Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Υδριάδα: 100% Eλληνική εφεύρεση!

Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου Ελληνική ιδέα που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.
Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη -προφανώς πόσιμου- νερού. Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς .... νησιώτες στα πρόθυρα της λειψυδρίας. Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί,
έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας...


Στην Ηρακλειά, δίπλα στη Νάξο, εδώ και τρία χρόνια, λειτουργεί ένα εξολοκλήρου Eλληνικό έργο. Η Υδριάδα,
είναι μια πρότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που παίρνει την ενέργειά της
από ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκή συστοιχία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μαζί με τους συνεργάτες του Θ.Λίλα και Α.Βατίστα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα που για την νησιωτική Ελλάδα
θα έπρεπε να είναι ο «απόλυτος στόχος».
Την δημιουργία νερού από τη θάλασσα χωρίς να καταναλώνεται «ρυπογόνο» ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ.

Υδριάδα με ύψος άνω των 35 μέτρων, αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες και έναν κεντρικό, συνδεδεμένους με μεταλλικό πύργο που φιλοξενεί και την ανεμογεννήτρια. Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες 300 κατοίκων σε νερό και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, όχι βέβαια και κατασκευής...

Η αντίστροφη όσμωση, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Υδριάδα, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε «εθνικό» επίπεδο σκόνταφτε πάντα στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος η οποία αν καλυπτόταν από ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ (άνθρακας κλπ) δεν θα είχε το οικολογικό αποτύπωμα που όλοι αναζητούμε στις ημέρες μας.
Οι επιστήμονες που εξέλιξαν την Υδριάδα, έλυσαν αυτό το πρόβλημα, εγκαθιστώντας πάνω στον τεράστιο πυλώνα, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχό της λειτουργίας, η Υδριάδα είναι εφοδιασμένη και με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο!

Η ιδέα έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα έχει ...καταφέρει να εξαγριώσει τους τοπικούς κοινοτικούς νερουλάδες οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο να χάσουν το μεροκάματό τους όταν το σύστημα θα λειτουργήσει πλήρως παρέχοντας δωρεάν νερό!

Στην πορεία υλοποίησης του έργου από την ομάδα του Πανεπιστημίου, - σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές - οι υπεύθυνοι άκουσαν ακόμα και την δικαιολογία από τα χείλη αρμόδιων παραγόντων ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνετε δωρεάν νερό. Θα μας το χαρίζετε και εμείς θα το πουλάμε».

Τυχαίο που η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν νομίζω...
http://polydrososparnassou.blogspot.com/

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή τη φορά δεν τηρήθηκε η παράδοση με τη συμμετοχή στην 12η θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας:
1. Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα. Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.
2. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου, σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ.
3. Γιάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος της ΝΔ
4. Ηλίας Κονοφάγος, χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης.
5. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας.
6. Σταύρος Παπαγεωργίου, πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση.
7. Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, πολιτικός μηχανικός.
8. Θεόδωρος Λαμπράκης, Οικονομολόγος.
9. Γεώργιος Πετράκης, υπάλληλος δασικής Υπηρεσίας. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
10. Σωτήριος Βαχαβιώλος, πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE.
11. Δήμητρα Λυγούρα, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων. Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης.
12. Δημήτρης Τσομώκος, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο Πύρρος Δήμας τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερη στη λίστα η Φώφη Γεννηματά και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ένα από τα νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

1. Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης (τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες)
2. Φώφη Γεννηματά, Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός, τ. Υπερνομάρχης Αθηνών–Πειραιώς
3. Νίκος Ανδρουλάκης, 33 χρονών, Πολιτικός μηχανικός, Μέλος Π.Σ. ΠΑΣΟΚ
4. Θ.Καρυώτης, καθ. Πανεπιστημιακού συστήματος της Πολιτείας Μαίριλαντ ΗΠΑ, ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας
5. Κυριακή Σταμαδιάνου, 29 χρονών, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και νέων δικηγόρων Αθήνας
6. Αθ. Τσαυτάρης, Καθ.Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. ΓΓ Έρευνας &Τεχνολογίας
7. Τάσος Φλάμπουρας, Επιχειρηματίας στο χώρο των τεχνολογιών του Διαδικτύου με διεθνή δραστηριότητα
8. Άρτεμις Παπαδάκου, 29 χρονών, Αρχιτέκτων, που εργάζεται στην Ελλάδα και την Νέα Υόρκη
9. Σωτήρης Γκασούκας, Δικηγόρος- Οικονομολόγος, ΑμεΑ
10. Άννα Πάντου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης
11.Φραγκίσκος Μπριλάκης, Αγρότης – καινοτόμος επιχειρηματίας στην Ιεράπετρα
12. Μαρία Αναγνωστοπούλου, 30 χρονών, γιατρός, μέλος ΕΣ ΠΑΣΟΚ
Newsroom ΔΟΛ

«Με λένε Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα»


Τo «μανιφέστο» που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Θραύση κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από δύο ημέρες στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου.
Η ηθοποιός, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες.
«Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση» λέει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

«Γεια, δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, σπάω πιάτα ή λέω "Όπα" στην καθημερινότητα μου.
Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα να και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.
Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.
Πιστεύω στον ελληνισμό... Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα - και δεν είμαι η μόνη που οφείλει - είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.
Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.
Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες πάνω από 6.000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.

Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ
.

Το όνομα μου είναι Κατερίνα... Και είμαι Ελληνίδα».





Πηγή: www.radar.gr

Τα 14 κλασικά λογοτεχνικά βιβλία που πρέπει να έχεις διαβάσει στη ζωή σου

Δεκατέσσερα αντιπροσωπευτικά (από τα πολύ περισσότερα) δείγματα της ελληνικής και ξένης πεζογραφίας που καλό είναι να έχεις διαβάσει στη ζωή σου. 

1. Μαντάμ Μποβαρύ - Γκυστάβ Φλωμπέρ
Γράφτηκε το 1857 από τον αριστοτέχνη του γαλλικού ρεαλισμού, Φλωμπέρ. Η νέα, όμορφη και ευφάνταστη Έμμα Μποβαρύ πλήττει στο γάμο της και ασφυκτιά στο μικροαστικό περιβάλλον της επαρχίας. Βρίσκει καταφύγιο στη ρομαντική λογοτεχνία, τις πολυτέλειες και τις αδιέξοδες ρομαντικές περιπέτειες.
2. Το υπόγειο - Φιοντόρ Ντοστογιέφκσκι
Μυθιστόρημα - σταθμός στην παγκόσμια λογοτεχνία αλλά και στη βιβλιογραφία του Ντοστογιέφσκι, όχι μόνο για τον τρόπο αφήγησης, αλλά κυρίως, για τα κεφαλαιώδη πανανθρώπινα ζητήματα που θίγονται στις σελίδες του. Θέματα, στα οποία ο συγγραφέας θα επιστρέψει στα επόμενα έργα του, που θα τον καθιερώσουν πλέον ως έναν από τους κορυφαίους λογοτέχνες όλων των εποχών.


