Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τα πρωτοσέλιδα του αυριανού Τύπου

Τι «παίζουν» οι εφημερίδες της Κυριακής

Τα πρωτοσέλιδα του αυριανού Τύπου

Για πολιτικούς σε νευρική κρίση και ψηφοφόρους χαμένους στη μετάφραση καθώς και για γαλλικό άρωμα αλλαγής πάνω από την Ευρώπη κάνουν λόγο μεταξύ άλλων στα πρωτοσέλιδα τους οι κυριακάτικες εφημερίδες.














Πηγή : http://www.newsbeast.gr


Οι 10 στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Με κεντρικό σύνθημα «για την Ελλάδα και την Ευρώπη η λύση είναι αριστερά», δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη με τις βασικές προγραμματικές θέσεις
Με κεντρικό σύνθημα «για την Ελλάδα και την Ευρώπη η λύση είναι αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με διακήρυξή του, που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα, δεσμεύεται για την εφαρμογή δέκα στόχων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η διακήρυξη υπογραμμίζει την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τονίζοντας ότι «θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας» και προσθέτει ότι αυτή είναι η ώρα για να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού, να τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός, να καταδικαστούν τα μνημόνια και η τρόικα και να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την ριζοσπαστική Αριστερά.

Σε αυτές τις εκλογές, σημειώνει η διακήρυξη, «μπορεί και πρέπει με την ψήφο του ο λαός να κλείσει μια θλιβερή παρένθεση, να δώσει τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον».

Οι δέκα στόχοι «διεκδίκησης και δέσμευσης» του ΣΥΡΙΖΑ-EKM είναι:

1. Ασπίδα προστασίας, για να βγεί η κοινωνία όρθια από την κρίση, να μην υπάρχει πολίτης χωρίς ελάχιστο εισόδημα ή επίδομα ανεργίας, περίθαλψη, κοινωνική προστασία, στέγη, πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Προστασία και μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έλεγχο και μείωση των τιμών, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και κατάργησή του στα είδη βασικής ανάγκης.



2. Να απαλλαγούμε από τον βραχνά του χρέους. Το χρέος είναι ταξικό και απάνθρωπο. Είναι οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι πλούσιοι, η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί. Εκφράζει τις ανισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

3. Αναδιανομή, φορολογία του πλούτου, κατάργηση περιττών δαπανών.

4. Παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση.

5. Σταθερή εργασία και αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια.

6. Δημοκρατία παντού. Δημοκρατικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους τομείς.

7. Ισχυρό κοινωνικό κράτος

8. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων.

9. Προστασία της παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού από την πολιτική των μνημονίων.

10. Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.


http://polydrososparnassou.blogspot.com/






Υπερθέαμα από «βροχή» αστεριών απόψε

Ένα μοναδικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή κι αν φυσικά... δεν έχει συννεφιά.

Οι Λυρίδες θα γεμίσουν τον ουρανό. Πρόκειται για το αποκορύφωμα του αστρονομικού φαινομένου κατά το οποίο αναμένεται να μπαίνουν στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται 10 έως 15 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.


Οι Λυρίδες, δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές απρόσμενα τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 την ώρα, κάτι που όμως δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί εκ των προτέρων.

Η συγκεκριμένη ανοιξιάτικη βροχή μετεώρων, θα διαρκέσει περίπου ως τις 25 Απριλίου.
onlarissa.gr


ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Αποτελέσματα τοπικών πρωταθλημάτων


ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Τελικά αποτελέσματα:

Προοδευτική Λάρυμνας-Α.Σ. Λαμία 1-1
Μαγνησιακός-Ένωση 2010 1-0
Οπούντιος Μαρτίνου-Δίβρη 5-2
Αχιλλέας Δομοκού-Μαλεσίνα 2008 2-0
Άρης Αγ. Κων/νου-Αταλάντη 1-1
Ολυμπιακός Λαμίας-Ακαδημία/Ηρακλής 0-1
Τυμφρηστός-Στυλίδα 0-8
Ελατειακός-Εκκάρα 3-0 ά.α.
Σπερχειάδα 2005-Γλύφα 3-0 ά.α.
Η βαθμολογία:

ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ 88
ΑΣ ΛΑΜΙΑ 85
ΣΤΥΛΙΔΑ 72
ΜΑΡΤΙΝΟ 72
ΕΝΩΣΗ 2010 63
ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ 58
ΑΤΑΛΑΝΤΗ 49
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ 47
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 47
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 46
ΛΑΡΥΜΝΑ 44
ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ 43
ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ 42
ΔΙΒΡΗ 39
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 2005 29
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ 13
ΕΚΚΑΡΑ -
ΓΛΥΦΑ -

Η τελευταία αγωνιστική (28/4, 17:00):

ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ - ΛΑΡΥΜΝΑ
ΛΑΜΙΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΔΑ - ΜΑΡΤΙΝΟ
ΕΝΩΣΗ 2010 - ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΒΡΗ - ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ
ΕΚΚΑΡΑ - ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 0-3 α.α.
ΜΑΛΕΣΙΝΑ - ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 2005
ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ
ΓΛΥΦΑ - ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ 0-3 α.α.


ΒΟΙΩΤΙΑ
το Προγραμμα της 29ης Αγωνιστικης

Επαμεινωνδας Λευκτρων - Αμβρυσσεας Διστομου 0-1
Παρνασσος Αραχωβας - Πελοπιδας Θηβας 4-0
Παναλιαρτος - Πανγεωργικος 3-0
Παμβαγιακος - ΠΑΟΚ Κυριακιου 1-1
Αναγεννηση Σχηματαριου - Πανγεωργικος 1-0
Πλαταιες - ΑΕΣ Ελεωνας 5-3
Ιωνικος Αστερας Θηβας - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου 0-3
ΑΕ Δηλεσι -  ΑΕ Ορχομενος 0-3

ο Παρνασσος Αραχωβας  νικησε  τον Πελοπιδα Θηβας  4-0  επιασε  παλι κορυφη 
και περιμενει το ερχομενο Σαββατο 28 Απριλιου στην Αραχωβα τον Επαμεινωνδα Λευκτρων στον Μεγαλο Τελικο που θα αναδειξει τον Πρωταθλητη Βοιωτιας.




Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ.


 1. Λυκούδης Σπύρος: νομικός, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.
2. Παπαϊωάννου Κωστής: εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
3. Δεμερτζής Νίκος: Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
4. Κοταμανίδου Εύα: ηθοποιός.
5. Παναγιωτόπουλος Δημήτρης: αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Αντιπρόεδρος Παν/μίου Στερεάς Ελλάδας.
6. Διαμαντάκου Πόπη: δημοσιογράφος.
7. Μπέζος Γιάννης: ηθοποιός.
8. Γκόρου Αθηνά: δημοσιογράφος.
9. Πολυκανδριώτη Ράνια: φιλόλογος – ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
10. Παπαθανασίου Σάκης: οικονομολόγος, επιχειρηματίας.
11. Παπαθεοδώρου Γιάννης: επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
12. Λιβαδάς Σταύρος: μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος.

«Θέλω να πληρώσω και δεν το δέχονται»


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Την απόγνωση του εκφράζει, μιλώντας στη zougla.gr, ο γνωστός επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο οποίος συνελήφθη χθες για χρέη προς το Δημόσιο.
Ο κ. Παπαργυρόπουλος τονίζει ότι ενώ δήλωσε την επιθυμία να ρυθμίσει τα χρέη του και να καταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, η εφορία αρνήθηκε να προβεί στη ρύθμιση γιατί τα χρέη δεν είναι ακόμα… ληξιπρόθεσμα!
«Χρωστάω 85.000 ευρώ. Τους είπα ότι θέλω να κάνω ρύθμιση των χρεών μου και να αρχίσω να πληρώνω κανονικά τις δόσεις μου αλλά δεν το δέχονται και εξακολουθούν να με κρατούν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Μου λένε ότι θα μπω στη ρύθμιση όταν τα χρέη γίνουν ληξιπρόθεσμα, δηλαδή στις 30 Απριλίου» τονίζει ο επιχειρηματίας.
Με ύφος που εκφράζει περισσότερο παράπονο, ο κ. Παπαργυρόπουλος προβληματίζεται για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το κράτος σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να είναι απόλυτα συνεπείς. «Δουλεύω από 12 ετών, έχω 40 χρόνια την επιχείρησή μου και απασχολώ 200 άτομα. Είναι αυτός τρόπος συμπεριφοράς από το κράτος;» αναρωτιέται.
http://www.polydrososparnassou.blogspot.com

