κ.Θανάση Ψυχογιό. Ο κ. Ψυχογιός ο οποίος κατάγεται από το χωριό  Αγία Παρασκευή Τιθορέας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του παραβρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Κάτω Τιθορέας όπου μίλησε στο πολυάριθμο κοινό των μαθητών – καθηγητών, αλλά και πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Τιθορέας.  Ο κ.Ψυχογιός εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης  για την βράβευσή του και τόνισε ότι νιώθει μεγάλη χαρά που βρίσκεται κοντά σε φίλους και εκλεκτούς ανθρώπους της περιοχής.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Ψυχογιός μοιράστηκε αρχικά κάποιες ιδέες του με τους μαθητές, σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες ημέρες, αλλά και για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: <<κανείς δεν προχωράει στη ζωή του αν δεν κουράζεται και αν δεν προσπαθεί>>.  Στη συνέχεια μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Αγία Παρασκευή, διηγήθηκε ιστορίες από την οικογένειά του και από το χωριό του τα δύσκολα εκείνα χρόνια και έκλεισε κάνοντας αναφορά στην ίδρυση αλλά και στην πορεία του εκδοτικού οίκου ΄΄Ψυχογιός΄΄.
Η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του κ.Ψυχογιού  έκλεισε με ένα συμβολικό πήλινο δώρο που προσέφερε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας, το οποίο κατασκευάστηκε στο κεραμικό εργαστήρι του κ.Αγγελή, με χώμα από το χωριό της Αγίας Παρασκευής, τη γενέτειρα του κ.Ψυχογιού.
e-Tithorea.gr
psixogios8.jpgpsixogios7.jpgpsixogios5.jpgpsixogios3.jpg



   
psixogios2.jpg



psixogios4.jpg



psixogios6.jpg




Επτά σενάρια για την επόμενη μέρα στη Βουλή


Πώς λειτουργεί ο νόμος Παυλόπουλου...
Το ποσοστό των πολύ μικρών κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής θα αποτελέσει τον καταλύτη των εκλογών. 
Ο νόμος του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε αυτές τις εκλογές προβλέπει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής, τόσο πιο εύκολα θα υπάρξει συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.
 
Το πρώτο κόμμα παίρνει πενήντα έδρες επιπλέον, εις βάρος κυρίως του δεύτερου κόμματος. Αν το 2009 οι εκλογές είχαν διεξαχθεί με το νόμο Παυλόπουλου το ΠΑΣΟΚ ίσως να επιβίωνε περισσότερο της κρίσης, αφού θα είχε επιπλέον πέντε βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία τρεις λιγότερους.
Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» εξήγησε πως ο νόμος του στοχεύει στην κυβερνητική σταθερότητα, αφού τα ελληνικά κόμματα δεν έχουν παιδεία προγραμματικής σύγκλισης.
 
1.    Περίπτωση μεγάλου ποσοστού σε κόμματα εκτός Βουλής
 
Παραδοσιακά τα κόμματα εκτός Βουλής λαμβάνουν γύρω στο 4% συνολικά. Στον περιβάλλον πολιτικής ρευστότητας που διεξάγονται οι συγκεκριμένες εκλογές δεν αποκλείεται τα πολύ μικρά κόμματα να συγκεντρώσουν ακόμα και 10%, δεδομένου ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εκείνα που κινούνται οριακά στο όριο του 3% - που θα τους επιτρέψει  να μπουν στην Βουλή – συγκεντρώνουν σταθερά άθροισμα 10 με 8%. Σε αυτή την περίπτωση το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων θα πρέπει να είναι 36,3%, για να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με τα τελευταία δημοκοπικά δεδομένα το καταφέρνουν.
 