3. Οι Δουβλινέζοι - Τζέιμς Τζόυς
Ο Λεοπόλδος Μπλουμ, ένας απλός Δουβλινέζος, ξυπνάει το πρωί και φεύγει, όπως κάθε μέρα, για τη δουλειά του. Οι δραστηριότητές του όμως δεν του επιτρέπουν να επιστρέψει σπίτι του, μέχρι το επόμενο πρωί. Η δράση του μυθιστορήματος είναι ελάχιστη, η τεχνική του "εσωτερικού μονολόγου" όμως που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας, σκιαγραφεί με λεπτομέρεια το φάσμα των σχέσεων του ήρωα.
4. H Πτώση - Αλμπέρ Καμύ
Ένα από τα κορυφαία έργα του Καμύ. Κείμενο λιτό αλλά πλούσιο σε νόημα και εκφραστικά μέσα, που μεταφέρει με επιτυχία στον αναγνώστη την αγωνία και τη φρίκη που βιώνει ο πρωταγωνιστής.
5. Ανιαρή ζωή - Άντον Τσέχωφ
Είναι σίγουρα η καλύτερη εισαγωγή στα έργα του Τσέχοφ, αφού εδώ θα βρεις όλες τις θεατρικές και αφηγηματικές τεχνικές του μεγάλου δραματουργού. Ο Νικολάι Στεπάνοβιτς, επιτυχημένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο, έχει πλήρως αποτυχημένη οικογενειακή και προσωπική ζωή. Η αδιαφορία για την αληθινή ζωή, η απουσία νοήματος στην καθημερινότητά του τον οδηγούν σε πρόωρο θάνατο. Λίγο πριν πεθάνει συλλογίζεται από την αρχή το νόημα της ζωής. Το νόημα που υπήρχε ανέκαθεν δίπλα του, αλλά ουδέποτε συνειδητοποίησε τη ζωογόνο δύναμή του.


6. Η φόνισσα - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, που έχει μεταφραστεί μάλιστα σε πολλές άλλες γλώσσες. Πρωταγωνίστρια η Φραγκογιαννού, η "Φόνισσα", κατ' άλλους κοινή εγκληματίας, κατ' άλλους τραγική φιγούρα, θύμα των κοινωνικών στερεοτύπων και κατ' άλλους διεστραμμένος νους, σκοτώνει τα κορίτσια "για να τα απαλλάξει από τα βάσανά τους".
7. Ο ζητιάνος - Ανδρέας Καρκαβίτσας
Η ανατομία της ψυχής ενός γέρου ζητιάνου που φτάνει περιπλανώμενος σε ένα φτωχό χωριό της Θεσσαλίας, έχοντας μαζί του ένα μισοπαράλυτο παιδί, το οποίο επιδεικνύει για να "κερδίσει" την ελεημοσύνη των χωρικών. Ο ζητιάνος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αφέλεια των γυναικών του χωριού, που πιστεύουν στα ξόρκια και τα μαγικά βότανα. Όμως, κάποια στιγμή έρχεται σε σύγκρουση με τον ισχυρό άνδρα του χωριού, με φόντο τη ζοφερή εικόνα της ζωής των κολίγων στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, που μόλις έχουν απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό.
8. Η κουζίνα - Εμίλ Ζολά
Ένα απολαυστικό ψυχογράφημα της υποκριτικής αστικής κοινωνίας, με κεντρικά θέματα τη μοιχεία στην αστική τάξη, την αηδιαστική υποκρισία και την απύθμενη ανοησία των αξιοσέβαστων αστών. Ο Ζολά διεισδύει από τα κοσμικά σαλόνια των "ευγενών" αστών στον ανήθικο και συγκαλυμμένο υπόνομο της Κουζίνας τους.
9. Χρυσός Σκαραβαίος - Έντγκαρ Άλαν Πόε
Μια σύντομη ιστορία που καθιέρωσε τον Πόε στην αμερικανική λογοτεχνία. Οι αναλυτές του ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια κρυπτογραφημένη διαδικασία αυτοανάλυσης, που, όσο προχωρά το διήγημα, τόσο περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται.


11. Άννα Καρένινα - Λέων Τολστόι
Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα: ένας εμβριθής και σύνθετος στοχασμός γύρω από την απιστία και τον έρωτα, με φόντο την αυτοκρατορική Ρωσία. Έχει θεωρηθεί η πνευματική αυτοβιογραφία του Τολστόι γεγονός που του προσθέτει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
12. Η ζωή εν τάφω - Στράτης Μυριβήλης
Ένα αντιπολεμικό μυθιστόρημα (το πρώτο του Στράτη Μυριβήλη) με τη μορφή ημερολογίου, επικό, ρεαλιστικό, αλλά και λυρικό, που άρχισε να σχεδιάζει ο συγγραφέας όταν βρισκόταν στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.