Φύλακες του Μαλανδρίνου, προμήθευαν ηρωϊνη τον Ριτζάϊ

Συντάχθηκε από την Ιωάννα Καραγιάννη


300 γραμμάρια ηρωίνη είχαν επάνω τους δύο σοφρωνιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr η ηρωίνη προοριζόταν για τον Αλκέτ Ριτζάι. 
Τους δύο υπαλλήλους συνέλαβαν οι άντρες της ασφάλειας Φωκίδας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ.στη Φωκίδα ο Αντώνης Ιωάννου


Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Αντώνης Ιωάννου.
Διαβάστε τη δήλωσή του:

Με μεγάλη μου λύπη και πολλή σκέψη, πήρα την απόφαση να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας, με το συνδιασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. 
Σοβαροί λόγοι υγείας στάθηκαν εμπόδιο και έτσι αποφάσισα να μην συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, παρ'όλο που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μου έκανε την τιμή να με προτείνει. 
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Φώτη Κουβέλη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. 
Καλώ όλους τους συντοπίτες μου, να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη Φωκίδα, με τις άξιες υποψήφιες Μαρία Χατζηθωμά και Μάγδα Ζαφειροπούλου. 
Δηλώνω δε, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την διάδοση των ιδεών της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας.

Αντώνης Ιωάννου

Η απόλυτη μορφή αγάπης, η μητρική... (Video)


Η απόλυτη αγάπη μιας μητέρας..





"Η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο, είναι η καλύτερη δουλειά. Σε ευχαριστώ μαμά". Με αυτό το σλόγκαν και ένα άκρως συγκινητικό βίντεο, η Procter & Gamble αποτίει φόρο τιμής στις μαμάδες...
Του θανάση Παπαθανασίου*