2.    Περίπτωση να μην μπορούν να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
 
Υπό «κανονικές συνθήκες», όπως τις περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις πλέον, τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ,  θα μπορέσουν να συνεργαστούν χωρίς την βοήθεια τρίτου κόμματος, μόνο εάν συγκεντρώσουν από 37,17% και πάνω – ανάλογα πάντα με το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής. Έτσι αν αυτά τα κόμματα πάρουν – πράγμα τελείως απίθανο – 0%, τότε το άθροισμα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θα πρέπει να είναι 40,40%, αν οι «μικροί» συγκεντρώσουν 6% τότε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα πρέπει μαζί να έχουν σχεδόν 40%, αριθμό που φαίνεται να τον ξεπερνάνε μεν, οριακά δε.
 
3.    Περίπτωση αυτοδυναμίας
 
Για να μπορεί ένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με δεδομένο το πριμ των πενήντα εδρών που προβλέπεται από τον συγκεκριμένο νόμο, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 101 έδρες. Αν τα κόμματα εκτός Βουλή έχουν 4%, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, τότε το πρώτο κόμμα δεν θα έχει 151 βουλευτές με λιγότερο από 38,78%.
 
4.    Περίπτωση πολυκομματικής Βουλής
 
Όσα περισσότερα κόμματα μπουν στην Βουλή, οχτώ ή ακόμα και δέκα, τόσο θα μειωθεί το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής. Το γεγονός αυτό θα ανέβαζε το απαιτούμενο ποσοστό που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να συγκυβερνήσουν.  Επίσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση των επιπλέον πενήντα εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα και να πάρει λιγότερες από πενήντα, μπροστά στο ενδεχόμενο να παραβιάζεται η αναλογικότητα που προβλέπει το Σύνταγμα.
 
5.    Περίπτωση συγκυβέρνησης που δεν συμμετέχει το πρώτο κόμμα
 
Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του πρώτου κόμματος για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, υπάρχει πάντα η εκδοχή να μην συμφωνήσει με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα σε κάποιο πρόγραμμα. Τότε ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος παίρνει διερευνητική εντολή. Τότε θα πρέπει τα δικά του ποσοστά  αθροιστικά με των πρόθυμων μικρότερων να αγγίξουν από 37,57 μέχρι 38,78, αν τα κόμματα εκτός Βουλή θα έχουν ποσοστά από 4 μέχρι 7%. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής εικόνα ο δεύτερος θα πρέπει να βρει να συνεργαστεί για να σχηματίσει κυβέρνηση, άλλα δύο κόμματα ή και περισσότερα, κάτι που δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές δε δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες.
 
6.    Περίπτωση συγκυβέρνησης κομμάτων της αριστεράς
 
Η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση θα είναι δύσκολη να πραγματοποιηθεί, αλλά όχι απίθανη. Αν η Κοινωνική Συμφωνία της κας Λούκας Κατσέλη μπει στη Βουλή ή αν συμπράξουν τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς (συμπεριλαμβανομένων των Οικολόγων) με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Πάνου Καμένου, τότε ίσως σχηματιστεί η πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας «αριστερών» κομμάτων στην ελληνική ιστορία. Η κυβέρνηση αυτή θα σχηματιζόταν αφού δεν θα μπορούσαν να τα βρουν οι δύο μεγάλοι, οπότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έδινε την διερευνητική εντολή στο τρίτο κόμμα.
 
7.    Περίπτωση ακυβερνησίας
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση που να μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, τότε καλεί όλα τα κόμματα και καταβάλλει τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Αν δεν ευοδώσει τότε προκηρύσσει εκλογές.
 
Ο παρακάτω πίνακας έχει παραδείγματα για 0-10% εκτός Βουλής και το αντίστοιχο ποσοστό για να βγουν από 151 έως 158 έδρες




ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

Ο Νίκος Χουντής , Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Τσουκαλάς Υπ.  βουλευτής Επικρατείας (Πρ. Πρόεδρος ΟΤΟΕ) θα παρευρεθούν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Φωκίδα που θα γίνει την Παρασκευή 27-4-2012 στο Καφέ Πέτρα - Κοσκορου στις 8 μ.μ. 

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και θα παρουσιαστεί η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης της αριστεράς που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτή συζήτηση με τους υποψηφίους βουλευτές της Δημιουργίας Ξανά.