13. Η ζωή ενός άχρηστου ανθρώπου - Μαξίμ Γκόργκι
"Το θέμα μου", όπως έχει γράψει ο ίδιος ο συγγραφέας, "είναι η ψυχολογία του χαφιέ, μια συνηθισμένη ψυχολογία ενός τρομαγμένου Ρώσου, που ζούσε με το φόβο. Γράφτηκε σύμφωνα με την αφήγηση του ήρωα, που υπηρέτησε σ' ένα τμήμα της Οχράνα και τις αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός συναδέλφου του".
14. Η τιμή και το χρήμα - Κωνσταντίνος Θεοτόκης
Αριστουργηματική ανατομία της ελληνικής κοινωνίας, λίγα χρόνια πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους, με κεντρικό θέμα τις αντιθέσεις τιμή - χρήμα, έρωτας - κοινωνική υπόληψη, που συνοψίζεται στη φράση "Ανάθεμά τα τα τάλαρα!", που επαναλαμβάνεται σταθερά από τη Ρήνη και τον Αντρέα, το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί στη νουβέλα. Με άψογο χειρισμό της τεχνοτροπίας του ρεαλισμού, ο Θεοτόκης προβάλλει την κοινωνική αδικία, τη διαφθορά και την εξάρτηση των ανθρώπων από το χρήμα.
Πηγή : http://www.cosmo.gr

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2012


Ενημέρωση από το ΚΕΠ Δήμου Δελφών, στην Άμφισσα
Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ /ΛΑΕ για το έτος 2012, ξεκινάει την 25ηΑπριλίου 2012 και λήγει την 25η Μαΐου 2012.
Οι αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για το έτος 2012, περιλαμβάνουν:

Α. Προγράμματα Τουρισμού με δύο επιλογές: 8ημερες διακοπές και 3ήμερες εκδρομές
Β. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων

Δικαιούχοι των ανωτέρω προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι:
  1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
  2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  3. Οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.
  4. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι- παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
  5. Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.

Περεταίρω για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αυτής διευκρινίζονται τα εξής:
  • οι αιτήσεις συμμετοχής για τα Προγράμματα Τουρισμού και Βιβλίων, θα υποβληθούν μαζί.
  • Όλα τα Δελτία για τα ανωτέρω προγράμματα θα δοθούν στους δικαιούχους έπειτα από κλήρωση
  • Φέτος δεν θα χορηγηθούν Δελτία Αγοράς Βιβλίων στους κληρωθέντες, αλλά οι δικαιούχοι θα προσέρχονται με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του άμεσα ασφαλισμένου και τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να λάβουν το/τα βιβλίο/α τους. Συμπληρωματικά μπορούν να έχουν μαζί τους και την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
  • Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μίας μόνο Αίτησης. Το σύστημα θα εξασφαλίζει τη μοναδικότητα της Αίτησης Συμμετοχής ανά Δικαιούχο.
  • Στην περίπτωση του αγροτικού ζευγαριού που και οι δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, θα πρέπει να υποβληθούν δύο ξεχωριστές αιτήσεις συμμετοχής. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η από κοινού συμμετοχή τους στα Προγράμματα, σε περίπτωση που κληρωθεί ο ένας εκ των δύο, πρέπει να έχουν δηλώσει κοινές παροχές και ο καθένας εκ των συζύγων να δηλώσει στην αίτησή του, τα στοιχεία του άλλου συζύγου.
  • Στην περίπτωση που ο δικαιούχος έχει πάρει σύνταξη και έχει αλλάξει Α.Μ. ΟΓΑ, χωρίς να έχει ενημερώσει το βιβλιάριό του, πρέπει να απευθυνθεί στον οικείο ανταποκριτή του ΟΓΑ, ώστε αυτός να ενημερώσει το βιβλιάριο του δικαιούχου με το νέο του Α.Μ. ΟΓΑ.
  • Είναι πιθανό ένας Ασφαλισμένος να έχει πληρώσει καθυστερημένα τις ασφαλιστικές εισφορές του στον ΟΓΑ και το σύστημα να τον εμφανίζει ως μη δικαιούχο. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπάλληλος ΚΕΠ θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Αγροτική Εστία στατηλέφωνα 213.1519.233, 303, 214 και να αναφέρει τα στοιχεία του Ασφαλισμένου ή να αποστείλει μέσω φαξ στο 210 3841602 το Ειδοποιητήριο Πληρωμής και την απόδειξη πληρωμής των ΕΛΤΑ (ή της Τράπεζας), προκειμένου να προβεί σε έλεγχο .  Μετά από δύο (2) ημέρες, ο ασφαλισμένος μπορεί να προσέλθει ξανά στο ΚΕΠ και εφόσον το σύστημα τον εμφανίσει ως δικαιούχο να υποβάλει την αίτησή του .
  • Μετά την οριστικοποίηση της αίτησης, αυτή εκτυπώνεται, σφραγίζεται με τη σφραγίδα του ΚΕΠ, υπογράφεται από τον δικαιούχο και παραδίδεται σε αυτόν, ως πιστοποιητικό δήλωσης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας έτους 2011.
Για την περαιτέρω ενημέρωσή σας , σας αποστέλλουμε το Αριθ. Πρωτ.: 16671/23-3-2012διαβιβαστικό έγγραφο του ΟΓΑ, καθώς και εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΓΑ και οδηγίες συμμετοχής στα προγράμματα του ΟΓΑ/ ΛΑΕ.
Συναφώς σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον ΟΓΑ είναι τα 213-1519303, 213-1519233 και 213-1519304.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Π. Κρομμύδας