Γιατί είναι σημαντικό αυτό το σποτ
Το είδα 3 φορές. Δάκρυσα και τις τρεις. Δεν ήμουν σίγουρος αν όλοι θα αντιδρούσαν το ίδιο γιατί κάθε φορά συν-κινούμαι με τον αθλητή που δακρύζει στο βάθρο και επιπρόσθετα η απώλεια της μητέρας μου είναι ακόμα νωπή. Το πόσταρα όμως το πρωί στο Facebook και έγινε shared από πάρα πολλούς. Άρα τελικά,δεν είμαι μόνο εγώ :)
Με το που το είδα, συνειδητοποίησα ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό διαφημιστικό. Είναι σκηνοθετημένο από τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου και πίσω από αυτές τις εικόνες κρύβονται ατελείωτες ώρες δουλειάς από πάρα πολύ κόσμο που ο καθένας είναι από τους καλύτερους στον τομέα του. Όμως η σημασία του δεν έγκειται στην τελειότητα της παραγωγής του αλλά στην υπογραφή στο τέλος. Tο υπογράφει η Procter & Gamble.
Για πάρα πολλά χρόνια, η Procter and Gamble ήταν η επικοινωνιακά αόρατη εταιρία πίσω από πετυχημένα brand names όπως το Tide,το Ariel, το Head and Shoulders, οι Always, τα Pampers και αναρίθμητα άλλα. Ήταν πάντα το Πανεπιστήμιο του αμερικάνικου Marketing. Οι διαφημίσεις των προϊόντων της που απευθυνόντουσαν σε νοικοκυρές ήταν πάντα η επιτομή των βαρετών διαφημίσεων.
Η P&G εφηύρε όλες τις φόρμουλες για διαφημίσεις απορρυπαντικών, από το πρόβλημα-λύση-αποτέλεσμα και το λεγόμενο προϊοντικό demo μέχρι τις σαπουνόπερες που ονομάστηκαν έτσι γιατί ήταν προγράμματα που φτιάχτηκαν για να έχουν χορηγό τα σαπούνια τους. Οι δημιουργικοί ανέκαθεν σιχαινόντουσαν να δουλεύουν στις μικρές δικτατορίες που έστηνε η P&G, αλλά όσοι ήταν συνειδητοποιημένοι στη δουλειά τους παρακολουθούσαν στενά την Procter για έναν απλό λόγο: Τα σποτάκια τους ήταν πάντα αποτελεσματικά. Πολύ αποτελεσματικά. Όλες αυτές οι περίφημες φόρμουλες στηριζόντουσαν σε βαθιά μελέτη της ανθρώπινης ψυχολογίας και δούλευαν πάντα.
Παλαιότερα, η Procter & Gamble απέφευγε να αναφέρει την εταιρία πίσω από όλα αυτά. Δεν ήθελε ο κόσμος να ξέρει ότι όλα αυτά τα προϊόντα προερχόντουσαν από το ίδιο όνομα. Δεν ήθελε ένα λάθος σε κάποιο καινούργιο προϊόν να συμπαρασύρει και άλλα. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν πια να κρύβονται και έτσι τα τελευταία χρόνια το λογότυπο της P&G έχει κάνει την εμφάνισή του. Όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρίες συνειδητοποιούν ότι σαν οντότητες έχουν τεράστια κοινωνική ευθύνη και πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό. Όχι στο επίπεδο της επικοινωνίας όπως κατά κανόνα γινόταν μέχρι σήμερα αλλά στο επίπεδο της ουσίας.
Το δεύτερο και πιο σημαντικό για την P&G, είναι ότι στρέφεται πλέον μαζικά στο διαδίκτυο. Από τη στιγμή που η Procter κάνει 2λεπτο viral, έτσι πρέπει να γίνονται πια τα πράγματα. Αυτό έχει τεράστια σημασία για όλον τον κλάδο του Marketing και της Διαφήμισης.
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο σποτ για να το αποκρυπτογραφήσουμε. Όλη του η δύναμη έγκειται στην απλή (αλλά όχι προφανή) σκέψη ότι οι νοικοκυρές της Procter είναι πάνω από όλα μητέρες. Μέχρι τώρα σαν μητέρες η P&G έβλεπε μόνο τις καταναλώτριες των Pampers. Τεράστιο στρατηγικό βήμα. Το δημιουργικό team δεν είχε δύσκολη δουλειά. Αν εξαιρέσεις το καταπληκτικό line στο τέλος, το σενάριο είναι τρεις γραμμές. Το δύσκολο, είναι να κάνεις το συναίσθημα να είναι αληθινό σε έναν κόσμο που όλοι ξέρουν ότι αυτό το σποτ θέλει να σε συγκινήσει για να σου πουλήσει προϊόντα και είναι έτοιμοι να σε κατασπαράξουν στο παραμικρό ολίσθημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συντελεστές της παραγωγής είναι πολύ σημαντικοί. Πρέπει να είναι μάστορες της τέχνης τους. Και εδώ, η Procter πήρε άριστα.
Τέλος, θέλω να τονίσω τη σημασία της μουσικής. Αντίθετα από ό,τι νομίζουμε, δεν είναι οι εικόνες που δημιουργούν το συναίσθημα, αλλά η μουσική. Δείτε ένα θρίλερ με κλειστό τον ήχο και γίνεται κωμωδία. Δείτε ξανά αυτό το σποτ και δεν θα δακρύσετε. Το καλοκαίρι στην Ολυμπιάδα προσέξτε τις απονομές. Οι περισσότεροι εθνικοί ύμνοι ξεκινάνε σαν ηρωικά εμβατήρια σε ματζόρε. Κάποια στιγμή υπάρχει ένα break και το γυρνάνε σε μινόρε. Εκείνη είναι η στιγμή που ο αθλητής σπάει και το δάκρυ αρχίζει να κυλάει.
* Ο κος Θανάσης Παπαθανασίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Frank. Το News247 αναδημοσιεύει πλήρως το κείμενο του, όπως δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο, κατόπιν άδειας".
Πηγή : http://news247.gr

Εντοπίστηκε η απάτη στο facebook με το «μωρό» και το «φίδι»

Όπως έχει γίνει γνωστό κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες ένας νέος ιός στο Facebook με ένα μωρό και ένα φίδι που μολύνει τα Facebook profiles ανυποψίαστων χρηστών του κοινωνικού δικτύου..


Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ενημέρωση του SecNews, ο Greyhat hacker Maxpain κατόρθωσε να εντοπίσει στοιχεία σχετικά με την προέλευση της επίθεσης τα οποία και μας κοινοποίησε. Η φωτογραφία που βλέπουν στα Facebook profile οι ανυποψίαστοι χρήστες – πιθανά θύματα της επίθεσης είναι <…>
Mε μήνυμα του στο Twitter o Μaxpain μας υπέδειξε σύνδεσμο όπου αναφέρει επακριβώς τις ενέργειες που ακολούθησε ώστε να φτάσει μέχρι τον εντοπισμό της προέλευσης της επίθεσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση που διενεργεί μέχρι αυτή την στιγμή ο Maxpain, εντόπισε οτι καταρχήν ο άγνωστος «hacker» που δημιούργησε την απάτη στο Facebook χρησιμοποιεί μερικά «shorten url» για να κατευθύνει στην τοποθεσία που επιθυμεί τα υποψήφια θύματά του αποκρύπτοντας την ταυτότητά του. Όλα τα urls οδηγούν στο domain www.lolemall.com και συγκεκριμένα στον υποκατάλογο lolemall.com/moro.
Απο εκεί ο άγνωστος «hacker» κάνει redirection στην κακόβουλη εφαρμογή που διασπείρει στο Facebook. Οι συγκεκριμένες κακόβουλες εφαρμογές έχουν την ονομασία «spreaders» στην Underground κοινότητα των hackers και σκοπο έχουν να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό μέσω κοινωνικών δικτύων. Το εν λόγω domain που χρησιμοποιεί για την διασπορά έχει γίνει register με παραποιημένα ή ελλειπή στοιχεία. Κάποια από τα στοιχεία όμως που έχουν δηλωθεί είναι αληθινά (πχ e-mail), γεγόνος που έδωσε την δυνατότητα στον Maxpain να εντοπίσει μέχρι και αριθμό κινητού τηλεφώνου! Δείτε τα στοιχεία που εκθέτουν τον άγνωστο «hacker»:





Ο Maxpain αναφέρει μεταξύ άλλων οτι έφτασε στον εντοπισμό των στοιχείων του αγνώστου που διασπείρει την εν λόγω απάτη εντός 5 λεπτών, επισημαίνοντας μάλιστα οτι η αρχική προέλευση της επίθεσης είναι από την πόλη της Θεσσαλονίκης (!).
Ο Maxpain τονίζει μάλιστα οτι το άτομο που διασπείρει την συγκεκριμένη επίθεση, θύματα της οποίας έχουν πέσει πάρα πολλοί χρήστες, κάθε άλλο παρά «hacker» είναι. Πρόκειται όπως αναφέρει για άτομο χαμηλού γνωστικού υπόβαθρου (δίνει τον χαρακτηρισμό troll), που δεν διαθέτει την στοιχειώδη όπως αναφέρει εμπειρία να αποκρύψει επιτυχώς τα στοιχεία του.
Ο Maxpain με τις μεθόδους και τα εργαλεία που διαθέτει, δηλώνει τέλος οτι έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες από την πλευρά του ώστε να σταματήσει η διασπορά της κακόβουλης αυτής απάτης μέσω Facebook.
Η συντακτική ομάδα του SecNews ευχαριστεί τον Maxpain για την έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση.
Σημείωση SecNews: Σύμφωνα με τα παραπάνω και με επιπλέον στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το SecNews, ο εν λόγω «hacker» έχει προβεί σε αγορά και άλλων domains ενώ προετοιμάζει αντίστοιχες επιθέσεις. Συγκεκριμένα τα ονόματα ιστοτόπων που έχουν αγοραστεί με τον ίδιο τρόπο είναι τα terastio.com, mpampouri.com, zdouf.com,ksekatharisma.com και tsekouri.com. Πιθανόν υπάρχουν και άλλα τα οποία το SecNews δεν έχει στην διάθεσή του αυτή την στιγμή.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι έχει δηλωθεί ως τηλέφωνο καταχώρησης των domains (πιθανόν εν αγνοία του κατόχου του τηλεφώνου) γραφείο δικηγόρου – δικαστικου επιμελητή στην πόλη της Θεσσαλονίκης!
http://www.secnews.gr


ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Πέφτουν οι άνεμοι πολύ καλό το σαββατοκύριακο! PABA BEAR SKI CUP 2012