Την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 6μμ, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της Άμφισσας, θα γίνει Ανοιχτή Συζήτηση με τους πολίτες της Φωκίδας,με ομιλητές την Υποψήφια Βουλευτή της Φωκίδας με τη Δημιουργία, Ξανά!, Χριστίνα Παυλίδου, τον Γιάννη Σιάτρα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, τη Ράνια Σιόρεντα, μελος της Ελεγκτικής Επιτροπής και τον Ορέστη Αφορδακό, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος.

Eλάτε να μιλήσουμε για μια Πολιτική χωρίς παλιούς πολιτικούς, ελάτε να γνωρίσετε τη «Δημιουργία, Ξανά!»
http://www.dimiourgiaxana.gr/

«Με λένε Σπύρο και είμαι μ...ς» Η απάντηση στο βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου

Βίντεο - απάντηση στην Κατερίνα Μουτσάτσου από χρήστη του διαδικτύου. Αναφέρεται στις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα και επιλέγει να βροντοφωνάξει I am M*lakas... (Vid)


Η απάντηση στο βίντεο της Κατερίνα Μουτσάτσου, που με υπερηφάνεια δηλώνει Ελληνίδα, έρχεται από τον Σπύρο, ο οποίος βροντοφωνάζει πως όχι μόνο είναι Greek αλλά και... Malakas!
"Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, αλλά ούτε και τεμπέλης. Η χώρα μου έχει από τους μικρότερους δημόσιους τομείς στην Ευρώπη και δουλεύω τις περισσότερες ώρες τον χρόνο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο", σημειώνει με την αρχή του βίντεο.
Αναφέρεται στις διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί χωρίς η αστυνομία να του επιτεθεί με χρήση χημικών.
Τη χώρα μας δεν τη κυβερνούν καν οι πολιτικοί που ψηφίζουμε, καθώς είναι απλοί εντολοδόχοι, παρά ταύτα συνεχίζουμε και ψηφίζουμε κάθε φορά τους ίδιους, δηλώνει ο Σπύρος.
«Μου λένε ψέματα και εγώ τους ξαναψηφίζω. Μου κλέβουνε τη ζωή και εγώ τους ξαναψηφίζω. Μου κλέβουνε τα όνειρα και εγώ τους ξαναψηφίζω…».
"Δεν έχει πια σημασία τι θα ψηφίσω. Η χώρα μου κάνει πάντα ότι της λέει η Ε.Ε. και η ντόπια ελίτ", τονίζει και αφού περιγράφει τα προβλήματα που έχουν διογκωθεί στην Ελλάδα και καταλήγει να βροντοφωνάξει My name is Spyros and I am M*lakas!
Στο τρίλεπτο βίντεο που έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο υπάρχουν και εικόνες από το βίντεο που δημιούργησε η Κατερίνα Μουτσάτσου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Δείτε την απάντηση του Σπύρου στο βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου:






Φεράρι 200.000 ευρώ είχε Θηβαίος αγρότης που δήλωνε πολύτεκνος με εισόδημα 30.000 ευρώ!!!