Οι «Ψηφιακοί Δελφοί» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος

Δελτίο τύπου 
Τον Μάρτιο του 2012 εντάχθηκε το έργο «Ψηφιακοί Δελφοί»  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση του τεχνικού δελτίου από την Ι’ ΕΠΚΑ το Δεκέμβριο του 2011.Το έργο αφορά το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών ...
Οι ψηφιακές εφαρμογές που προτείνονται θα εντείνουν τη βιωματική μάθηση και τη βιωματική σύνδεση με το χώρο, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες, ενώ τα εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά εργαλεία θα αγγίξουν τις νεότερες γενιές δημιουργώντας μια διαρκή σχέση τους με το χώρο και τις αξίες που αναπτύχθηκαν στους Δελφούς.
Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι αρχές προστασίας των χώρων και των αξιών που αυτές εκπροσωπούν σύμφωνα με τις επιταγές της UNESCO, ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές για την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης. Παράλληλα θα ενισχυθούν τα κριτήρια εισαγωγής των Δελφών στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα αναδειχθεί η οικουμενική διάσταση του χώρου με την παροχή πληροφοριών τόσο για τη γεωγραφία και γεωμορφολογία της ευρύτερης περιοχής όσο και για το ιστορικό πλαίσιο που ανέδειξε τους Δελφούς σε «ομφαλό της γης». 
Αναλυτική παρουσίαση του έργου για το οποίο θα γίνει εντός του 2012 διεθνής διαγωνισμός από το ΥΠΠΟΤ  είναι 210.000 Ευρώ.-

Ι' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Πηγή :http://iteanet.blogspot.com

Σε ζούγκλα έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας.