Μας τα χάλασε εχθές ο καιρός με πολύ θυελλώδεις ανέμους που δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των αναβατήρων! Τελικά το ΧΚΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του με μία ώρα καθυστέρηση, με τους αναβατήρες Αφροδίτη και Αίολο. Στη συνέχεια οι άνεμοι ενισχύθηκαν πράγμα που μας ανάγκασε να διακόψουμε τη λειτουργία του χιονοδρομικού στις 12:00.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι άνεμοι εξασθενούν σήμερα και θα έχουμε ένα καλό σαββατοκύριακο με λιακάδα!
Επειδή το χιόνι ακόμη είναι πολύ, οι ουρές στους αναβατήρες μηδενικές, οι δρόμοι καθαροί και η κάρτα χιονοδρομίας οικονομική (με έκπτωση 50%), πιστεύουμε ότι είναι ιδανική ευκαιρία να ανεβείτε στο βουνό και να χαρείτε το ski & snowboard!
PABA BEAR SKI CUP 2012Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού , σε συνεργασία με την Σχολή σκι Πάππος –Μπαλντούμης διοργανωνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το PABA BEAR SKI CUP 2012, αγώνα ανοιχτής συμμετοχής για παιδιά προαγωνιστικής ηλικίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 και θα διεξαχθεί στα Κελάρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με ώρα εκκίνησης 10.00 το πρωί.
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν και θα αγωνιστούν σε 7 κατηγορίες ανά σχολική τάξη (έξι τάξεις δημοτικού και μία για νήπια).Ο πρώτος όλων των κατηγοριών που θα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο θα κερδίσει Κύπελλο και ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι πέδιλα του σκι, προσφορά της Σχολής Σκι Πάππος- Μπαλντούμης ενώ μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής αλλά και πολλά αλλά δώρα θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας. Μετά το τέλος των αγώνων στους μικρούς φίλους θα προσφερθούν δροσιστικοί χυμοί και πασχαλινές λιχουδιές.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τον αγώνα, πέρα από την ημερήσια παιδική κάρτα εισόδου στο Χιονοδρομικό.Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 22670 31552 begin_of_the_skype_highlighting 22670 31552 end_of_the_skype_highlighting από τις 10.00 π.μ έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ. ή να στείλετε email στο pappos@otenet.gr. Επίσης, συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στη Γραμματεία της Σχολής Σκι Πάππος-Μπαλντούμης.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό, ενώ προτείνεται να έχουν και δικό τους κράνος

Ο καιρός 
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις σήμερα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι Δ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από +3οC έως +7οC

Θα λειτουργήσουν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής & baby1.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Βάκχος, Τηλέμαχος, Περικλής, Ηρακλής και Διηάνειρα.
http://polydrososparnassou.blogspot.com/


Καλημέρα από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

                                            Πολύδροσος 21-4-2012 στις 08¨00 -webcamera
                                            τουλάχιστον προς το παρών χωρίς αέρα
                                            περιμένοντας τον ήλιο
                                              Πολύδροσος - Άνοιξη 2012

Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων έως 7 μποφόρ. Ηλιόλουστη και σχετικά ζεστή η Κυριακή. Ανοιξιάτικος καιρός τη νέα εβδομάδα σε όλη τη χώρα


Κατά τη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Κυριακή θα είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, ανέμους το πολύ 6 μποφόρ και θερμοκρασίες κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες από τις κανονικές αυτής της εποχής. Σε ότι αφορά τη νέα εβδομάδα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια και οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, δεν θα λείψουν και κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση. 



7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΔΝΔ με
21 km/h
Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη συννεφιά αργά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 7 oC
Δ με
17 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20 oC
Χαμηλή: 9 oC
ΔΝΔ με
15 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22 oC
Χαμηλή: 11 oC
Δ με
15 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 24 oC
Χαμηλή: 13 oC
ΔΝΔ με
14 km/h
Αραιή συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 24 oC
Χαμηλή: 15 oC
Δ με
15 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί, βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΑΒΑ με
15 km/h


Οι Εκλογές στο ελληνικό Facebook

Δύο εβδομάδες πριν τις δυσκολότερες κάλπες στις οποίες καλούνται οι Έλληνες πολίτες από την εποχή της Μεταπολίτευσης, στο Facebook πνέει ένας πιο... ανάλαφρος αέρας στην πορεία προς τις εκλογές. Αφίσες-παρωδίες, άλλοτε ευφάνταστες και άλλοτε σοβαρότερες, διά χειρός (ή μάλλον mouse) χρηστών κυκλοφορούν από το ένα προφίλ στο άλλο και καλούν σε υπεύθυνη επιλογή όταν βρεθούμε μπροστά με τα ψηφοδέλτια στα χέρια. Ένα μικρό δείγμα...

Πηγή : http://news.in.gr