ΦΕΡΑΡΙ 200.000 ΕΙΧΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ 
 Οι ιδιοκτήτες περίπου 40.000 αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού -άνω των 2700 κ.ε.- μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομιών περίπου 6.000 έως 7.000 εξ αυτών δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα που δεν δικαιολογούν την απόκτηση των συγκεκριμένων πανάκριβων οχημάτων, ανάμεσα στα οποία πολυτελή ΙΧ, τζιπ μέχρι Φεράρι και Πόρσε.
Μάλιστα προ μερικών ημερών υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν στην Θήβα μία διθέσια Φεράρι 4664 κυβικών εκατοστών, κόστους άνω των 200.000 ευρώ όπου ιδιοκτήτης φερόταν αγρότης που δήλωνε έσοδα περίπου 30.000 ευρώ. Εκείνο που εντυπωσίασε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι η διθέσια Φεράρι είχε πινακίδες πολυτέκνου.
Μετά τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τις καταθέσεις στο εξωτερικό, το ΣΔΟΕ αναζητεί νέους τρόπους προκειμένου να εντοπίσει κραυγαλέες υποθέσεις φοροδιαφυγής και να αυθηθούν τα δημόσια έσοδα. Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελών του ΣΔΟΕ, θα αρχίσει ηλεκτρονική αναζήτηση και διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων των ιδιοκτητών ΙΧ κυβισμού άνω των 2700 κ.ε.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ «θα πρόκειται για μία ταχύρυθμη συγκριτική διαδικασία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα βρούμε περισσότερα από 6.000 πολυτελή αυτοκίνητα όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, αναντίστοιχα με την κατοχή αυτοκινήτων τέτοιου μεγάλου κυβισμού. Από εκεί και πέρα θα εστιάσουμε τον φορολογικό μας έλεγχο στους συγκεκριμένους κατόχους των ΙΧ, αρχίζοντας με αυτούς που έχουν τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και δηλώνουν αντιστρόφως ανάλογα εισοδήματα».


ΠΗΓΗ  tovima.gr

Επτά τρόποι για να βοηθήσετε στην προστασία του πλανήτη


«Πράσινες» συμβουλές για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων

Με αφορμή την ημέρα της Γης, η οποία γιορτάστηκε την Κυριακή 22 Απριλίου, διαβάστε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον πλανήτη μας με επτά απλούς τρόπους και να βάλετε ένα μικρό λιθαράκι στην διατήρηση των οικοσυστημάτων και την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής:

1. Δηλώστε συμμετοχή σε δράσεις καθαρισμού στην περιοχή σας.

2. Εξοικονομήστε υδάτινους πόρους. Υπολογίστε πόσο νερό χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και μειώστε το υδάτινο αποτύπωμά σας.

3. Μετακινηθείτε «πράσινα». Χρησιμοποιήστε ποδήλατο, τα Μέσα Μεταφοράς ή πηγαίντε στον προορισμό σας με τα πόδια.

4. Απλώστε τα ρούχα σας έξω αντί να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο.

5. Προτιμήστε τα τοπικά προϊόντα για το καθημερινό σας γεύμα. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι επιλέξτε εγχώρια φρούτα και λαχανικά, αλλά και κρέας, μέλι και γαλακτοκομικά.

6. Πάρτε μαζί το θερμός σας. Αν αγοράζετε κάθε μέρα καφέ, πάρτε μαζί σας ένα θερμός, για να μειώσετε τον όγκο των απορριμμάτων που δημιουργείτε.

7. Βγείτε έξω και χαρείτε τη φύση. Ασχοληθείτε με τον κήπο σας, κάντε πεζοπορία, ποδηλασία, παρατηρείστε πουλιά! Με άλλα λόγια χαρείτε το φυσικό περιβάλλον με σεβασμό, δωρεάν!

Πηγή: econews.gr

Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.




Κέρασα αγιορείτικο κρασί την γυναίκα μου. Κοιμήθηκα μαζί της σε ακριβό ξενοδοχείο.
Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...

Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.
ΕΣΕΝΑ, ρε αρ
x..., τί σε νοιάζει ;;!!
Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;

ΞΕΡΩ, γιατί...
Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Να 'μαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Να 'μαι ένα τίποτα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.

Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.

Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί να 'χω γιατρό.
Να 'μαι στον ποδαρόδρομο, αντί να 'χω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβίθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο.
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.


ΟΧΙ καθάρματα. ΟΧΙ κλεφταράδες. ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ... κυβερνητικοί. Πράσινοι, γαλάζιοι και μαύροι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θα 'μαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Άλλους.
Και Νεκρός θα 'μαι Εχθρός σας...

http://polydrososparnassou.blogspot.com/



ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2012 ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 10 π.μ.