Ατομικές συμβάσεις και μείωση μισθών που ξεπερνά το 30%

Κυριαρχία ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Τι δείχνουν τα στοιχεία
Αβεβαιότητα επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς από την ημέρα της εφαρμογής του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις αυξάνονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και επικρατούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μέσα σε ενάμιση μήνα, έχουν υπογραφεί 33.133 ατομικές συμβάσεις σε 7.825 επιχειρήσεις με μειώσεις της τάξεως του 22% που σε ορισμένες περιοχές της χώρας, έφθασαν το 28%. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, η μείωση μισθού ξεπερνά και το 50%.
Επίσης, από τις 14 Φεβρουαρίου, έχουν υπογραφεί 171 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αφορούν 4.533 εργαζομένους, ενώ την περίοδο Οκτωβρίου 2011- Φεβρουαρίου 2012 είχαν υπογραφεί 65 επιχειρησιακές συμβάσεις. Η μέση μείωση μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων κυμαίνεται από 22,35%, έως και 40%.
Σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η κλαδική σύμβαση εργασίας, η ''διορία'' που έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας λήγει στις 14 Μαΐου.
Συνδικαλιστικά στελέχη υποστηρίζουν, ότι οι εργοδότες εμφανίζονται απρόθυμοι να δεχθούν την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.
Πλήγμα και στον κλάδο του Εμπορίου
Στον κλάδο του Εμπορίου, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι και ενώ η διαπραγμάτευση για την υπογραφή μιας ενιαίας εθνικής κλαδικής σύμβασης ήταν σε εξέλιξη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), προχώρησε στην καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας του Εμπορίου, η οποία είχε υπογραφεί πριν τέσσερις μήνες και έληγε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.
Ο ΣΕΛΠΕ, καλύπτει τα πολυκαταστήματα τα οποία σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνο Βασιλόπουλο, ''προχωρούν ήδη στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με μικρότερες αμοιβές και μετατροπή των όρων εργασίας. Το ίδιο συμβαίνει'', υποστηρίζει ο κ. Βασιλόπουλος σε όλο το Εμπόριο.
Παράλληλα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, οι ξενοδόχοι, κατήγγειλαν την κλαδική σύμβαση επικαλούμενοι την αλλαγή των συνθηκών στην αγορά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμούν πάντως, ότι αν εργαζόμενοι και εργοδότες δεν μπορέσουν να καταλήξουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά όρια τότε, ως τον Ιούνιο, το 80% της αγοράς εργασίας θα βρεθεί χωρίς κλαδικές συμβάσεις.
Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον νέο νόμο, σώζεται μόνο ο βασικός και τέσσερα επιδόματα, με αποτέλεσμα μείωση των σημερινών αμοιβών από 15% έως 20%.
Σε άλλη περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με αποδοχές που μπορούν να φθάσουν στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή να μειωθούν έως και 40%.
Προσδιορισμός εκ νέου του ελάχιστου μισθού
Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου, τον ερχόμενο Ιούλιο, κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίσουν εκ νέου, τον ελάχιστο μισθό συμφωνώντας νέες μειώσεις.
Παράλληλα, θα πρέπει να επανεξετασθούν, τα κριτήρια χορήγησης τόσο του επιδόματος ανεργίας όσο και κοινωνικών επιδομάτων και παροχών (όπως τα στεγαστικά προγράμματα), ενώ ορισμένα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα, θα καταργηθούν.
Πηγή : http://news247.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή – Πως μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν


Συγκλονιστική επιστολή Έλληνα πολίτη σχετικά με τις εκλογές της 6ης Μαΐου:
«Αναρωτιέμαι βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, πως υπάρχουν ακόμη έστω και λίγοι άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ -και Νέα Δημοκρατία- αλλά ειδικά ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησε στην ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτοί όλοι λοιπόν μετά τις εκλογές δε θα έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται για κανένα μέτρο και για την γενικότερη κατάσταση, αφού θα έχουν συμβάλει σε αυτήν.
Επίσης πραγματικά απορώ με το θράσος των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Βενιζέλου να μας απειλεί συνέχεια με ακυβερνησία. Οι αυτόκλητοι «σωτήρες μας» συνεχίζουν να μας απειλούν ότι θα σταματήσουν να μας σώζουν και ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δεχθούμε τη «σωτηρία» τους, προσπαθούν να μας πείσουν δε, ότι θα γίνει μια νέα αρχή και από τις 7 Μαΐου όλα θα αλλάξουν!!
Πως μπορούν αυτά τα δύο κόμματα που με τις πολιτικές τους επί δεκαετίες μας οδήγησαν στην καταστροφή να παρουσιάζονται ως σωτήρες μας; Τελικά ο σύγχρονος Έλληνας φοβούμενος μη χάσει τα υλικά αγαθά που έχει καταφέρει να περισώσει, μπορεί να ανεχθεί πολλά και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους πατεράδες και τους παπούδες του.»
Πηγή : http://www.tsantiri.gr/blog

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                            Άμφισσα, 23.04.2012    
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                          ΠΡΩΤΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                               Αρ. πρωτ. 11.713      
                                   
ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Δελφών
ΚΟΙΝ.: α) Προέδρους  Συμβουλίων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Δελφών, β) Βουλευτή Φωκίδας κ. Α. Παπαθανάση & γ) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Π. Γαζή

Παρακαλούμε όπως στις είκοσι επτά (27) Απριλίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην ισόγεια αίθουσα (αίθουσα «Ν. Γιαγτζής») του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας (πλατεία  Ησαΐα), σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.       Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Δελφών 2012, (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού)
2.       Έγκριση συμβάσεων μίσθωσης έργου για τα δημοτικά Κ.Ε.Π., (Εισηγήτρια: κ. Μαίρη Καπαρέλη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών)
3.       Έγκριση Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού Ιτέας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
4.       Έγκριση 2ου και τελικού Α.Π.Ε. του έργου «Βελτίωση Οδοποιίας Δήμου Δεσφίνας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
5.       Έγκριση παράτασης εργασιών του έργου «Αναβάθμιση Σχολικού Κτιρίου Δ.Δ. Αγίας Ευθυμίας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
6.       Έγκριση παράτασης εργασιών του έργου «Κατασκευή Μόνωσης στα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
7.       Έγκριση και παραλαβή μελέτης με τίτλο «Ανέγερση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δελφών (Αποπεράτωση του Ισογείου Παιδικού Σταθμού – Β΄ Φάση», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
8.       Έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «Κατασκευή κόμβων τοπικών διαμερισμάτων Δ.Ε. Γραβιάς», Δήμου Δελφών, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
9.       Έγκριση Συγκριτικού Πίνακα Αμοιβής της μελέτης: «Κατασκευή κόμβων τοπικών διαμερισμάτων Δ.Ε. Γραβιάς», Δήμου Δελφών, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
10.   Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Βελτίωση Σχολικών Εγκαταστάσεων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ.Δ. Λιλαίας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
11.   Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού του έργου «Υπόλοιπη Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου» Δ.Κ. Άμφισσας, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
12.   Έγκριση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση των πράξεων έργων των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων Δ.Κ. Άμφισσας, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
13.   Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού, έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ανάπλαση χώρου αναψυχής Συνοικισμού» Δ.Κ. Άμφισσας προϋπολογισμού 1.066.000,00 ευρώ, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
14.   Έγκριση μελετών και διενέργεια διαγωνισμού έργων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2012, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
15.   Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Πλακόστρωση πεζοδρομίου από παιδική χαρά έως Μαϊάμι» Δ.Κ. Ιτέας, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
16.   Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Μονάδων Δ.Δ. Πολυδρόσου», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
17.   Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου κατ’  άρθρο 46 Ν.4071/2012, (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Τζαβάρας, Γενικός Γραμματέας Δήμου)
18.   Διοργάνωση εορτασμού  ιστορικής επετείου της 8ης  Μαΐου  1821 στην Τοπική Κοινότητα Γραβιάς και έγκριση διάθεσης πίστωσης, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
19.   Περί καθορισμού θέσεων και αμοιβής υδρονομέων στις Τοπικές Κοινότητες Γραβιάς, Καστελλίων και Μαριολάτας της Δ.Ε Γραβιάς για την αρδευτική περίοδο 2012, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
20.   Περί έγκρισης εκμίσθωσης χώρου στην Τοπική Κοινότητα Γραβιάς για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανηγύρεως έτους 2012, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
21.   Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των γηπέδων των Τοπικών Κοινοτήτων Γραβιάς και Πολυδρόσου για τη διεξαγωγή αγώνων του Πρωταθλήματος  Πρωταθλητών Ε.Π.Σ., (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
22.   Περί καθορισμού βοσκησίμων εκτάσεων περιφέρειας Δ.Ε. Γραβιάς για το έτος  2012, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
23.   Περί εκμίσθωσης βοσκοτόπων περιφέρειας Δ.Ε. Γραβιάς για τη θερινή περίοδο έτους 2012, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
24.   Έγκριση Διετούς Προγράμματος Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δελφών «Οι Αμφικτυονίες», (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
25.   Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δελφών «Οι Αμφικτυονίες», (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
26.   Έγκριση διάθεσης πίστωσης (δαπάνης) για τη θρησκευτική τοπική εορτή Αγίου Λουκά Πολυδρόσου, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
27.   Έγκριση εγκατάστασης επιταχυνσιογράφου σε δημοτικό κτήριο της Δ.Ε. Γαλαξιδίου, (Εισηγητής: κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
28.   Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας, (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος) 
29.   Έγκριση κατανομής πρώτης δόσης πίστωσης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων, (Εισάγεται από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Εισηγήτρια: κ. Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα, Πρόεδρος της Επιτροπής)
30.   Έγκριση παραχώρησης αιθουσών Γυμνασίου Άμφισσας για τις εξετάσεις PALSO και PTE στις 19 και 20 Μαΐου 2012, (Εισάγεται από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Εισηγήτρια: κ. Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα, Πρόεδρος της Επιτροπής)
31.   Έγκριση Δράσεων Τουριστικής Προβολής και Διαφήμισης Δήμου Δελφών 2012, (Εισάγεται από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Εισηγήτρια: κ. Μάρω Τασιού – Γουργουρή, Πρόεδρος της Επιτροπής)
32.   Έγκριση Δαπάνης συνδιοργάνωσης εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα χορού, (Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)
33.   Αποδοχή Μνημονίου Συνεργασίας με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library», (Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)
34.   Έγκριση διάθεσης πίστωσης (δαπάνης) για την οργάνωση Συναυλιών των Δημοτικών Ωδείων Άμφισσας και Ιτέας και των φιλαρμονικών Δ.Ε. Δελφών και Δ.Ε. Γαλαξιδίου, (Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)
35.   Ορισμός ορκωτού ελεγκτή – λογιστή της υπό εκκαθάριση «Τουριστικής Επιχείρησης Μαυρολιθαρίου», (Εισηγητής: κ. Λεωνίδας Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών



Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος

Καλημέρα από την Πολύδροσο και την Άνω Σουβάλα

                                            Πολύδροσος 24-4-2012 στις 08¨00 - webcamera-

Τοπικές και μικρής διάρκειας οι βροχές. Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στο τέλος της εβδομάδας.




Με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, αρκετή συννεφιά και λίγες βροχές θα συνεχιστεί ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καλοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και γενικά εξασθενημένους ανέμους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού από την Παρασκευή έως την Κυριακή, οπότε η χώρα και κυρίως οι ανατολικές περιοχές της θα επηρεαστούν από μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έλθει από τα Β-ΒΑ. Η παραπάνω διαταραχή θα προκαλέσει πρόσκαιρες τοπικές βροχές και ενισχυμένους βόρειους ανέμους κυρίως στο Αιγαίο (7 μποφόρ). Αποτέλεσμα της επικράτησης των βοριάδων θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στην ανατολική Ελλάδα. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21 oC
Χαμηλή: 12 oC
Ν με
14 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22 oC
Χαμηλή: 10 oC
Δ με
18 km/h
Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20 oC
Χαμηλή: 10 oC
Δ με
17 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΑΒΑ με
13 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17 oC
Χαμηλή: 10 oC
ΒΑ με
13 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΒΒΔ με
15 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 21 oC
Χαμηλή: 11 oC
Β με
11 km/h