Δελτίο τύπου

Μπήκαμε στην τελευταία βδομάδα πριν τον αγώνα και η προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται προς το τέλος της. Το χιόνι στη διαδρομή είναι πια λίγο και είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει μέχρι την Κυριακή.
Η διαδρομή ξαναμετρήθηκε και βγήκε 24 χιλιόμετρα ακριβώς, ενώ το αρχείο με τα στοιχεία της διαδρομής θα “ανέβει” στο site του συλλόγου.
Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί από τις 20/4. Κάποιες διευκρινίσεις χρειάζονται σε σχέση με πληρωμές χωρίς δήλωση. Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους στη γραμματεία ταυτότητα και απόδειξη κατάθεσης για κάθε ενδεχόμενο. Ένας αριθμός 30 περίπου θέσεων είναι κενός μέχρι τη συμπλήρωση των τριακοσίων συμμετοχών και θα διατεθούν στους πρώτους που θα εγγραφούν στη γραμματεία, που θα ανοίξει την παραμονή του αγώνα το Σάββατο 28/4 στις 5μμ.
Να θυμίσουμε στους συμμετέχοντες ότι στους σταθμούς  δεν θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια, και ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν να μεταφέρουν δοχείο για την υδροδοσία τους.
Καλώς να ορίσετε στην Αμφίκλεια.
Από την Οργανωτική επιτροπή.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «CATASTROIKA» από τους Πολίτες στο Προσκήνιο


Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «CATASTROIKA»  την Δευτέρα 30-4-2012 (παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς) στις 8μμ στο δημαρχείο της ΙΤΕΑΣ.
Η προβολή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση επί δημοτικών θεμάτων.

Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ
Οι δημιουργοί του Debtocracy  δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδου συνεχίζουν με το ντοκιμαντέρ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ» που είναι αποτέλεσμα της «συνεργασίας» δεκάδων επιφανών διανοητών.
Αρχές του 1989 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ χαρακτήρισε με τον όρο «ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ» τη διάλυση της Σοβιετικής  αυτοκρατορίας. Ο όρος αυτός  έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας.
Αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα.
Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα: Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, του κοινωνικού κράτους, των μισθών και συντάξεων, των μικρομεσαίων.   Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους, την ίδια ώρα που το σύνταγμα και η δημοκρατία θα υφίσταται την μεγαλύτερη ήττα τους….
Η συνέχεια επί της οθόνης……

Διαμαρτυρία από τον Δήμο Δελφών για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και για τη μη διέλευση της από τους Δελφούς


Σας εκφράζουμε την πιο έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητη απόφασή σας να μη συμπεριλάβετε στη φετινή διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας τους Δελφούς. Είναι γνωστή στην Ε.Ο.Ε. η πανάρχαια σύνδεση Δελφών – Ολυμπίας, που ξεκινά από τον περίφημο πυθικό χρησμό, ο οποίος έπεισε τους αρχαίους μας πρόγονους να ξεκινήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.

Η Ολυμπιακή Ιδέα συνδέεται άμεσα με τους Δελφούς και τους Πυθικούς Δελφικούς Αγώνες, ενώ πασίγνωστη και προφανής είναι η σύνδεση των δύο αυτών ιερών τόπων (Δελφών – Ολυμπίας) στη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας, ως δύο από τους τρεις (μαζί με την Ακρόπολη των Αθηνών) σημαντικότερους πυλώνες του μεγαλειώδους αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Σε κάθε περίπτωση, εάν δε μπορεί να γίνει κατανοητή η δική μας διαμαρτυρία, οφείλετε να επιδείξετε σεβασμό στο συμβολισμό που περικλείει ο ιερός χώρος των Δελφών για την Παγκόσμια Κοινότητα και ιδιαιτέρως για το Ολυμπιακό Κίνημα και να διορθώσετε άμεσα την εσφαλμένη απόφασή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ


ΠΡΟΣ: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Συνάντηση Περιβαλλοντικών Συλλόγων πόλεων, των βορείων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου


Πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα το Σάββατο 21-4-2012 η απο καιρού προγραμματισθείσα συνάντηση Περιβαλλοντικών Συλλόγων πόλεων, των βορείων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου. Τον συντονισμό και την οργάνωση είχαν αναλάβει ο Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ'' και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κορινθιακού η ''ΑΛΚΥΩΝ''.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα κατά περιοχές, ακούστηκαν απόψεις και εξελίξεις για τις δράσεις οι οποίες είχαν αναληφθεί απο τους Συλλόγους, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και βεβαίως προτάσεις για τις επόμενες είτε  κοινές  είτε μονομερείς  ενέργειες, με σκοπό πάντα την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.  Διαπιστώθηκε από όλους η απουσία της αρωγής του Ελληνικού Δημοσίου απο οποιανδήποτε περιβαλλοντική δράση και βεβαίως η απαθής έως και μεροληπτική στάση Υπηρεσιακών Παραγόντων και Αρμοδίων έναντι των πάσης φύσεως παραβάσεων και παραβιάσεων της Νομοθεσίας και των Συμβάσεων για το περιβάλλον.
Η συνάντηση κατεγράφει  (video) από  Γερμανικό  τηλεοπτικό συνεργείο και θα αποτελέσει τμήμα ενός ντοκυματέρ με θέμα την ρύπανση των  βόρειων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 10-5-2012 στο Ευγενίδειο Ίδρυμαστην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το 10ον Πανελλήνιο Συμπόσιο  Ωκεανογραφίας και Αλιείας του ΕΛΚΕΘΕ...  Εκεί θα  αναπτύξουν τις απόψεις τους και τα  περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες,  7 Σύλλογοι απο πόλεις πέριξ του Κορινθιακού Κόλπου, με ακροατήριο Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και  άλλους Επιστήμονες ειδικευμένους σε θέματα  Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.  Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται και ο Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ''. Επίσης εντός των επομένων ημερών, αναμένεται η  οριστικοποίηση  συνάντησης  Συλλόγων,  με καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Ιτέα, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας θαλασσίου πάρκου στον κόλπο της Ιτέας.
Από εφημερίδα ΦΩΚΙΣ

Εκδηλώσεις - Συναυλίες αφιερωμένες στην τρίτη ηλικία


Ο Δήμος Δελφών, σας προσκαλεί στις μουσικές εκδηλώσεις-συναυλίες που διοργανώνει, αφιερωμένες στην Τρίτη Ηλικία.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουντα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΙΤΕΑΣ & οι ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:


  • Σάββατο 28/4/2012 και ώρα 19:30 στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας- Ωδείο Ιτέας
  • Τετάρτη 2/5/2012 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών- Φιλαρμονική Δ.Ε. Δελφών & Ωδείο Δ.Ε. Ιτέας
  • Σάββατο 12/5/2012 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας- Ωδείο Δ.Ε. Άμφισσας
  • Κυριακή 13/5/2012 και ώρα 19:30 στο Παρθεναγωγείο Γαλαξειδίου- Φιλαρμονική Δ.Ε. Γαλαξειδίου- Ωδείο Άμφισσας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Καλημέρα από την Πολύδροσο και την Άνω Σουβάλα

                                            Πολύδροσος Άνοιξη 2012
                                            Τα σκουπίδια κύριοι Πρόεδροι των Συλλόγων
                                            της Σουβάλας, τι θέλουν σε ένα τόσο όμορφο χωρίο.
                                            Θα κάνετε κάτι γιατί ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας
                                            θα εφαρμόσει το κανονισμό καθαριότητας.
                                           Το κανονισμό της λακούβας πότε θα εφαρμόσει δεν μας έχει πει.
                                           Αυτά για το πρωί σήμερα. Ελπίζουμε να μη μας
                                           υποχρεώσουν να δείχνουμε φωτογραφίες με σκουπίδια.

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Αραιή συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21 oC
Χαμηλή: 10 oC
Δ με
16 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21 oC
Χαμηλή: 10 oC
Α με
11 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 10 oC
ΑΒΑ με
13 km/h
Πιθανή βροχή νωρίς το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 10 oC
ΒΑ με
17 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΒΒΔ με
14 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20 oC
Χαμηλή: 10 oC
Α με
10 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16 oC
Χαμηλή: 10 oC
ΒΑ με
13 km/h